Цікава розмова з другом і земляком буковинського боксера-професіонала в Італії

1

Все більш відомим і популярним у світі професйного боксу Європи стає Макс Продан – боксер, який родом із Буковини. Свого часу Макс доволі успішно виступав на обласних змаганнях, був неодноразовим чемпіоном області й переможцем міжнародних аматорських турнірів серед молоді.

Тепер Макс Продан – боксер міланського клубу OPI GYM BOXING CLUB. Він провів на профі-ринзі 11 двобоїв, десять із них закінчилися достроково – перемогами Макса нокаутом.

Його партнером у світі професійного боксу є ще один відомий в Італії буковинець, власник салону татуювань 8 MILE, один із кращих міланських майстрів татуювання Влад Чебан. Нам вдалося поспілкуватися з ним під час літніх канікул, коли Влад разом із дружиною Аделою відвідав рідну Буковину.

Спілкувалися про співпрацю з Максом, про очікування та плани на майбутнє, про перспективи…

  • Влад, як давно ти захоплюєшся боксом?
  • Бокс мені взагалі подобається вже давно, але регулярно відвідувати змагання я почав, напевно, десь два роки тому.
  • А що саме тебе зацікавило в цьому виді спорту?
  • Бокс – дуже гарний, цікавий вид спорту. В ньому доказують не тільки свою силу, а і вміння «переграти» свого суперника, бути швидшим і ефективнішим за нього.
  • Наскільки я знаю, ти вже давно живеш в Італії. Боксом зацікавився вже тут, чи ще в Україні?
  • На змагання я почав ходити в Італії, а так, до цього, завжди дивився бокс по телевізору. Напевно, тоді я ще не думав, що колись бокс стане частиною мого життя і я взагалі матиму до нього якесь відношення.
  • Зараз виходить так, що ти – у зв’язці з одним із найперспективніших буковинських боксерів-професіоналів. Це – відомий в Італії Макс Продан, що провів на рингу вже 11 поєдинків, 10 із яких він виграв нокаутом. Розкажи, будь ласка, про вашу співпрацю. Про історію вашої співпраці. Як ви дійшли до цього?
  • Дійсно, вийшло доволі цікаво. Ми познайомилися вже в Італії, і було приємно, що ми з ним – земляки. В Італії він живе не так давно – десь роки три-чотири, а я ту вже близько дванадцяти років. Справа в тому, що майже по всій Італії дуже потужно розвивається наша діаспора, адже серед колишніх українців багато цікавих і талановитих людей. Ми з Максом живемо в одному регіоні, фактично в Мілані, й, напевно, таке «сусідство» і стало початком нашої співпраці.
  • В чому саме полягає твоя з ним співпраця?
  • Я намагаюся йому допомагати за мірою можливості, допомагати в тому, що йому треба. Це – питання відповідної боксерської екіпіровки, медичне забезпечення, фізпроцедури (кріосауни і т.д.), відрядження, процес тренування. Деколи, навіть, їдемо разом із ним. Мені це дуже подобається, це – надзвичайно цікаво, до того ж допомагаю землякові.
  • Які у тебе очікування від вашої співпраці з Максом Проданом?
  • Мені дуже хочеться, щоби він далеко пройшов у професійному боксі, досяг якихось вагомих вершин. Став великим чемпіоном – інтерконтинентальним, скажімо, чемпіоном Європи чи, навіть, чемпіоном світу.
  • Що тобі подобається в боксі від Макса Продана? Його манера?
  • Так, мені взагалі подобаються нокаути, а саме це у Макса добре виходить. Майже всі його двобої якраз ними й закінчувалися, адже він сам прагне цього. Намагається нокаутувати суперника, щоби не залежати від суддівських рішень. У нього є швидкість, сильний та влучний удар. Це – те, що може підняти його вище, зробити відомим не тільки в Італії.
  • Ти співпрацюєш тільки з Максом чи, взагалі, з клубом OPI GYM, за який боксує Макс?
  • Ну, зараз виходить так, що вже і з клубом, адже їздимо разом, я знаю інших боксерів, знаю команду Макса. Ми всі разом, і мені приємно, що я з цими хлопцями, які виходять у ринг доказати своє право бути сильнішими.
  • Які у вас із ним плани на майбутнє? Поки що бої Макса проходили тільки в Мілані. Чи збираєтеся ви їздити до інших країн, спробувати інші умови?
  • Так, наразі плануємо боксувати ще десь у Європі, виїжджати до інших країн, а там, звийчайно, у наших мріях – Америка. Заокеанський професійний бокс – це зовсім інший світ. Він значно потужніший, яскравіший, в ньому задіяні боксери з усього світу.
  • А в Україну, часом, не збираєтеся? Чи можливі виступи Макса на українських профі-рингах?
  • Якщо будуть якісь цікаві пропозиції – чому б і ні? Якби запропонували участь у якомусь вечорі боксу з відомими професіоналами, ми б залюбки приїхали. Звичайно, мріємо виступати на одному ринзі з Усіком, Ломаченко))) Макс – молодий, перспективний, тому можливо все, але дуже багато залежить саме від нього, від його бажання та можливостей.

АЛЬБЕРТ КОМАРІ

***

1 Comment
  1. Mary says

    Greetings!

    I hope you are doing well. I am reaching you to contribute a guest post article to your website. This is a simple 3 step process:

    1. I will send you some interesting topic ideas for a guest post
    2. You will choose one topic out of those topic ideas
    3. I will send you a high- quality article then on your chosen topic

    Please note that I would just need a backlink within the main body of the article. Let me know if we shall start with the first step?

    Regards,

    Mary Jean

Leave A Reply

Your email address will not be published.