Про медалі Євро-2019, квартири і новий олімпійський об’єкт (відео, фото)

0

Чернівецькі володарі повного комплекту нагород  чемпіонату Європи зі стрільби з лука в приміщенні 2019 р. Лідія Січенікова-Косташ та Іван Кожокарь по приїзду додому поділились враженнями від «свіжих» міжнародних успіхів, розказали про олімпійські та інші перспективи.

Тричі олімпійка Лідія Січенікова (03.02.93, «Динамо», ШВСМ, Сумський державний педагогічний університет, тренер – Олег Осипенко, офіційний партнер – житловий комплекс «Водограй»), як вже повідомлялось на SportBuk.com, на Євро-2019 здобула індивідуальне «срібло» та командну «бронзу», а минулорічний чемпіон світу U-19 в приміщенні і віце-чемпіон Європи Іван Кожокарь (2000 р.н., МС, ШВСМ, «Спартак», Сумський державний педагогічний університет, тренери – Олег Осипенко та Дмитро Чеботаренко, офіційний партнер – житловий комплекс «Водограй») виграв і цьогорічний юніорський чемпіонат Європи в приміщенні.

Крім Лідії та Івана, у прес-конференції 7.03.2019 р. взяли участь тренери Олег Осипенко, Дмитро Чеботаренко, начальник управління молоді та спорту ОДА Богдан Вітовський, керівник міського спорту Дмитро Макаренко та директор обласної ШВСМ Сергій Задорожняк.

Говорили і про історію цього «чудового спортивного підвалу» під ЗОШ №27, де багато років успішно функціонує секція стрільби з лука (як згадує Олег Осипенко, там була одна «лампочка Ілліча», вода, без жодних зручностей і т.п., і облаштовували вони все своїми руками, за допомогою батьківських коштів і за підтримки обласної ради товариства «Спартак»), і про квартирні перспективи для олімпійців. Щодо останніх, керівники обласного та міських управлінь зазначили, що механізми відповідні є і в обласній, і в міській програмах розвитку фізичної культури і спорту, потрібна лише добра воля очільників міста та області та підтримка депутатського корпусу…

Однією з «родзинок» були відвертості щодо «нюансів» підготовки до Євро-2019, пов’язаних з тим, що Лідія не так давно стала мамою. Маленький Сашко почав їхати по зборах національної збірної ще до рочку, а тренування іноді доводилось переривати, аби нагодувати дитину і т.п. 

А вже після прес-конференції зіркова «мама Лідія» презентувала ще один олімпійський об’єкт – поруч із ФОК «Олімпія» та неподалік від ЗОШ №27. Там ще з 2007 року розпочали «атаки» в бік облаштування лукодрому, адже Січенікова і Ко мусили їздити стріляти то на футбольному полі в с. Великий Кучурів Сторожинецького району, то на городі знайомої… Але поки що цей «олімпійський об’єкт» перебуває ще в далекому від фінішної прямої стані. Поки що… Тут надія на адекватну реакцію з боку міської влади…

Дивіться самі:

***

***

Фото:

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.