Футбол: «Буковина» здобуває чергову перемогу у першості 2015/16

2

У 4 турі друголігової першості України з футболу чернівецька «Буковина» 16.08.15 приймала вдома «Верес» (Рівне).

real6_1024x683

Господарі поля доволі швидко повели в рахунку – на 10 хв. після вдалого прострілу фактично у порожні ворота м’яча переправив Антон Батрак. Підопічні Віктора Мглинця продовжували атакувати і, зрештою, їх зусилля принесли результат – на 43 хв. рахунок подвоїв Степан Маковійчук, який фактично залетів разом з м’ячем у ворота.

Здавалося, справу зроблено. Проте гості не опустили руки і після перерви створили декілька небезпечних моментів біля воріт Олександра Мусієнка. На 55 хв. Богдан Скоцький, який вийшов на заміну, ударом головою скоротив рахунок до мінімуму. Близьким був до взяття воріт в декількох епізодах і вихованець буковинського футболу Олександр Лакуста, який захищає кольори «Вересу». Але ні одній, ні другій команді більше не вдалося забити, тож матч завершився перемогою «Буковини» з мінімальним рахунком 2:1.

Усі результати туру, турнірну таблицю та календар ігор можна подивитися тут:

«Хотіли – заслужили!»

«Буковина» Чернівці – «Верес» Рівне – 2:1 (2:0)

Голи: Батрак (11), Маковійчук (42) – Скоцький (55)

«Буковина»: Мусієнко, Майданевич (Темерівський, 76), Музиченко, Дмитренко, Луцюк, Білала, Маковійчук (к/к) (Рябий, 62), Красов, Рафальський, Батрак, Зінченко (Осадчий, 68).

Гол. тренер – Віктор Мглинець.

«Верес»: Рябой, Гальчук, Лазар, Жовтюк (к/к), Овчар (Дугієнко, 65), Шутов, Білоус, Деревльов (Коблюк, 70), Лакуста, Цурупін, Голубка (Скоцький, 46).

Гол. тренер – Олег Лутков.

Попередження: Дмитренко (61), Луцюк (73) – Жовтюк (43), Овчар (57), Коблюк (81), Скоцький (9)

Цікава дуель давніх суперників – так можна назвати матч 4-го туру першості України з футболу серед команд другої ліги в Чернівцях, де місцева «Буковина» приймала рівненський «Верес». Були й свої «родзинки» у статистиці двобоїв команд двох обласних центрів, та всі вони «лягали» на терези на сторону переваги чернівецької дружини: більша перевага в особистих рахунках матчів (4:0 на користь чернівчан), 37 перемог проти 25 на користь «жовто-чорних», а найважливіше… Кращим бомбардиром «Буковини» в матчах проти рівненчан є Віктор Мглинець – теперішній головний тренер «жовто-чорної» команди, що має на своєму рахунку аж 8 забитих м’ячів!

Маючи такі факти на увазі, буковинці просто не мали права не принести своїм уболівальникам радість від перемоги в черговому матчі чемпіонату. Почали воні трохи активніше за гостей, і на позитив від цих дій тим, хто прийшов цього недільного вечора на стадіон, довго чекати не прийшлося.

На 8 хвилині Батрак трішечки не встиг замкнути ідеально вирізану передачу новачка «Буковини» Зінченка в центр штрафного майданчика «Вереса», проте Антон, напевно, тільки чекав свого часу… Вже за три хвилині він не залишив жодного шансу захисникам і воротареві рівненської команди, коли відкрив рахунок у матчі, втіливши територіальну перевагу своєї команди в логічний гол після розрізної передачі партнерів з лівого флангу. 1:0, розпочинаємо із «плюсом»!

«Верес» відповів аж на 15 хвилині ударом Деревльова, який впевнено «накрив» досвідчений кіпер «Буко» Мусієнко, а вже за хвилину той же ж Батрак міг подвоїти рахунок у матчі, проте йому на заваді став Гальчук, а спроба добивання від Маковійчука теж не вдалася…

Наступний гострий момент у грі відбувся аж на … 39 хвилині, коли буковинець Дмитренко влучив у стійку воріт рівненської команди, а до цього на полі точилася вперта боротьба в центрі поля за володіння м’ячем. Зрозумілим було одне: господарі намагалися контролювати хід матчу, оскільки вели в рахунку, а гостям аж ніяк не вдавалася гра  в нападі. І це вселяло додаткові надії в шанувальників «Буковини».

І що? Ці надії втілилися вже на 42 хвилині, коли капітан «жовто-чорних» Степан Маковійчук «елегансько» відправив «шкіряного» в сітку воріт Рябого після чергового навісу партнерів і подвоїв перевагу чернівчан над гостями з Рівного. 2:0, на перерву йдемо із добрим настроєм!

Перший гострий момент, який виник у другій половині матчу, призвів, нажаль для господарів, до голу рівненчан. Скоцький, який замінив після перерви Голубку, на 55 хвилині головою по центру воріт «розстріляв» Мусієнка впритул, як то кажуть, без варіантів. На лице – помилка захисників «Буковини», які залишили форварда гостей сам на сам із своїм воротарем. 1:2, і цей гол значно ускладнив ситуацію в матчі, відкривши для «Вереса» можливість» спасти гру…

Далі глядачі в Чернівцях побачили гру без воріт, як, власне, й більшу частину цього матчу, адже господарів цей рахунок влаштовував, а в гостей мало що попереду виходило. Аж на 78 хвилині небезпечний удар Лакусти Мусієнко перевів на кутовий, що, безумовно, мало стати для «Буковини» сигналом для загострення гри біля воріт рівненської команди. Все ж таки на кону в чернівчан була дуже необхідна домашня перемога…

На 84 хвилині Осадчий здалеку перевірив готовність Рябого, а за кілька хвилин вже Красов і Рябий намагалися замкнути передачу зі штрафного від того ж Осадчого, та «шкіряний» втретє у ворота гостей залітати не хотів.

А самий матч, власне, дійшов до логічного кінця. Мінімальна, робоча перемога «Буковини» над гостями з Рівного виявилася заслуженою. Друга домашня перемога «жовто-чорних» поспіль, третя поспіль гра без поразок… Схоже, «Буко» потихеньку набирає впевнений хід…

P.S. Приємно було побачити після матчу, як тогорічні буковинці Жовтюк і Білоус віталися з уболівальниками на трибунах. Хороші футболісти – вони і в житті хороші люди!

 Альберт Комарі, спеціально для sportbuk.com

***

2 Comments
  1. Nemos says

    в назві статті слово “чергову” – зайве 🙂

    1. Поки що:)

Leave A Reply

Your email address will not be published.