Фото: Оздоровчий флешмоб в «Жовтневому» доповнив… швейцарський вітапаркур

3

Нові оздоровчі перспективи для чернівчан «засвітились» під час бігового флешмобу в парку «Жовтневий» 19.07.14, який експромтом доповнився екзотичним поки що для нас «вітапаркуром».

Вітапаркур у Чернівцях

 

На суботній оздоровчий флешмоб зібралися біля ресторану «Синій папуга», чий власник Василь Максим’юк (депутат міськради), до слова, сам регулярно вибігає на оздоровчі пробіжки, але частіше в парку ім. Т. Шевченка.

Координатором групи оздоровчого бігу в парку «Жовтневий» дав згоду бути завідувач кафедрою на факультеті фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ Сергій Мединський, який в юності мав спіхи у спортивному орієнтуванні, а тепер і сам веде активний спосіб життя, і інших до цього залучає.

Перед пробіжкою були вручені анонсовані презенти учасникам, які першими зареєструвалися в інтернеті. Наймолодшим – Анні та Анастасії Мединським дісталися симпатичні футболки від обласного відділення НОК України, а інші отримали (на вибір) презенти від Всеукраїнського і обласного центрів «Спорт для всіх».

Серед учасників були багаторічний керівник управління зовнішніх зносин облдержадміністрації Сергій Куренной (він давно займається оздоровчим бігом), представники стріт воркауту Василь Хащіюк і Назар Саїнчук (на розминці деякі вправи воркауту стали ефектним і приємним сюрпризом для присутніх), майстер спорту СРСР зі спортивного орієнтування Андрій Слобожанінов з сином Павлом (обидва викладають нині в ЧНУ на «спортивному» факультеті)…

Представниці чернівецького жіночого клубу «Сороптиміст» Маріанна Крилова та Емма Чернявська не лише взяли участь у пробіжці, а й розповіли про оздоровчу новинку в парку «Жовтневий» – «vitaparcours» (фітнес-маршрут). Свого часу наш знаний орієнтувальних Юхим Штемплер із захопленням розповідав, що в західних країнах в парках облаштовані асфальтовані бігові (велосипедні) стежки, за маршрутом яких є «кишеньки» з тренажерами, де можна займатися різними вправами. У Швейцарії великою популярністю користується вітапаркур – дистанція з певною кількістю «тренажерних кишень», біля яких встановлені таблички з роз’ясненням які вправи і як слід виконувати. Названі вище активістки добилися того, що колеги з Швейцарії допомогли облаштувати частину дерев’яних тренажерів в парку «Жовтневий». Інші планують доробити із залученням спонсорських коштів. Тепер вже в т.ч. враховуючи поради Сергія Мединського.

Ще один з учасників флешмобу Ігор Клейменов зізнався, що ще донедавна потерпав від пересиджування за комп’ютером. Почав відчувати проблеми зі здоров’ям, тому сам вирішив зайнятися оздоровчим бігом. І вже за місяць відчув суттєві зрушення на краще. Тож тепер, каже, планує регулярно бігати і займатися іншими оздоровчими фізичними вправами.

Після пробіжки (за смачним чаєм з печивом від «Синього папуги», за що дякуємо власникові – депутату міської ради і партнеру буковинського спорту Василю Максимюку!) Сергій Мединський розказав присутнім про важливість і корисність занять фізичною культурою та спортом і, зокрема, оздоровчих пробіжок та прогулянок.

Домовились зустрічатися разом (із залученням нових прихильників здорового способу життя) по суботах, координуючи свої дії з Сергієм Володимировичем Мединським (050 581-72-09). Наступної суботи, 26.07.14, зустріч о 8:30 там же біля ресторану «Синій папуга».

Будуть колективні пробіжки (або прогулянки) і протягом тижня, але за окремими домовленостями і окремими міні-компаніями.

А ось тим, які шукають компанію для оздоровчих пробіжок в мікрорайоні «Роша», варто вийти на зв’язок до Андрія Слобожанінова (050 173-43-23).

Відеозвіт про оздоровчий флешмоб у «Жовтневому» можна буде побачити в новинах на 34 каналі (ТВА і держтелерадіокомпанія «Буковина») та в програмі «Спорт-тайм» (дякуємо за інформаційну підтримку названим телекомпаніям і особисто Сергію Михайловичу Батюку та Ігорю Ярославовичу Савчину!), а також пізніше тут, на сайті.

