Карате: Чернівчани привезли нагороди з Євро 2015 серед регіонів (фото)

0

Удруге Чернівці «засвітилися» на п’єдесталі пошани Чемпіонату Європи з карате (WKF) серед регіонів, який цього разу гостював у Парижі (Франція).

Валерій Чоботар та Євген Мотовилін
Валерій Чоботар та Євген Мотовилін

Ці змагання проводяться з 2003 р. у форматі не серед збірних країн, а серед команд окремих історичних регіонів або міст. Тобто це такий собі командний Чемпіонат Європи. Хоча до складу тих команд, як правило, і входять збірники відповідної країн.

Два роки тому, у 2013 р., нагадаємо, чернівчанин Євген Мотовилін (клуб «Дзаммай», тренер – Руслан Білоскурський) у складі української команди «Київ» став бронзовим призером у командному куміте.

13-й чемпіонат Європи серед регіонів відбувся у паризькому спорткомплексі імені засновника сучасних Олімпійських ігор П’ера де Кубертена.

Цього разу Україну представляла однойменна команда, до якої у чоловікому командному кумі те увійшли і двоє чернівчан – згаданий вище Євген Мотовилін та Валерій Чоботар (клуб «Лідер», тренери – Олександр Пікулін та Андрій Лазоренко), а також Станіслав Горуна, Ярослав Горуна, Ілля Нікулін (усі – Львів) та Іван Дрозд (Миколаїв).

«Україна» на шляху до призового місця перемогла росіян (команда з Санкт-Петербургу) та німців, у півфіналі поступилась команді з Туреччини («MARMARA BÖLGESI»), а в поєдинку за «бронзу» здолала ще одну команду з Росії (“Siberia Region»).
У підсумку в цьому виді програми (командне куміте серед чоловіків) перемогу святкували французи («ILE DE FRANCE»), на другому місці турки («MARMARA BÖLGESI»), а «бронза» у українців («Україна») та угорців («Budapest Male Kumite Team»).

Також бронзовими призерами стали представники України і в командному куміте серед юнаків та юніорів. Наша кадетсько-юніорська «стінка» перемогла французів та швейцарців, у півфіналі програла ще одній французькій команді, а у «малому фіналі» взяли гору над представниками Туреччини.

Вітаємо з подвійним бронзовим успіхом!

SportBuk.com

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Чернівчани на Євро-2015 з карате серед регіонів

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.