Новий 2019 рік у Чернівцях розпочали з новорічного пробігу (відео, фото)

0

Традиційний вже новорічний пробіг, яким спортивно розпочинають рік 1 січня у Чернівцях, цього разу вперше відбувся у Садгорі – на однойменному стадіоні (ДЮСШ №4).

Ініціатором «переселення» став співорганізатор «Садогурської милі», «Бігу Миру» та «Буковинської милі» – екс-депутат Чернівецької міської ради Дмитро Сірман. Його ініціативу підтримали спортивні побратими, обласний центр «Спорт для всіх», СК «Гешко», обласне відділення НОК України (Іван Гешко), обласна федерація легкої атлетики (Валерій Чинуш) та, звісно, ДЮСШ №4 (директор – Валентин Прегар).

Серед почесних учасників і гостей заходу були, зокрема, депутати обласної ради Олег Мельничук, Володимир Мороз, екс-віце-губернатор Борис Баглей, секретар міської ради Василь Продан, який і привітав присутніх, і вручав потім приємні призи.

Бігли учасники новорічного пробігу переважно 2019 метрів, а деякі – і 5779 метрів (такий рік тепер в Ізраїлі). Другу дистанцію подолав і знаний бігун-ветеран Танасій Маковійчук, який приїхав на цей захід з Неполоківців Кіцманського району (1949 р.н.). Також «ізраїльскі» 5779 м долав і майстер спорту зі стрільби з лука Олексій Хащовий, який стрілецьку кар’єру завершив, але тепер, як кажуть, «для себе», займається у боксерському клубі «Колізей-Машзавод». Він і був найшвидшим тут. А серед дівчат 5779 найшвидше пробігла Юлія Кріт з сусідньої Чорнівки Новоселицького району. У забігу брав участь і сільський голова Чорнівки Георгій Бота, який особливо старанно опікується місцевими талантами – спортивними, мистецькими і т.п. (молодець!)

Як і було обіцяно, всі учасники пробіжки отримали презент від «Льодового майданчика» (Павло Польовий) – годину безкоштовного катання на ковзанах. Плюс ще пару десятків презентів (у т.ч. футболки, шапочки і т.п.) були розіграні. Окремо були відзначені найстарший та наймолодші учасники. «Сліпий жереб» визначив одним з володарів футболок сина ініціатора – Захарія Сірмана, який не лише пропагує здоровий спосіб життя, а й має в активі музичні успіхи (наприклад, Захарій був лауреатом 1 ступеню в номінації «Інструментальна музика на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Витоки Dance 2017», представляючи музичну школу №3, старший викладач по класу баяна-акордеона – Юрій Максимюк). У розіграші призів  пощастило і волонтеру, який виконував одразу декілька функцій на новорічному забігу – краєзнавець, дослідник історії Садгори Ярослав Волощук і допомагав реєструвати учасників, і старт дав, і фоторепортаж для «МБ» робив (дякуємо).

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

А ось ще один варіант відзначення настання 2019-го – від Юліани Цурік:

***

Фото:

***

Новорічний пробіг 2019 у Чернівцях (Садгора)

***

***

Відео:

***

Чернівці побігли у 2018-му вже з 1 січня! (відео, фото)

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.