Чернівецький чемпіон Уельсу повернувся, щоби розбудовувати Україну (відео)

0

Свого часу Володимир Луценкевич був одним з небагатьох чернівчан, яких залучали до збірної СРСР з хокею на траві, кандидував на участь в Олімпійських іграх 1988 р. в Сеулі (Корея), а ще на початку кар’єри у дорослому спорті став чемпіоном Уельсу, міг залишитися там, але повернувся, аби «розбудовувати Україну».

Володимир Луценкевич – уродженець Чернівців, випускник ЗОШ №11. Пройшовши через декілька інших видів спорту (спортивно-бальні танці, дзюдо, ганяв футбол зранку до ночі), він опинився у хокеї на траві, де доволі швидко почав подавати великі надії. Його та Юрія Коблюка залучали до збірної СРСР. Володимир, як розповів він в інтерв’ю SportBuk.com, був навіть кандидатом на участь в Олімпійських іграх 1988 р. в Сеулі.

Потім доля закинула його в Уельс, де мав родичів. Зіграв там неповний сезон за місцеву команду, з якою став чемпіоном Уельсу. Були можливіості залишитися там жити. Але коли Україна проголосила свою незалежність, дядько Володимира сказав: їдь додому, бо треба розбудовувати Україну.

Повернувшись до Чернівців, Володимир Луценкевич тріумфував на національній арені з місцевою командою, входив до десятки кращих спортсменів Буковини за народною версією.  Потім рік грав в Одесі, і з тією командою теж виграв чемпіонат України. Далі був переїзд до Вінниці, яка перебрала на себе роль лідера вітчизняного хокею на траві. З вінничаннами Луценкевич теж, звісно, вигравав чемпіонат України. Таким чином, його називають «символом перемог», адже команди, за які він грав, неодмінно ставали чемпіонами. Після завершення кар’єри Володимир Луценкевич залишився жити у Вінниці, де тепер працює тренером. Його вінницькі вихованці і на юнацькому чемпіонаті України 2019 у Чернівцях (комплекс «Маленький Париж») відзначились – здобули «срібло».

Проте, як зізнається Володимир, він досі почуваєтсья більше чернівчанином, ніж вінничанином. І мріє про відродження славних традицій чернівецького хокею на траві. А також про національний фінал Чернівці – Вінниця.

Дивіться інтерв’ю з Володимиром Луценкевичем:

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.