Каспрук обговорив з олімпійцями спортивні проекти за чаєм з «грошовим додатком»

0

Мер Чернівців Олексій Каспрук зустрівся у неформальні обстановці з чернівецькими учасниками Олімпійських ігор 2012 року.

150605-Kaspruk-olimpiytsi-sportbuk.com (12)-Sichenikova-Kaspruk-Dorohova-Rudenko-Labovskiy

«Головним» приводом для зустрічі стала обіцяна матеріальна допомога від міської влади, яка, нарешті, пройшла всі бюрократичні процедури і стала «конвертованою». Вручити по 10 тис. грн. олімпійцям вирішили без зайвого пафосу, як кажуть, «в робочому порядку». Заодно мер у невимушеній обстановці обговорив з титулованими лучницями Тетяною Дороховою і Лідією Січеніковою та бігуном Миколою Лабовським деякі спортивні проекти та перспективи розвитку матеріально-технічної бази сфери фізичної культури і спорту.

«Окремим рядком» виокремили близькі для наших олімпійців проблеми ремонту стадіону «Буковина» (і заміни легкоатлетичних доріжок) та облаштування ще одного стрільбища для стрільби з лука (за пропозицією заслуженого тренера України, наставника Лідії Січенікової – Олега Осипенка, чию ініціативу підтримують і обласні спортивні керівники). Крім цього, Олексій Павлович поділився з олімпійцями обнадійливими для спорту бюджетними змінами, які дозволяють вкладати додаткові кошти в спортивно-оздоровчу інфраструктуру. Титуловані спортсмени підтримали відповідні наміри та плани міського голови.

У зустрічі взяли участь також керівник міського спорту Дмитро Макаренко, радник міського голови Степан Руденко та директор обласного центру «Спорт для всіх» Георгій Мазурашу.

Ділячись враженнями від спілкування з мером, Микола Лабовський зауважив: «Приємно, що мер приділяє увагу олімпійцям, вже не перший раз зустрічається з нами, радиться, ділиться спортивними планами. А то ж добре відомо, що до і після Олімпіади-2012 нас керівники області та міста чомусь ігнорували. Не буду приховувати, і матеріальна допомога теж не є для нас зайвою. Так, тепер це не такі великі кошти, особливо якщо врахувати, що підготовка до змагань високого рівня вимагає не лише неабияких фізичних зусиль, а й фінансових вкладень. Але ж ми розуміємо, що нині в країні дуже непрості часи. Тож дякуємо і за цю допомогу. Тим більше, що міська влада, як я розумію, й надалі буде старатися по можливості підтримувати не лише морально висококласних спортсменів, які прославляють Чернівці, Буковину і Україну».

Лідія Січенікова розповіла як йде підготовка до і Європейських ігор, які стартують 12 червня у Баку (Азербайджан).

А Тетяна Дорохова подякувала меру за увагу до олімпійців не лише як заслужений майстер спорту, а й як заступник голови обласного відділення НОК України.

Власне, Олексій Каспрук перед тим, як вручити конверти з грошима, зауважив, що це є фактично одним із результатів попередньої зустрічі з олімпійцями, ініційованої головою обласного відділення НОК України – найтитулованішим спортсменом Буковини Іваном Гешком, який тепер не був присутній, оскільки вирушив на змагання до Канади.

З об’єктивних причин не змогла прийти на чай «з грошовим додатком» і зіркова бігунка Наталка Лупу. Але незабаром вона таки отримала премію і подвійно зраділа: «Не знаю, кому я маю дякувати – меру чи всім депутатам, але ця премія виявилась зараз для мене дуже-дуже доречною, бо якраз отримав її напередодні чергової операції сестричці Насті, на яку потрібно 20 тис. грн. Пів суми вже є! Велике спасибі! Дуже приємно, що тепер про нас, олімпійців, не забуває міська влада. Це додає натхнення, сил і наснаги. Мер справляє приємне враження і, як бачу, слів на вітер не кидає». (нагадаємо, молодша сестра Наталки Лупу – Анастасія Григорій – навесні 2014 р. на тренуванні зазнала важкої травми спини, внаслідок чого опинилась в інвалідному візочку).

SportBuk.com

***

Буковинці на чолі з Гешком тріумфували на «Sask Marathon 2015» в Канаді

***

Гешко і лучники-збірники стали «спортивними послами» Чернівців

***

У мера Чернівців – медаль чемпіонату Європи і олімпійські перспективи (фото)

***

У «день варення» Наталка Лупу мріє, щоби… сестричка знову ходила

***

Сестричка Наталки Лупу успішно проходить реабілітацію, але ще потребує допомоги

***

Відео: Олімпійська чемпіонка Мерлені підтримала травмовану сестричку Лупу

***

Зустріч мера Олексія Каспрука з олімпійцями 5.06.15

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.