Футбол: Блажко поїхав на Всесвітню Універсіаду з трьома земляками-чемпіонами

0

Рекордною кількістю представлена Буковини у футбольних змаганнях за програмою Всесвітньої Універсіади-2011, яка стартує 11 серпня в Китаї. Крім чинних чемпіонів Юрія Кисилиці, Юрія Бахтіярова (факультет фізичної культури та здоров’я людини ЧНУ)  та Олександра Крохмалюка (географічний факультет ЧНУ), честь України цього разу захищатиме ще один студент географічного факультету Чернівецького національного університету Валерій Блажко. До збірної входив і інший гравець «Буковини» Роман Степанков (економічний факультет ЧНУ), але, як відомо, він зазнав важкої травми на старті першолігової першості України, тому, зрозуміло, залишився вдома…

Цікаво, що двоє наших збірників (голкіпери Кисилиця і Бахтіяров), будучи майстрами спорту міжнародного класу (отримали це звання за перемогу у Всесвітній Універсіаді-2009), наразі не грають у командах майстрів. Олександр Крохмалюк, який теж певний час був без команди, тепер захищає честь «Зірки» (Кіровоград).

Студентська збірна України з футболу на Універсіаді-2011 потрапила до «групи смерті»: компанію нам на груповому етапі складають команди Бразилії, Росії та Малайзії.

Попри це, президент ФК «Університет» Микола Осадець налаштований оптимістично і прогнозує, що наші співвітчизники знову боротимуться за найвищі місця.

Розклад ігор групового етапу за участю збірної України на Універсіаді-2011:

11 серпня. Груповий етап. Україна – Малайзія

14 серпня. Груповий етап. Україна – Росія

16 серпня. Груповий етап. Україна – Бразилія

Складі збірної:

Прізвище та ім’я амлуа команда ВНЗ
1. Бахтіяров Юрій вр ЧНУ
2. Кисилиця Юрій вр ЧНУ
3. Башлай Андрій зах Тернопіль МАУП
4. Гребинський Ігор зах Ів.-Фран. ПрНУ
5. Лазорик Микола зах Бурштин Береж.
6. Малий Сергій зах Арсенал БЦ ЛНАУ
7. Пердута Ігор п-з Ворскла ТНПУ
8. Блажко Валерій п-з Буковина ЧНУ
9. Козак Михайло нап Александрія ЛДУФК
10. Крохмалюк Ол-др п-з Кіровоград ЧНУ
11. Леонов Дмитро п-з Арсенал БЦ НАПКС
12. Микуляк Владислав п-з Кримтеплця УНУ
13. Проневич Дмитро п-з Арсенал БЦ МАУП
14. Гунченко Дмитро нап Кіровоград ДДАУ
15. Чорний Василь п-з ТНПУ
16. Кушка Сергій нап Вінниця МАУП
17. Лісовський Микола нап УДУФТ
18. Омельченко Олексій нап Карпати ЛДУФК
19. Пилипенко Ол-др нап МАУП

***

Цьогорічна XXVI Всесвітня Універсіада гостює у китайському місті Шеньчжень, який розташований у провінції Гуандун на півдні країни (поблизу кордону з Гонконгом). Назва міста походить від ієроглифів «шень» і «чжень», що в перекладі означають «глибока межа» або «глибокий дренаж» (так місцеві жителі називають систему зрошувальних каналів на полях заливного рису). Стародавня назва міста – Пенчен, що в перекладі означає «орлине місто».

В Універсіаді-2011, за попередніми даними, очікувалась участь понад 10000 спортсменів з 152 країн. Вони розіграють 306 комплектів нагород у 26 видах спорту.

На Всесвітній Універсіаді-2011 з буковинців виступає також лучниця Тетяна Дорохова, яка вступає у боротьбу  15.08.11.

***

Юрій Бахтіяров, Олександр Крохмалюк та Юрій Кисилиця після перемоги на Всесвітній Універсіаді-2009. Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.