Визначились фіналісти обласних Студентських ігор 2018 серед внз І-ІІ р.а. (відео)

0

Найбільш інтригуючою на груповому етапі обласних Спортивних ігор серед студентської молоді внз І-ІІ р.а. (юнаки) виявилась у Чернівецькому політехнічному коледжі, де за дві путівки до фінальної частини змагались чотири команди.

Перше місце у цій підгрупі вибороли господарі цих зональних змагань, які виграли всі три поєдинки. Хоча і тут не все було так просто. У другому матчі проти представників комерційного технікуму «Політех» вдався до експериментів і, зігравши тривалий час другим складом, ледве-ледве вирвав перемогу з різницею у 2 очки. Утім, комерційний технікум і так пробився до топ-4, за додатковими показниками у «закрутці» з індустріальним та будівельним коледжами.

27.02.18

Політехнічний коледж – Коледж ЛНАУ (будівельний) – 46:17

Комерційний коледж – Індустріальний коледж – 31:36

Індустріальний коледж – Коледж ЛНАУ – 22:42

28.02.18

Комерційний коледж – Політехнічний коледж – 32:34

Коледж ЛНАУ – Комерційний коледж – 36:22

Політехнічний коледж – Індустріальний коледж – 61:35

Варто зазначити, що в тому, що баскетбольна команда комерційного технікуму пробилась до фінальної частини, левова частка заслуги належить… єдиноборцю Івану Киселиці. Він «нашльопав» купу 3-очкових, та й взагалі «тягнув на собі» гру своєї команди. Достатньо сказати, що, наприклад, у матчі проти індустріального коледжу (в якому «першу скрипку» грав Олег Бойчук) Іван набрав 29 з 31 очка своєї команди!

Іван Киселиця (11.09.2000 р.н.) з 8 років займався боротьбою дзюдо у ДЮСШ «Авангард» ФСТ «Україна» (тренер – Валерій Васильович Міленко). За його словами, був бронзовим призером першості України серед молодших юнаків (категорія 66 кг). 
У 14 років перейшов на ММА (змішані єдиноборства), де його тренуються Геннадій Георгійович Кожокар та В’ячеслав Куртович Чорней (майстер спорту з боротьби самбо). У цьому неолімпійському виді був на першості України третім (Житомир) і першим (Львів) серед юнаків, а також виграв міжнародний турнір в Чернігові. Ще у 2017 р. виступав у Центрі розваг «Панорама Чернівці» на Всеукраїнському турнірі з рукопашного бою, де виграв свою категорію серед юнаків. Ігровими видами захоплюється (і не лише баскетболом), але професійно не займається.

Старший брат Івана – Олександр Кисилиця – закінчив Республіканське вище училище фізичної культури, нині вчиться в медколеджі у Чернівцях. Також має успіхи у дзюдо – за словами молодшого брата, двічі вигравав юнацьку першість України.

Тепер повертаємось до «чисто баскетбольної» теми.

В іншій підгрупі у педколеджі змагались 3 команди. З першого місця до топ-4 пробились представники транспортного коледжу, з другого – педколеджу. Хоча, як зазначили фахівці, і команда кооперативного коледжу виглядала там доволі пристойно і теж могла вийти з групи.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

Вирішальні поєдинки відбудуться у четвер, 1.03.18, у залі транспортного коледжу (вул. 28 Червня, 73).

Півфінал

14:00. Політехнічний коледж – Педагогічний коледж – 53:20

15:00. Транспортний коледж – Комерційний технікум – 47:36

16:00. Матч за 3 місце 

Педагогічний – Комерційний – 29:28

17:00. Фінал

Політехнічний – Транспортний – 35:31

***

ВІДЕО (груповий етап)

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.