Фото: «Недороблені сенсації» на дівочому турнірі з волейболу на честь ювілею БДМУ

0

З несподіваних поворотів розпочався 14.02.14 у Чернівцях Міжнародний турнір з волейболу серед дівчат, присвячений 70-літтю Буковинського державного медичного університету.

У стартовому поєдинку зійшлися дві команди медичних коледжів БДМУ – з Вашківців Вижницького району та

ЧНУ - Новоселицький медколедж
ЧНУ – Новоселицький медколедж

Чернівців. Після перших розіграшів здалося, що чернівчанки без особливих проблем здобудуть перемогу. Але вашківецькі волейболістки виявилися надзвичайно вольовими. Вже у першій партії вони примудрилися відігратися з рахунку 17:23, не реалізувавши сет-бол, «на більше-менше» все-таки поступились. Друга партія теж була за представницями обласного центру. А далі команда з Вашківців таки зуміла перевернути ситуацію на майданчику і виграти дві партії, чим здобула симпатії місцевих вболівальників. Проте довести справу до певної сенсації все-таки не вдалося – тай-брейк виявився за чернівчанками.

У другому матчі мало хто сумнівався, що перемогу відсвяткують представниці Чернівецького національного університету, які лідерами увійшли до фінальної четвірки ІІ Буковинської волейбольної ліги. Але й тут не обійшлося без несподіваних поворотів – у третій партії команда Новоселицького медколеджу вела в рахунку навіть 5 м’ячів. Правда, втримати цей темп не змогла і таки поступилась «всуху» 0:3. Зауважимо, що новосельчанки догравали без однієї з провідних волейболісток, яка зазнала травми.

Всього у турнірі беруть участь 6 команд. Разом з ЧНУ та Новоселицьким медколеджем право продовжити боротьбу за медалі розіграє команда Кишинівського медичного університету (Молдова), а групі з медколеджами з Чернівців і Вашківців гратиме команда БДМУ.

У суботу, 15.02.14, змагання продовжаться в залі БДМУ по вул. О. Гузар (з 10:30), а в неділю, 16.02.14, в залі «Будівельник» (вул. Кармелюка, 78) з 10:00 відбудуться матчі за підсумкові місця.

14.02.14

Вашківецький медколедж – Чернівецький медколедж – 2:3 (26:28, 15:25, 25:19, 25:22, 7:15)

ЧНУ – Новоселицький медколедж – 3:0 (25:18, 25:9, 25:18)

***

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Фотоспогади Володимира Риженкова

Серед глядачів на звітному турнірі з волейболу був і знаний місцевий спортивний фахівець Володимир Риженков, який, зокрема, успішно поєднував викладання з тренерською роботою в баскетболі. Його вихованець Василь Федоряк, до слова, першим серед буковинців за часів незалежності став майстром спорту з баскетболу. До слова, «через його руки» пройшли всі місцеві гравці «Стріби» (Чернівці) – крім Василя Федоряка, це Іван Федоряк, капітан команди Андрій Семенович та Сергій Опольський.

Володимир Трохимович розповів, що цей спортзал, в якому відбуваються ювілейні волейбольні баталії, був побудований у 1967 р. зусиллями студентів (тобі практикувалися студентські будівельні загони). І поділився зі SportBuk.com з деякими фотографіями зі свого архіву. На одній з них у літньому оздоровчому таборі Чернівецького медінституту – дворазовий олімпієць Абрам Кривошеєв, який, на жаль, цього року відійшов в інший світ. Ще Володимир Трохимович показав фото команди ЧМІ з хокею на траві, яка в 80-х роках виборювала призові місця на студентській першості УРСР…

Фото з архіву Володимира Риженкова

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Баскетбол: Федоряк переходить зі «Стріби» до «Азовмашу»!

Leave A Reply

Your email address will not be published.