Кличко – Тайсон 28.11.15: Чому не перемога і як це було (відео бою, фото)

0

Одразу 5 чемпіонських поясів втратив Володимир Кличко після бою проти британця Тайсона Фьюрі 28.11.15 у Дюссельдорфі (Німеччина).

151128-Klychko-TaysonFyuri-Reuters-sportbuk.com (26)

На кону були чемпіонські титули за версіями WBO (обов’язковий захист, 13-ий після повторного завоювання титулу), IBF, IBO (19-ий захист), WBA Super (9-ий захист) та The Ring (12-ий захист).

Фаворитом цього двобою, попри серйозний послужний список претендента, вважали все-таки Кличка-молодшого.

Тайсон Фьюрі, який має трохи скандальну репутацію, у своєму стилі намагався «зачепити» суперника і заявляв, що нокаутує його десь у 6 раунді.

Слід зауважити, що названий на честь великого чемпіона Майка Тайсона британський боксер таки дуже добре підготувався до бою проти Кличка. Достатньо сказати, що він скинув понад 30 кг ваги! Як зауважив зірковий бігун Іван Гешко під час колективного перегляду боксу в пабі «Наше пиво» («Баварія»), це дуже серйозний показник – скинути стільки кілограмів і при цьому бути у такій відмінній фізичній формі.

Можемо згадати, що у квітні 2015 року Володимир Кличко відстояв перелічені чемпіонські пояси у важкому поєдинку проти американця Брайанта Дженнінгса (64-й бій українця на професійному рингу). Тоді рішення суддів після 12 раундів було одностайним на користь нашого співвітчизника, і всі розуміли, що це справедливо.

У 65-му поєдинку на професійному рингу Кличко-молодший виглядав не так переконливо. Можливо, далися взнаки деякі антропометричні переваги суперника (більший зріст, більший розмах рук), але джеми Володимира рідко проходили. Та й «намацати», відчути і «спіймати» суперника українському супер чемпіону не вдалося. А ось Тайсон Фьюрі декілька разів добряче приклався. Найважчим для Кличка виявився удар, пропущений після розвороту боковий удар в голову. Склалось враження, що Володя очікував команди «стоп» і виявився неготовим до цього удару. Крім цього, у киянина були розсічення та гематоми. А ось британець зберіг своє обличчя від серйозних ушкоджень.

В останніх раундах обидва боксери «поплили». Заключний раунд був ніби за українцем. Та й взагалі, якщо не брати до уваги згаданий вище серйозний пропущений удар та ще декілька ударів (не лише рукою), які призвели до розсічень і гематом, було відчуття, що бій був плюс-мінус рівним. А в таких ситуаціях, як правило, перевагу віддають чемпіону.

Ось і цього разу, коли Майкл Баффер назвав цифри 115:112, 115:112 та 116:111 і сказав про одностайне рішення рефері, Володимир Кличко підняв руки і мало хто сумнівався, що назвуть саме його прізвище. Але пролунало ім’я Тайсона Фьюрі, який, здалося, сам цього не очікував (хоч і мав, можливо, невеличку перевагу).

Не виключено, що виняток (тобто що перемогу не віддали чемпіону) було прийнято через підсвідоме бажання «розбудити» супер інтерес до надважкої категорії, де вже багато років домінує Володимир Кличко (раніше – разом з братом Віталієм, який був чемпіоном світу за версією WBC). Рішення на користь Кличка було би «звичним». Інша справа – сенсаційна перемога претендента. Тепер весь світ чекатиме з нетерпінням матч-реваншу! А це означає, що його ціна може зрости в рази, що цілком влаштовує організаторів боксерських дійств такого рівня.

До слова, з такою «логікою» в експрес-коментарі SportBuk.com погодився і відомий чернівчанин Павло Польовий (власник «Льодового майданчика»), який дивився бій у Дюссельдорфі. Павло зауважив, що, звісно, вболівав за Кличка, але при такому розкладу сил саме така розв’язка є найбільш «перспективною» саме з огляду на величезний інтерес до матчу-реваншу.

Нагадаємо, що перед цим Володимир Кличко не програвав з 10 квітня 2004 року, коли він поступився американцю Леймону Брюстеру.

Зараз в пасиві Кличка-молодшого 4 поразки у 65-ти боях:

Тайсон Ф’юрі (Великобританія). Рішення суддів (одностайне). (12 раундів). 28 листопада 2015. Esprit Arena, Дюссельдорф, Північний Рейн-Вестфалія, Німеччина. Втрата титулів WBO (обов’язковий захист, 13-ий після повторного завоювання титулу), IBF, IBO (19-ий захист), WBA Super (9-ий захист) та The Ring (12-ий захист) серед важковаговиків.

Леймон Брюстер (США). Технічний нокаут (5 раунд з 12-ти). 10 квітня 2004. Лас-Вегас, Невада, США. Бій за вакантний титул чемпіона у важкій ваговій категорії за версією WBO.

Коррі Сандерс (ПАР). Технічний нокаут (2 раунд з 12-ти, 0:27). 8 березня 2003. Ганновер, Нижня Саксонія, Німеччина. Втратив титул чемпіона у важкій ваговій категорії за версією WBO.

Росс П’юріті (США). Технічний нокаут (11 раунд з 12-ти). 5 грудня 1998. Київ, Україна.

Використані дані uk.wikipedia.org

Володимир Кличко (25.03.1976 р.н.)

Олімпійський чемпіон 1996 р. (Атланта), чемпіон світу з боксу у важкій ваговій категорії за версіями WBO (2000-2003 роки, 2008-2015 роки), IBF (2006-2015 роки), IBO (2006-2015 роки), The Ring (2009-2015 роки), WBA (2011-2015 роки.

SportBuk.com

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Володимир Кличко – Тайсон Фьюрі 28.11.2015 р. Фото: Reuters

***

***

https://youtu.be/qaa-pwMj_Es

Володимир Кличко – Тайсон Фьюрі 28.11.2015 р. Відео:

https://youtu.be/F7K7MqslE2E

***

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.