Замість P.S.

Для автора цих рядків оздоровчий флешмоб продовжився і після чаювання у «синьому папузі». Оскільки треба було виконати деякі технічні функції Маючи певні технічні функції, довелося «добігати норму» вже в парку ім. Т. Шевченка і на стадіоні «Буковина» (6,7 км). На стадіоні в цей час (в районі 11:00) «за здоров’ям» бігли одиниці. Зате йшов тренувальний процес легкоатлетів. Зокрема, «нарізав» швидкі відрізки рекордсмен України в естафеті 4х100 м Еміль Ібрагімов, Сашко Данилов (який поступово підбирається до майстрівського нормативу на 400 м з/б) та інші вихованці місцевих тренерів Геннадія Слюсарєва, Ірини Ячнюк, Наталії Букорос (Кушнір) та Марії Дашкевич.Propaganda-sportbuk-sti-layt3-copy-mini

Дорогою назад мав ще декілька приємних зустрічей. Біля «спортивного» кафе «Літо» почув від братів Мигалюків схвальні слова на адресу нашої соціальної реклами з пропагандою здорового способу життя (яку міська влада протягом декількох років розміщує на свої сіті-лайтах, за що велике спасибі). В парку «пересіклися» і з Олегом Охотським (який регулярними оздоровчими заняттями скинув ду-у-уже багато зайвих кілограмів і тепер має цілком «спортивний» вигляд) та знаним тренером з карате Павлом Побуряним, який, як виявилось, накрутив 70 км на подарованому вихованцем з США (переїхав туди з Чернівців) супер крутому велосипеді. Павло зауважив, що, за потреби, міг би дати цей байк на змагання провідному місцевому велогонщику, якщо велосипед підійшов би йому і міг би допомогти добитися якихось кращих результатів (це, певно, вже треба буде їм обговорити з нашим відомим тренером Іллею Якимовичем Руссу).

Було б несправедливо не згадати і приємні зустрічі (вже на вулиці) з нашими знаковими ветеранами-ігровиками Серафімом Михайловичем Синицьким (волейбол) та Валентиною Федорівною Анісімовою.

Ось такі позитивні хвилі «запустив» ранішній оздоровчий флешмоб в парку «Жовтневий»;)

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор обласного центру «Спорт для всіх»

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (ТВА)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Фото: Групу оздоровчого бігу підтримав футболіст «Буковини»

***

Фото: Групу оздоровчого бігу взяла «на приціл» програма «Спорт-тайм»

***

Фото: До групи оздоровчого бігу приєдналась шоу-група «Вікторія»

***

Відео: Секрети здоров’я

***

3 Comments
  1. Спортсмен says

    Ідея хороша, але дягніть тих хлопців у спортивні речі, не ганьбіть спорт!
    Що в пробігах що тут…. культура спорту повинна починатись з одягу.

    1. Пане незнайомцю, ми не фірма, яка випускає спортивний одяг:) Звісно, гарно, коли учасники навіть відкритих фізкультурно-спортивних масових заходів одягнені в гарну спортивну форму;) Якщо Ви подивитесь фото чи відео з масових пробігів (пропагандистських), звернете увагу, що, приміром, на Бігу Миру було понад 100 осіб в однакових футболках з символікою змагань, бо власник двох організацій подбав про те, щоби його люди підтримали акцію в однаковій формі. Але таких вимог ні до кого ми не ставимо. Більше того, навіть в естафеті, де Положенням було визначено, що команди шкіл мають бути в однаковій формі, все одно більшість була в різній формі, а десь проскакували і джинси:) Можна було відмінити змагання через те, що команди не виконали вимогу Положення… Але ми пропустили це, попросивши наступного разу уважніше поставитися до цього моменту.
      А на оздоровчі пробіжки люди виходять в тому, в чому мають можливість. Тут ми й не ставимо взагалі умов, бо це не дуже коректно вказувати людині, в якій формі йти на ранішню пробіжку:)
      Якщо у Вас є пропозиції щодо забезпечення безкоштовною формою всіх учасників спортивно-масових заходів, – думаю, всі будуть за;)

  2. Павел says

    да, мы бедные спортсмены, жду вас в следующую субботу, хочу посмотреть как должен быть одет спортсмен, сравним форму! 8.30 папугай

Leave A Reply

Your email address will not be published.