На Полтавщині виділили олімпійцям-2016 квартири! А що чути на Буковині?..

0

Трьом олімпійцям-2016 з Полтавщини по приїзду з Ріо-де-Жанейро вручили ключі від нових квартир! Питання виділення житла учасникам Олімпійських ігор в Бразилії вирішили за 12 годин! То можна, виявляється, якщо захотіти!

 

Нагадаємо, на Буковині до 2012 року ВСІМ буковинським учасникам Олімпійських ігор (і навіть іншим титулованим спортсменам і тренерам) виділяли квартири в обласному центрі. Але після Ігор в Лондоні тодішня владна команда чомусь вирішила перервати цю традицію. Більше того, тодішній заступник міського голови Олександр Паскар своїми зневажливими висловлюваннями щодо олімпійців «спровокував» перше «спортивне пікетування» міської ради. А представник команди губернатора Михайла Папієва неофіційно зауважив, що, мовляв, нема про що говорити з олімпійцями, бо ж вони «навіть не призери Олімпійських ігор». Так ніби на найпрестижніших змаганнях «всіх часів і народів» нагороди не розігрують серед кращих з кращих, яким вдається виконати високі олімпійські нормативи і добитися права представляти на Олімпіаді свою державу, а просто роздають всім, хто достоїть в черзі за ними…

Якими ж стали квартирні перспективи для буковинських олімпійців після зміни владної команди?..

На рівні міської влади, як ми вже зазначиали, – «потепління». Олімпійцям вже двічі надали фінансову допомогу, плюс мер Олексій Каспрук натякнув, що спільними зусиллями, разом з обласною владою, можна вирішити і житлові проблеми наших кращих з кращих спортсменів. (Правда, його заступник В. Середюк, мовою спорту, «дав штангу», підписавши листа проти проведення олімпійської виставки на вул. Кобилянської, але спишемо це на якийсь невдалий збіг обставин). Керівники ОДА та облради, за словами зіркового керівника обласного відділення НОК України Івана Гешка, теж ніби виявили готовність розглянути можливість вирішення житлових проблем олімпійців разом з міською владою…

Щоправда, ні-ні, та звучать з владних кабінетів «аргументи» проти забезпечення квартирами учасників Олімпійських ігор. То «законодавча база не така» (хоча рівно за цієї ж законодавчої бази олімпійців забезпечували житлом до «різкого повороту» за часів правління регіоналів), то ще щось заважає…

А ось полтавське містечко Горішні Плавні (екс-Комсомольськ) продемонструвало і буковинським владникам, і всім іншим регіонам, де керівники і депутати вигадують «відмазки», щоби не допомогти олімпійцям, що і в наш непростий час зі всіма проблемами сьогодення РЕАЛЬНО виділяти квартири учасникам Олімпійських ігор! Браво!

Сподіваємось, буковинська влада відповість гідно на цей гарний приклад!

Матеріал про виділення квартир полтавським олімпійцям читайте нижче.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

Горішні Плавні привітали своїх олімпійців новими квартирами

Усі троє олімпійців, які на Іграх-2016 у Бразилії представляли місто Горішні Плавні, у п’ятницю, 26 серпня, отримали ключі від нових квартир із рук мера міста Дмитра Бикова.Poltava-olimpiytsi-4

Церемонія відбулась на Театральній площі міста, де вшанували бронзового призера в каное-двійці на 1000 метрів Дмитра Янчука, каноїста в одиночці на 1000 м Павла Алтухова, триатлоніста Івана Іванова, а також тренера з веслування Миколу Мацапуру, який готував до виступу у Ріо-де-Жанейро дует медалістів Олімпіади – Дмитра Янчука та Тараса Міщука.

«Я радий, що питання виділення квартир разом із депутатським корпусом вдалося вирішити за 12 годин», – сказав на вшануванні мер Дмитро Биков, який зустрічав олімпійців міста ще в аеропорту “Бориспіль” у ніч із четверга на п’ятницю.
Раніше міська влада виділила трьом своїм олімпійцям по сто тисяч гривень.

Поздоровити спортсменів-олімпійців приїхали гості з Полтави – перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Пісоцький і голова Полтавського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Олександр Удовіченко. Крім того, на урочистостях були присутні голова правління ПрАТ “Полтавський ГЗК” Віктор Лотоус, а також колишні міські голови Комсомольська Сергій Супрун та Олександр Попов.
Незважаючи на будній день, побачити бронзову медаль Ігор та поздоровити всіх своїх олімпійців прийшли чимало жителів Горішніх Плавнів.

 Артем ДУМА, poltava365.com

***

По-новому чи по-старому? Раніше олімпійцям давали квартири, тепер… принижують

***

Олімпійців на урочистості до Дня Незалежності не згадали…

***

Міська рада виділила 50 тис. на підтримку олімпійців

***

Міська влада виділила грошову допомогу кандидатам в олімпійці 2016

***

Квартири для олімпійців: Буковина роздумує, а Закарпаття і Прикарпаття діють

***

СК «Гешко» і Коломієць – за буковинських олімпійців. Хто проти?

***

Скайп-нарада: столиця питає з Чернівців за квартири для Лупу і Ко і хвалить за біга

***

Гешко «наїхав» на бюрократію і вимагає від влади окремий підрозділ спорту (відео)

***

Фото: Буковинські олімпійці вимагають поваги до спортивних досягнень

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.