80-літній ювілей патріарха буковинського баскетболу (фото)

0

У середу, 3.01.2018 р. 80-літній ювілей відзначає знаний буковинський фахівець з баскетболу Володимир Трохимович Риженков.

Про це повідомив один з його вихованців Андрій Калинка: «Сьогодні моєму тренеру з баскетболу Володимиру Трохимовичу Риженкову (старший викладач кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини БДМУ) виповнилось 80 РОКІВ!!!

Мій тренер виховав величезну кількість поколінь висококласних баскетболістів яких доля розкидала по багатьох континентах Землі!!! Бажаю Вам дуже міцного здоров’я, залишатись таким ж життєрадісним і цікавим як ми ВСІ ВАС ЗНАЄМО І ПАМЯТАЄМО!!! Низький Вам уклін за ВСЕ!!!

P.S Незабаром планую спільно з вихованцями написати спортивно-життєву біографію про Володимира Трохимовича, який не тільки технічно грамотно грав в баскетбол 60 років тому, а й в свій ювілей ходив трохи поганяти в баскетбол зі своїми молодшими співробітниками, а також зі своїми вихованцями, наш ПАТРІАРХ буковинського баскетболу багато років тому врятував життя декільком дітям в дитячому таборі в селі Репуженці, а також Володимир Трохимович, будучи студентом Кам’янець-Подільського педагогічного інституту, навчав правильно грати в гандбол Ігоря Євдокимовича Турчина (багаторічного тренера жіночої збірної СРСР з гандболу)…»

Серед вихованців Володимира Риженкова – наш перший за часів незалежності майстер спорту з баскетболу Василь Федоряк, інші місцеві гравці «Стріби» (Чернівці) – Іван Федоряк, капітан команди Андрій Семенович та Сергій Опольський…

SportBuk.com

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.