Баскетбол: Федоряк переходить зі «Стріби» до «Азовмашу»!

1

Першим гравцем «Стріби», який переходить до клубу-гранду, став юний Василь Федоряк, якому вчора, 3.02.11, виповнилося 17 років – днями здібний чернівецький баскетболіст вирушає до Маріуполя, де готуватиметься з резервістами титулованого «Азовмашу».

Василь Федоряк дебютував у вищій баскетбольній лізі України разом з чернівецькою «Стрібою» восени 2010 р., тобто у 16-річному віці. Він, звісно, проводив не так багато часу на майданчику, але коли тренери довіряли зіграти, діяв дуже корисно і практично завжди встигав за короткий час набирати і очки.

Інтерес до Федоряка-молодшого (у команді грає і старший на два роки брат Іван) з боку клубів Суперліги був цілком прогнозованим. Питання було лише, хто першим перейде до конкретних пропозицій. Приємно, що це зробив «Азовмаш» (Маріуполь) – семиразовий чемпіон України і п’ятиразовий володар Кубку України (у 1997-2000 рр. команда виступала під назвою «Азовбаскет»). Василь вже їздив на оглядини до Маріуполя. І ось тепер вже переходить до «Азовмашу».

На запитання, чи отримає «Стріба» якусь компенсацію за Василя Федоряка, капітан і віце-президент чернівецького клубу Андрій Семенович зазначив, що відпускати такого гравця взагалі не хотілося, але, з іншого боку, не мали й морального права вимагати якусь компенсацію за Василя, оскільки він не так довго у нашій команді, та й особливих коштів не вклали у нього. Тож коли батько Олександр Федоряк (у минулому гравець команди майстрів з волейболу) зателефонував і попросив дати «відкріплення» для переходу до «Азовмашу», в клубі довго не роздумували – все-таки це шанс для нашого юного гравця пробитися у великий баскетбол! Для цього у нього є всі передумови – а далі все залежатиме від нього.

Удачі тобі, Василю! І не забувай ніколи людей, які дали тобі путівку в баскетбол!

Нагадаємо, що Василь Федоряк є вихованцем чернівецького тренера Володимира Риженкова. До слова, «через його руки» пройшли всі місцеві гравці «Стріби» – крім Василя Федоряка, це Іван Федоряк, капітан команди Андрій Семенович та Сергій Опольський.

***

Василь Федоряк не розгубився і у матчі проти титулованих «Черкаських Мавп»

Leave A Reply

Your email address will not be published.