Олег Бенько: За «Буковиною» стежу, у Чернівці приїжджаю із задоволенням

0

Титулований футболіст Олег Бенько, який у 1995-96 рр. захищав кольори «Буковини» (і став з нею срібним призером у І лізі), зазначив, що з дуже позитивними емоціями згадує про Чернівців і дуже любить сюди заїжджати.

Привід для міні-інтерв’ю SportBuk.com поки що не будемо розкривати, згодом дізнаєтесь;) 

Бронзовий призер юніорського чемпіонату Європи 1986 року та чемпіон Європи серед молоді 1989 року в складі відповідних збірних СРСР Олег Бенько, відповідаючи на запитання SportBuk.com щодо поточних справ, зізнався, що давненько вже не рухається (роки 3), в сенсі не грає у футбол і не бігає. Трохи заважають «старі болячки» – то коліно болить, то пах. Ще й виявили якийсь тромб поверхневий на нозі, якраз сьогодні був в лікарні з цього приводу, отримав «порцію рецептів» і настанов від медиків. Плюс, каже Олег Іванович, коли жив у батьків в Стрию, там ситуація більше сприяла тому, щоби долучатися до оздоровчих занять. А після переїзду до Львова «нема кому підштовхнути», – жартує знаний футболіст. Набрав 110 кг, так що треба братися знову за заняття спортом;)

По бізнесу Олег Бенько буває за кордоном. Якраз нещодавно повернувся з поїздки. 

Про Чернівці, як зізнається, згадує регулярно. І за «Буковиною» стежить. Спілкується з колишніми колегами по команді, з тренерами. Частіше – з Юрієм Гієм, Віктором Олійником… Сподівається і вірить, що чернівецька команда вийде з кризи і ще гратиме на найвищому рівні.

За словами Олега Бенька, про Чернівці у нього спогади дуже-дуже приємні. І команда тоді була цікава, хороший підбір виконавців, гарний футбол демонстрували. І місто гарне, і люди привітні, позитивні. Акцентує увагу, що в Чернівцях у нього багато друзів, і що дуже подобається приїжджати до столиці Буковини, хоча вдається вибиратися нечасто

SportBuk.com

***

З досьє футболіста

Олег Іванович Бенько. Народився 21.10.1969 р. в Ленінграді (Санкт-Петербург). 

Виступав за «Торпедо» (Луцьк), СКА «Карпати» (Львів), «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Карпати» (Львів), «Закарпаття» (Ужгород), «Буковину» (Чернівці), «Металург» (Запоріжжя), «Полісся» (Житомир) і «Газовидобувник-Скала» (Стрий).

У складі вікових збірних СРСР бронзовий призер юніорського чемпіонату Європи 1986 року та чемпіон Європи серед молоді 1989 року. 

Майстер спорту СРСР (1989 р.).

Використані дані uk.wikipedia.org

***

Ювіляр Віктор Олійник забив з передачі сина Дениса

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.