Футбол: наші за кордоном (огляд 2.02.2019)

0

Зіркові чернівецькі футболісти Денис Олійник та Ігор Чайковський готуються до весняної частини сезону в складі своїх зарубіжних клубів – відповідно, «Сейняйоен Ялкапаллокерго» (Фінляндія) та «Анжи» (Росія).

А до вашої уваги інформація про «справи зарубіжні» у інших українських футболістів.

За останні роки багато українських футболістів почали грати у європейських чемпіонатах, нажаль це пов’язано з низьким рівнем Української прем’єр ліги, але маємо, що маємо. Хотілось би привернути увагу до футболістів, які є кандидатами до збірної, у контексті трансферного вікна:

Євген Коноплянка, дуже багато чуток ходило навколо Євгена і його імовірний перехід до турецького “Бешикташу” через відсутність стабільної ігрової практики. Сьогодні вже відомо, що Євген нікуди не переходить, в цьому зацікавлений головний тренер, адже троє футболістів на його позиції отримали травми, тому як мінімум до літа Євген лишається в “Шальке”.

Андрій Ярмоленко, ще пару місяців тому отримав серйозну травму, через що, швидше за все пропустить і найближчі матчі збірної України, клуб Андрія “Вест Хем” виступає досить добре як для свого статусу, тримається у середині таблиці АПЛ.

Олександр Зінченко, бореться за місце під сонцем, а точніше за місце у стартовому складі “Манчестер Сіті” під керівництвом Пепа Гвардіоли, не зважаючи на пропозиції від інших клубів як трансферу так і оренди, Олександр особисто не хоче залишати Манчестер, адже переконаний, що має всі шанси виграти конкуренцію у своїх зіркових партнерів. “Манчестер Сіті” продовжує брати участь у всіх можливих турнірах, тому Зінченко все ж отримує досить багато ігрового часу, як для статусу не основного гравця.

Євген Селезньов, можемо привітати футболіста з переїздом до іспанської Малаги, нажаль не збулася дитяча мрія Євгена пограти за “Галатасарай”, але все ж Іспанія, і його команда бореться за вихід до Примери, перший ігровий час Євген вже отримав, зараз буде виборювати місце у стартовому складі, де його конкурентом є відомий українським вболівальникам Густаво Бланко-Лещук.

Руслан Малиновський, на сьогоднішній день є лідером бельгійського “Генку”, має стабільне місце в стартовому складі та разом зі своїми партнерами по команді мають 5 місце у Європі по системі гол+пас серед трьох гравців команди. Іспанській “Сельті” у трансфері Руслана було відмовлено, аргументуючи це тим, що Руслан вже літом зможе перейти до топ-клубу. Нагадаю “Генк” зараз займає перше місце у чемпіонаті зі значним відривом від інших суперників.

Євген Макаренко, на сьогоднішній день виступає за бельгійський “Андерлехт”, після свого невдалого періоду у київському “Динамо” його все ж повернули у Бельгії до його рідної позиції опорного півзахисника, на якій він зараз показує пристойну гру.

Ігор Пластун, Роман Яремчук, Роман Безус, ця українська банда зібралася у бельгійському “Генті”, Безуса можна привітати з трансфером лише як декілька днів, однак у першому ж матчі у стартовому складі він зумів відзначитись голом у ворота суперників, усі гравці є основними у команді, та є претендентами до національної збірної.

Роман Зозуля, один з найпатріотичніших українських футболістів, зараз він виступає у Іспанській Сегунді за “Альбасенте”, разом з яким бореться за вихід до примери, Роман є основним форвардом, та кращим бомбардиром команди, навіть якщо його команда не вийде до Примери по підсумкам сезону, швидше за все Роман перейде до команди, яка там гратиме, адже попит на гравця є.

Ярослав Ракицький, найгарячіша тема останньої неділі, сотні негативних коментарів, через його перехід до Пітерського “Зеніту”. Звичайно, що умови контракту там у нього на багато кращі, можливо тому він і зробив такий вибір, однак критикуючи його, не варто забувати, які ще футболісти під час військової агресії ще грали у Росії: Зінченко – Уфа, Мілевський – Тосно, Данченко – Амкар, Бутко – Амкар, Селезньов – Кубань, та ще ряд наших футболістів, але найбільше уваги саме до Ярослава, мабуть тому, що не співає гімн…

Євген Шахов, є основним гравцем грецького “ПАОКу”, з яким впевнено йде до перемоги у чемпіонаті, є постійним гостем у розташуванні збірної України.

Дмитро Чигринський, переживає другу молодість у складі грецького “АЕКу”, де є основним центральним захисником при схемі у три центральних, якщо Ракицького перестануть викликати зараз до збірної, є імовірність повернення Дмитра до неї.

Андрій Лунін, перший в історії українець, гравець мадридського “Реалу”, зараз знаходиться в оренді в “Леганесі”, де нажаль не має ігрової практики, можливо варто піти в оренду до іншого клубу, однак Андрій переконаний, що до кінця сезону стане основним воротарем у “Леганесі”.

Такий він, огляд українського футболу за кордоном..

Ярослав ВЕЛИЧКО

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.