Фото: Чернівчанка стала спортсменкою року в Україні серед неолімпійських видів!

0

Уперше перемога у номінації «Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту)» на церемонії «Герої спортивного року» дісталась представниці Буковини.

 

Ярослав Галан, Анна Беженар та Іван Гешко
Ярослав Галан, Анна Беженар та Іван Гешко

Кращою спортсменкою України за 2014 р. в неолімпійській номінації визнали титуловану чернівчанку Анну Беженар, яка минулого сезону здобула по дві золоті медалі (плюс командне «золото») на чемпіонатах Європи та світу з панкратіону. Про це SportBuk.com повідомив зірковий бігун Іван Гешко, який тепер очолює обласне відділення НОК України (нагадаємо, що свого часу його визнали кращим спортсменом України за підсумками 2006 р.).

Іван Тарасович прямо з місця події (а церемонія «Герої спортивного року» відбулась в театрі оперети неподалік від НСК «Олімпійський») привітав з цим визнанням наставника Анни Беженар – заслуженого тренера України і старшого тренера молодіжної збірної України з панкратіону Ігоря Наконечного.

На церемонії були присутні також відповідальний секретар обласного відділення Нок України Ярослав Галан та член виконкому відділення Андрій Мельничук (заступник голови обласної федерації дзюдо), який цього дня був у відрядженні в столиці і скористався можливістю «пірнути» в олімпійську атмосферу.

За словами «головного олімпійця Буковини», під час церемонії олімпійська чемпіонка з біатлону Олена Підгруша заявила, що повертається у великий спорт (нині, нагадаємо, вона є заступником міністра спорту України).

Іван Гешко розповів і про інших героїв спортивного року, але простіше ознайомити з лауреатами очима офіційного сайту НОК (noc-ukr.org):

Переможці Всеукраїнської урочистої церемонії

«Герої спортивного року-2014»:

Найкращий спортсмен року

Іван Гешко та Ольга Харлан
Іван Гешко та Ольга Харлан

Олег ВЕРНЯЄВ – чемпіон світу та Європи зі спортивної гімнастики (вправи на брусах), бронзовий призер чемпіонату Європи (опорний стрибок, командна першість).

Найкраща спортсменка року

Ольга ХАРЛАН – чемпіонка світу та Європи з фехтування в індивідуальній першості, бронзова призерка чемпіонату світу та Європи в командній першості (шабля).

Найкращий тренер року

Григорій ШАМРАЙ – старший тренер жіночої збірної України з біатлону – Олімпійських чемпіонок з біатлону в естафетній гонці, особистий тренер Віти Cемеренко та Валентини Семеренко, Олени Підгрушної і Юлії Джими.

Найкраща команда року (збірна)

Жіноча збірна Україна з біатлону у складі Олени ПІДГРУШНОЇ, Віти СЕМЕРЕНКО, Валі СЕМЕРЕНКО, Юлії ДЖИМИ – чемпіонки ХХІІ зимових Олімпійських ігор в естафеті.

Сенсація року

Чоловіча четвірка-парна з академічного веслування у складі Івана ДОВГОДЬКА, Артема МОРОЗОВА, Олександра НАДТОКИ, Дмитра МІХАЯ – чемпіони світу та Європи з академічного веслування.

Повернення року

Юлія ТКАЧ – чемпіонка світу та бронзова призерка чемпіонату Європи з боротьби (63кг).

Найкращий спортивний організатор року

Олександр ГЕРЕГА – президент Федерації важкої атлетики України (за створення сприятливих умов для розвитку важкої атлетики в Україні, розбудову спортивної інфраструктури).

Сильні духом (паралімпійські види спорту)

Віталій ЛУК’ЯНЕНКО – дворазовий чемпіон, срібний та бронзовий призер зимових Паралімпійських ігор в Сочі з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з вадами зору.

Разом із олімпійцями (неолімпійські види спорту)

Анна Беженар – дворазова чемпіонка світу, чемпіонка Європи з панкратіону.

Олімпійська надія України

Юлія ЛЕВЧЕНКО – чемпіонка ІІ Юнацьких Олімпійських ігор з легкої атлетики (стрибки у висоту).

Спортивна слава України
Катерина Нагірна. Олександр Шарапенко.

За сприяння тріумфу
Володимир Бринзак. Валерій Сушкевич.

Герой українського спорту серед жінок (інтернет-голосування)

Віта СЕМЕРЕНКО – чемпіонка ХХІІ зимових Олімпійських ігор з біатлону (естафета), бронзова призерка Олімпійських ігор (спринт).

Герой українського спорту серед чоловіків (інтернет-голосування)

Юрій ЧЕБАН – чемпіон світу з веслування на каное (спринт), срібний призер чемпіонату світу (естафета).

Приємно зазначити, що переможці в номінаціях «Найкращий спортсмен року», «Найкраща спортсменка року», а також «Герой українського спорту» серед чоловіків і жінок від Національного олімпійського комітету України отримали ще й фінансову премію в розмірі 50 тисяч гривен!

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.