Несподіваний фінал Студентських ігор 2018 серед внз І-ІІ р.а. (відео, фото)

0

Фінальна частина Обласних Спортивних ігор серед студентської молоді внз І-IІ р.а. 2018 р. відбулась 1 березня у спортзалі Чернівецького транспортного коледжу.

Перший півфінал був доволі прогнозованим – команда політехнічного коледжу, яка виграла свою підгрупу, впевнено здолала суперників з педагогічного коледжу.

В іншому півфіналі боротьба була дуже напруженою, а інтрига трималась до останніх хвилин. Комерційний технікум на чолі з лідером команди – екс-дзюдоїстом Іваном Киселицею не лише не відпускав господарів фінальної частини у відрив, а навіть виходив вперед. Традиційно найбільш результативним у «комерційників» був Киселиця, який накидав «трьошок», у т.ч. майже з центра майданчика. І лише під завісу зустрічі команда транспортного коледжу вдалося трішки відірватися і забезпечити собі путівку до фіналу.

Матч за 3 місце спочатку йшов під диктовку Киселиці і Ко. Проте втримати перевагу комерційному коледжу не вдалося – у кінцівці влучнішими і «фартовішими» виявились студенти педколеджу, які вирвали перемогу з різницею в одне очко.

У фіналі фаворитами вважались представники політехнічного коледжу. Але, схоже, вони настільки хотіли виграти (особливо враховуючи, що двоє лідерів команди – Юрій Коржан і Денис Казмирович – вже закінчують навчальний заклад), що самі ж собі нашкодили цим «зайвим тиском на себе». Діючи якось «сковано», фаворити ніяк не могли «спіймати свою гру». Хибили з позицій, з яких в іншій ситуації, напевно, легше влучали би, ніж навпаки. А ось транспортники, навпаки, діяли розкуто, і їм багато чого вдавалось, за словами наставника Івана Остапюка, навіть краще, ніж на тренуваннях. У підсумку транспортний коледж приємно здивував, несподівано давши серйозний бій «Політеху», якому виявилось дуже непросто дотиснути непоступливих суперників. Питання щодо переможця у фіналі було остаточно знято лише на останніх секундах.

Завдяки такій напрузі фінальна гра увінчалась «морем емоцій». Гравці «Політеха» навіть підкидали свого тренера Олександра Гуцола, якого теж нагородили, як наставника тріумфаторів.

Півфінал

Політехнічний коледж – Педагогічний коледж – 53:20 (14:6, 9:5, 15:5, 15:4)

Транспортний коледж – Комерційний технікум – 47:36 (10:9, 12:12, 9:8, 16:7)

Матч за 3 місце

Педагогічний коледж – Комерційний технікум – 29:28 (6:8, 4:9, 9:8, 10:3)

Фінал

Політехнічний коледж – Транспортний коледж – 35:31 (6:6, 12:8, 8:8, 9:9)

Політехнічний коледж: 11 Юрій Коржан, 12 Денис Казмирович, 9 Олександр Чорній, 5 Андрій Лупаштян, 8 Олександр Федько, 15 Юрій Мазурашу, 13 Богдан Доніченко, 10 Ігор Дмитренко, 7 Олег Ваврін, 14 Іларіон Гордейчик, 6 Ерік Марчук, 16 Данило Герасим. Тренер – Олександр Гуцол.

Транспортний коледж: 15 Олександр Гончаров, 10 Дмитро Парайко, 12 Данеїл Рошка, 14 Євген Семенович, 11 Максим Сацюк, 6 Дмитро Москалюк, 7 Микола Лесін, 5 Максим Долинюк, 9 Олександр Селезньов. Тренер – Іван Остапюк.

Кращими гравцями у складах команд були названі: Юрій Коржан (Політехнічний), Олександр Гончаров (Транспортний коледж), Вадим Чернятинський (Педколедж), Іван Киселиця (Комерційний технікум).

Кращим гравцем фінальної частини названий капітан «Політеха» Денис Казмирович.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

В атаці Богдан Доніченко («Політех»)

***

***

ВІДЕО:

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.