Баскетбол: Кубок Миру 2014 стартує у травні, команди ще можуть приєднатися

0

Новий для місцевого баскетболу принцип організації змагань випробовується на Кубку Миру, старт якого запланований на початок травня 2014 р.

 

У п’ятницю, 18.04.14, відбулося організаційне засідання, на яке були запрошені представники команд, які виявили бажання зіграти у Кубку Миру з баскетболу. Символічно, що зібралися у приміщенні обласної федерації футболу, адже саме футбольний досвід організації відкритих місцевих турнірів був взятий за основу. Більше того, присутній керівник міської і заступник голови обласної федерації футболу Сергій Задорожняк сам розповів про деякі «організаційні нюанси», які варто враховувати і в інших видах спорту, особливо ігрових. А «новизна» для буковинського баскетболу полягає в тому, що команди мають самі вирішувати основні організаційні проблеми, обговорюючи систему розіграшу і сплачуючи стартові внески, які мають закрити головні фінансові «дірки».

Ініціаторами та співорганізаторами Кубку Миру виступили обласний центр «Спорт для всіх», БК «Стріба» та обласна федерація баскетболу, які, відповідно, й були представлені.

Серед потенційних учасників були присутні представники БДМУ, «Олд Скул», БК «Новоселиця», «Любителі» (1 і 2), «Зігізмунд», «Супрович-Гавлюк», «Спартак-96» та «Спартак-98».

Попередньо ці змагання планувалось провести за кубковою системою. Але, враховуючи думку присутніх представників команд, вирішили зупинитись на коловій системі (аби всі команди могли зіграти більше матчів). Отже, на першому етапі команди будуть розподілені шляхом жеребкування на дві підгрупи, де розіграють по дві путівки до топ-4. Фінальну частину також вирішили проводити за коловою системою (і без «золотих» очок). Останнім часом в ігрових лігах, які проводить ОЦ «Спорт для всіх» активно використовується і система, за якої перші команди потрапляють до фіналу напряму, а наступні 2 команди розігрують решта вакансій у «втішному півфіналі». Тобто це розширює коло претендентів на продовження боротьби за медалі, зберігаючи більшу інтригу на першому етапі. Але, можливо, цю схему баскетболісти випробують згодом.

Стартовий внесок становите приблизно 850 грн. з команди (залежно від кількості команд).

Груповий етап, який, за попередніми даними, має стартувати 5 травня (понеділок), відбудеться у педколеджі ЧНУ та ЗОШ №27, а фінальна частина – у транспортному коледжі.

До 30 квітня (12:00) команди, які остаточно вирішать взяти участь у цих змаганнях, мають занести в Оргкомітет (обласний центр «Спорт для всіх», вул. Університетська, 50, 2 поверх) завірену лікарем заявку визначеного зразка, гарантувати наявність ігрової форми (з номерами), а також бути готовими внести гарантійний внесок на вирішення основних організаційних питань (крім нагородної атрибутики, яку беруть на себе ОЦ «Спорт для всіх» та БК «Стріба»). В заявку можна вносити до 18-ти гравців (а в протокол окремих матчів – до 12-ти гравців).

За додатковою інформацією та уточненнями можна звертатися за тел.: (066) 049-49-52 (Олександр Яновицький).

Форму заявки можна отримати у форматі word електронною поштою, звернувшись на e-mail: <sportbuk@gmail.com>.

***

2014-KubokMyru-zayavka-forma

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.