На Універсіаді-2017 зіграють теперішній та колишні гравці «Буковини» (відео)

0

У складі студентської збірної України з футболу на ХХІХ Всесвітню літню Універсіаду вирушили один теперішній та троє колишніх гравців чернівецької «Буковини».

 

Головну футбольну команду краю та Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича (факультет фізичної культури і здоров’я людини) під прапором України в м. Тайбей (Тайвань) представить Андрій Королянчук (26.08.91, у «Буковині» з 2014 р., з перервами, – зіграв 19 ігор/ забив 2 голи). Крім цього, до студентської збірної увійшли і колишні гравці «Буковини» Сергій Чернобай (17.12.92, 2016/17 – 8 матчів), Олексій Моісеєнко (25.10.91, 2012 – 3 матчі) та Алішер Якубов (30.07.92, 2015/16 – 1 матч).

Перед виїздом в Тайвань студентська збірна під керівництвом Анатолія Бузника провели навчально-тренувальний збір у Броварах і зіграли контрольні поєдинки з резервістами київського «Динамо» та донецького «Шахтаря»: 12 серпня у Конча-Заспі – «Динамо U-21» – 2:3; 15 серпня у Щасливому – «Шахтар U-21» – 1:0. В обох матчах Андрій Королянчук грав у другому таймі, і в обох матчах відзначився екс-гравець «Буковини» Алішер Якубов (у першій грі забив також Максим Банасевич, «Десна», Чернігів).

У Тайбеї на українців, як повідомляє прес-служба ВФАС (vfas.org.ua), очікує три гри групового раунду: 19 серпня – проти команди Південної Африки, 21 серпня – проти команди Кореї та 23 серпня – проти збірної Аргентини. Після чого, с подіваємось, наша збірна братиме участь у матчах другого етапу.

Як відомо, у 2007 та 2009 рр. збірна України тріумфувала на Всесвітній Універсіаді. Приємно нагадати, що у 2009 р. серед чемпіонів були і студенти ЧНУ Юрій Бахтіяров (воротар) та Олександр Крохмалюк (півзахисник), а також чернівчанин Юрій Кисилиця (воротар), який тоді навчався у Дніпропетровську, а потім перевівся в ЧНУ.

У 2011 р. на Універсіаді в Китай виступали студенти ЧНУ Юрій Кисилиця, Юрій Бахтіяров, Олександр Крохмалюк та Валерій Блажко, а у 2013 р. в Казань (Росія) серед буковинських футболістів поїхав один Валерій Блажко.

Нагадаємо також, що на Всесвітній Універсіаді-2017 виступатимуть ще двоє чернівчан – лучники Лідія Січеннікова-Косташ та її чоловік Михайло Косташ, але як студенти Сумського державного педагогічного університет.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

***

***

***

Всесвітня Універсіада-2013: Буковинець «засвітився» у футбольному чвертьфіналі

***

Футбол: Блажко поїхав на Всесвітню Універсіаду з трьома земляками-чемпіонами

***

ФК «Університет» (досягнення)

***

Чернівецька сімейна пара представлятиме Україну на Всесвітній Універсіаді 2017

***

Про всіх буковинських героїв Всесвітньої Універсіади (станом на 2009 р.) дивіться тут:

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.