Карате: Чернівчани через Словенію пробились на Євро-2019

0

Двоє вихованців чернівецького клубу «Тай-Сен» здобули право представляти Україну на Чемпіонаті Європи з карате серед юнаків, юніорів та молоді 2019 р. у Данії.

Місце у збірній вони забезпечили собі завдяки переможному виступу на представницьких міжнародних змаганнях «Trbovlje Open 2018» у Словенії, які відбулися у 46-й раз. 

Максим Зрибнєв (17.06.2002) переміг серед юнаків у категорії до 55 кг (7 учасників, за ним на п’єдесталі розташувались ще один представник України Нікіта Філіпов – «срібло», словенець BAŠIČ FEKONJA MAI та ще один чернівчанин Ігор Столока – «бронзи»), а Микола Мануїла став кращим у категорії +76 кг (9 учасників, з ним на п’єдестал піднялись троє співвітчизників – Кирил Водолага, Андрій Сотников та Олег Макух). Ще один вихованець клубу «Тай-Сен» Павло Пентескул здобув «бронзу» у категорії до 61 кг (17 учасників, попереду в протоколі українець Микита Шилонсов, хорват MILOVANOVIĆ IVAN і ще один українець Микита Румянцев). Серед молодших кадетів «тайсенівець» Макр Короткошейко став срібним призером у категорії -40 кг (17 учасників, переможець – українець ігор Махиня, «бронза» – хорват TOPLIčANEC NIKOLA і ще один українець Арсеній Константінов). Тренують у клубі «Tay-Sen» Руслан Білоскурський та Євген Мотовилін.

Успішно на «Trbovlje Open 2018» виступили і вихованці СК «Лідер». Віктор Стефанюк серед молоді став срібним призером у категорії -60 кг (11 учасників, поступився у фіналі співвітчизнику Миколі Громику, «бронзові» – ще один українець Дмитро Березовський та словенець ZIDAR DOMEN), а Андрій Заплітний – бронзовий призер серед юнаків у категорії -76 кг (11 учасників, «бронза» і у словенця ZLATKOV TEODOR, а попереду розташувались на п’єдесталі місцевий спортсмен ISAKOVIĆ ALEN та українець Олександр Злобін). Тренери СК «Лідер» – Андрій Лазоренко та Олександр Пікулін.

Ці змагання були другим етапом відбору до збірної України з карате для участі у Чемпіонаті Європи 2019 р. в Данії (2019 EKF Junior, Cadet & U21 Championships, Aalborg – Denmark, 8-10 лютого).

У звітному турнірі в Словенії виступили спортсмени з 65 команд з 10 країн. Дві українські команди розташувались у загальнокомандному заліку на 2 та 3 місцях.

***

***

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.