Гешко і лучники-збірники стали «спортивними послами» Чернівців

0

Зірковий бігун Іван Гешко відправляється зі «спеціальною місією» до Саскатуна (Канада), а заслужений тренер України Олег Осипенко з двома вихованцями – до Клагенфурта (Австрія).

150514-Heshko-Kaspruk-Osypenko-sportbuk.com (3)-Mazurashu-foto-Hodorovsjkiy-

У четвер, 14.05.15, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук зустрівся із чемпіоном світу та Європи з бігу на 1500 м Іваном Гешком, який очолює на громадських засадах обласне відділення НОК України, та заслуженим тренером України зі стрільби з лука Олегом Осипенком.

Офіційним приводом для зустрічі стала інформація про те, що обидва цими днями вирушають на міжнародні змагання до міст-побратимів Чернівців. Дізнавшись про це, мер столиці Буковини запросив на «перемовини» знаних спортсменів.

Іван Гешко вирушає до Саскатуна на пробіг, має бігти там напівмарафон, а Олег Осипенко у Клагенфурті супроводжуватиме своїх двох вихованців (Іван Кожокарь та Микита Кирюхін) на першому етапі Кубку Європи зі стрільби з лука серед кадетів та юніорів.

І Іван, і Олег із задоволенням погодились передати офіційні вітання від Чернівців не лише спортивній громаді, а й керівництву. Для цього до зустрічі був залучений начальник відділу інформації, зв’язків з громадськістю та міжнародних відносин Андрій Ходоровський, який отримав доручення – підготувати відповідні офіційні листи. До слова, вже за декілька годин Іван такого листа і презент для мера міста-побратима вже отримав.

Отже,  Гешко та Осипенко і Ко стали своєрідними «спортивними послами» Чернівецької міської ради.

Дізнавшись, що, виявляється, профільне Міністерство не фінансує поїздку збірної на етапу Кубку Європи і спортсмени та тренери змушені якось самостійно вирішувати ці питання, Олексій Каспрук зазначив, що спробує чимось допомогти, якщо це буде реально (тобто нічого не пообіцяв, але одразу ж віддав відповідні доручення фахівцям – вивчити питання можливої допомоги).

Скориставшись нагодою, обговорили ще два перспективних питання. По-перше, Олег Осипенко та 150514-Heshko-Kaspruk-Osypenko-sportbuk.com (1)!-присутній директор обласного центру «Спорт для всіх» нагадали про спільну ініціативу з обласною школою вищої спортивної майстерні щодо облаштування поруч із ФОК «Олімпія» лукодрому – на місці, де за генпланом запланований Льодовий палац. Пропозиції стосуються інвестиційного проекту з облаштування унікального лукодрому з комплексною інфраструктурою, аби можна було там проводити не лише тренування, а й змагання найвищого рівня зі стрільби з лука, плюс, завдяки універсальності, – і з інших видів спорту теж (у тому числі в частині оздоровчого спорту для всіх). Олексій Павлович ініціативу підтримав і також оперативно дав відповідні доручення щодо вивчення відповідних перспектив і можливостей. Для початку йдеться про облаштування просто лукодрому, з подальшою підготовкою інвестиційного проекту.

Ще обговорили можливість звільнення від сплати орендної плати секції стрільби з лука у підвалі ЗОШ №27, де тренуються і згадані вище лучники, і чемпіонка світу та учасниця Олімпійських ігор Лідія Січенікова, і інші титуловані та перспективі спортсмени. Це питання також отримало позитивний рух, як кажуть. Тобто вивчаються механізми його позитивного вирішення.

На зустрічі не було нового керівника міського спорту Дмитра Макаренка, оскільки в цей же час доопрацьовували деякі організаційні моменти після засідання робочої групи з проведення у Чернівцях Бігу Миру і Естафети Миру (17 травня), Спортивного ярмарку (23 травня) та Чернівецького напівмарафону (24 травня). Але він, як кажуть, в курсі питань, які обговорювали, і, звісно, бере участь в їх позитивному вирішенні.

 

***

Міська рада виділила 50 тис. на підтримку олімпійців

***

У мера Чернівців – медаль чемпіонату Європи і олімпійські перспективи (фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.