Фото: Довгоногі красуні подалися у футбольні арбітри

0

У суботу, 27.12.14, дипломи про завершення курсів футбольних арбітрів та відповідні посвідчення отримала група буковинських рефері, серед яких і двоє гарненьких дівчат.

141227-futbol-suddi-posvidchennya-sportbuk.com (69)-divch

Вручення відбулося у конференц-залі готелю «Буковина». Вручали голова обласної федерації футболу і заступник комітету національних збірних ФФУ Василь Орлецький, у минулому один з кращих українських футбольних арбітрів і екс-голова обласної федерації футболу Петро Кобичик та асистент арбітра ФІФА Микола Левко. А керівником цього проекту є знаний суддя Юрій Мосейчук, який обслуговує матчі  Прем’єр-ліги України.

Частина молодих арбітрів отримали посвідчення ще за навчання минулого року (тоді просто ще не було таких посвідчень). Деякі продовжили суддівське навчання другий рік. А з бажаючими, як зазначив Юрій Мосейчук, буде й надалі продовжена робота з удосконалення суддівської майстерності.

Юрій Юрійович також розповів історію, як колега з Донеччини, який інспектує ІІ лігу і нині тимчасово проживає у Чернівцях, якось випадково потрапив на матч чемпіонату області, і потім зізнався, що був приємно здивований рівнем суддівства – мовляв, в Донецькій області воно скромнішого ґатунку.

Але, як наголосили всі почесні учасники дійства (і всі мають чималий суддівський досвід), аби досягти суддівських успіхів, треба весь час працювати над собою і в жодному разі не зупинятися або, не дай Боже, не подумати, що вже став великим арбітром.

Цікаво, що серед випускників названої школи футбольних арбітрів цього року був і син заслуженого майстра спорту України з боротьби самбо Ольга Ніколайчук – Іван.

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО


***

У БУКОВИНСЬКОМУ ФУТБОЛІ З’ЯВИЛИСЯ ЖІНКИ – АРБІТРИ

Цьогоріч у буковинському суддівському футбольному корпусі вперше з’явилися жінки – арбітри На матчах цьогорічних обласних змагань працюватимуть студентка Чернівецького національного університету Анжела Чужак і випускниця педколеджу ЧНУ Ольга Джмелик.

“Ми залучили до суддівського корпусу Буковини двох дівчат – Анжелу Чужак та Ольгу Джмелик. На цьому етапі вони працюватимуть на матчах обласної дитячо – юнацької футбольної ліги. У перспективі плануємо залучати Анжелу та Ольгу до матчів чемпіонату міста та області. Цікаво, що Анжела Чужак свого часу пограла у футбол. Зокрема, Анжела виступала за команду вищої ліги жіночого футболу «Нафтохімік» (Калуш)», – зазначив голова Комітету арбітрів Чернівецької обласної федерації футболу, арбітр ФІФА Юрій Мосейчук.

Жінки – арбітри вже давно працюють в українському футболі. Тут можна пригадати Тетяну Асєєву (Донецьк), Катерину Монзуль (Харків) та киянку Наталію Рачинську – першу жінку – арбітра, яка розпочала працювати на матчах вищого вітчизняного дивізіону. Щодо Катерини Монзуль, то вона перша з українських жінок – суддів потрапила у елітну категорію арбітрів ФІФА.

ffbuk.org.ua

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.