ЧС-2019: Січенікова і Ко здобули путівки на Олімпійські ігри-2020

0

Вдало виступила на чемпіонаті світу зі стрільби з лука 2019 в Голландії збірна України, до складу якої входить і титулована чернівчанка Лідія Січенікова.

Отож, тричі олімпійка Лідія Січенікова (03.02.93, «Спартак», «Динамо», ШВСМ, Сумський державний педагогічний університет, тренер – Олег Осипенко, учасниця Юнацької Олімпіади-2010, Олімпійських ігор 2012 і 2016, офіційний партнер – житловий комплекс «Водограй») у командному виді програми пробилась з колегами по збірній до чвертьфіналу, що забезпечило Україні повний комплект олімпійських ліцензій (3 жіночі). Про це SportBuk.com повідомив зірковий голова обласного відділення НОК України Іван Гешко.

Маючи 7-й результат у кваліфікації, українки перший раунд відпочивали, у другому здолали Швецію 5:3, а у чвертьфіналі поступились Китаю – 4:5. У складі збірної України виступали Лідія Січенікова (Чернівецька обл.), Вероніка Марченко (Львівська обл.) та Анастасія Павлова (Нова Каховка, Херсонська).

В особистому заліку суперницями Лідії були у першому раунді OLENA KUSHNIRUK (Бельгія) – 7:3, у другому – NAOMI FOLKARD – 1:7.

Лідія Січенікова, як краща серед українок у кваліфікації, виступала також у міксі (змішаний розряд, партнер по команді – Олексій Гунбін, Сумська обл). Перший раунд – Іспанія – 5:4 (19:16), другий раунд – Китай – 5:4 (19:19, у перестрілці), третій раунд, чвертьфінал – Нідерланди – 4:5 (15:17).

Чернівецький тренер збірної Олег Осипенко зазначає, що це, можливо, кращий виступ збірної України за останніх років 10: «Два 5-х, три 9-х місця. Гавелко і Гунбін влучили свої кращі результати на міжнародних змаганнях. Січенікова одну дистанцію влучила 339 – це її особистий рекорд». 

Варто також зазначити, що згадані вище три жіночі путівки на Олімпійські ігри є не особистими, тож боротьба за те, хто саме представлятиме Україну на головних змаганнях чотириріччя, ще попереду.

***

***

Євро-2019: Січенікова – віце-чемпіонка і «бронзова», Кожокарь – чемпіон Jr!

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.