Фото: Буковинські олімпійці вимагають поваги до спортивних досягнень

4

У вівторок, 9.10.12, буковинські олімпійці та інші титуловані спортсмени зібралися перед Чернівецькою міською радою на знак протесту проти неповаги представників влади до спортивних досягнень.

Увага! Фотогалерея буде доповнюватися!

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

9.10.12. Олімпійці та інші спортсмени на акції протексту перед міськрадою (SportBuk.com)

***

День і час акцію був вибраний невипадково – перед початком засідання виконкому міської ради. Річ у тім, що під час попереднього засідання виконкому окремі члени дозволили собі доволі некоректні «антиспортивні» висловлювання. А на сьогоднішньому засіданні мало слухатися і «олімпійське питання». Зокрема, член виконкому, у минулому МСМК з військового багатоборства Олексій Коломієць підготував проект рішення, згідно з яким запропоновано поквартально вирішувати проблеми щодо покращення житлових умов учасникам Олімпійських (4) та Параліймпійських (1) ігор 2012 р.

Перед засіданням виконкому Олексій Миколайович поспілкувався з учасниками акції і запевнив, що у виконкомі достатньо розумних людей, які розуміють стратегічну важливість поважного ставлення влади до титулованих спортсменів і проблем спорту та здоров’я нації, загалом.

Після початку засідання виконкому до спортсменів вийшла представниця міської ради, яка запросила на засідання присутніх олімпійців (Іван Гешко, Тетяна Дорохова, Микола Лабовський і Лідія Січенікова). Разом з ними зайшла знімальна група телеканалу «Чернівці».

Іван Гешко зачитав звернення від спортсменів до виконкому:

«Ми, чернівецькі спортсмени, тренери і шанувальники спорту, з подивом дізналися із засобів масової інформації про те, що під час попереднього засідання виконавчого комітету Чернівецької міської ради окремі члени виконкому дозволили собі виявити неповагу до досягнень земляків-спортсменів. Зокрема, йшлося про те, що ті ж учасники Олімпійських та Параліймпійських ігор 2012 р., мовляв, нічим не кращі за інших громадян міста, тому не варто їх виокремлювати, відзначати або вивчати можливість вирішення житлово-побутових проблем. В якості «аргументів» на перший план виносилися проблеми інвалідів, афганців та інших пільгових категорій. Шановні, нагадуємо вам, що всі (!) попередні буковинські учасники Олімпійських та Паралімпійських ігор, а також низка інших титулованих спортсменів і тренерів забезпечувалися житлом у Чернівцях. Невже до 2012 року в Чернівцях не було ні інвалідів, ні афганців, ні житлових та інших проблем?

Якщо інформація про згадані некоректні антиспортивні висловлювання не відповідає дійсності, просимо спростувати це публічно. Якщо ж ви справді вважаєте, що спортивні досягнення не вартують особливої шани і уваги, скажіть про це в очі кращим спортсменам краю. І, принагідно, поясність, як в такому разі влада підтверджуватиме задекларовану пріоритетність розвитку фізичної культури і спорту, який прямо пов’язаний із здоров’ям нації…

Якщо ви хочете знати, чим провідні спортсмени є «особливими» порівняно з вами, членами виконкому або іншими представниками влади, то спробуйте знайти відповіді на прості запитання: «Олімпійці можуть працювати у виконкомі або на різних посадах в органах виконавчої влади. А ви можете здобути право представляти країну на Олімпійських іграх?»; «Провідні спортсмени краю офіційно визнані кращими у своїй справі в Україні, Європі та світі. А ви?»; «Чому в світі грають Гімн і піднімають Прапор держави лише під час офіційного візиту Президента і на честь перемог спортсменів?»…»

За попередніми даними, «олімпійське питання» буде включено до порядку денного вже наступного засідання виконкому.

Олімпійці зазначили, що найактивнішу «антиспортивну» позицію в їхній присутності займав заступник міського голови Олександр Паскар, який назвався майстром спорту зі стрільби та неодноразовим рекордсменом області (лучники такого стрілка не знають), проте далі стверджував, що проблеми олімпійців є менш важливими, ніж проблеми афганців та інших пільгових категорій. Таке враження, що проблеми афганців та інших пільгових категорій з’явилися саме у 2012 році. Адже, нагадаємо, всі (!!!) попередні учасники Олімпійських та Паралімпійських ігор забезпечувалися житлом у Чернівцях.

Ще буковинські олімпійці з сумом констатували, що голова обласного відділення НОК – губернатор Михайло Папієв не зустрівся з ними ні до, ні після Олімпіади. Наші титуловані спортсмени найменше хочуть припускати, що «головний олімпієць» Буковини не хоче знати про їхні проблеми і не має бажання посприяти їх вирішенню…

4 Comments
  1. Петрович says

    Це лише початок! А чому Михайлішин не вийшов до спортсменів?! Зря влада так спортсменів ображає, ой зря!

    1. Думаю, Віталій Михайлович просто був зайнятий в цей час. Він ніби доволі проспортивна людина, тож, сподіваюсь, зможе “пояснити” тому ж Паскарю, що не можна так висловлюватися про титулованих спортсменів і спортивні досягнення, загалом!

  2. Віктор says

    Як це розуміти?! Михайлішин кожного дня з екранів говорить, що любить спорт і допомагає, а його підлеглі мають олімпійців ні за кого?! Віталій Михайлович мав би розібратися з такими працівниками. Або не розказувати, що підтримує спорт

Leave A Reply

Your email address will not be published.