Буковинська миля: Гешко і Чинуш розказали про цікавинки і майбутні сюрпризи

1

Перший масовий забіг в рамках «Буковинської милі» вдався. Як і прем’єрний Чемпіонат України з бігу на 1 милю, який відбувся паралельно з міжнародними змаганнями на Соборній площі у Чернівцях. Враженнями від «Буковинської милі 2013» поділилися директор змагань Іван Гешко та головний партнер проекту – депутат міської ради і керівник готельно-туристичного комплексу «Буковина» Валерій Чинуш.

 

Про офіційні і неофіційні підсумки «Буковинської милі», а також про перспективи на майбутнє зірковий бігун

Іван Гешко і Валерій Чинуш
Іван Гешко і Валерій Чинуш

Іван Гешко та депутат міської ради і меценат Валерій Чинуш розповіли журналістам 1.10.13 у конференц-залі готелю «Буковина».

Спершу Іван Гешко вручив присутнім журналістам презенти з символікою «Буковинської милі». А розпочав прес-конференцію з того, що подякував всім учасникам масового забігу, який став однією з родзинок «Буковинської милі 2013». За словами чемпіона Європи і світу з бігу на 1500 м, організаторів втішило те, що на старт вийшли не лише окремі любителі бігу, а й чимало команд – навчальних закладів, банків, засобів масової інформації та інших організацій, плюс «сімейні команди».

Найстаршим учасником масового забігу став Євген Гешко (18.02.37), якому в день змагань виповнилось 76 років 7 місяців і 11 днів. Наймолодшою учасницею була Діана Польова, яка у віці 23-х днів подолала дистанцію в колясці з батьками Павлом і Діаною.

Валерій Чинуш зізнався, що це, на його думку, поки що найвдаліша «Буковинська миля» за дев’ятирічну історію цих змагань.

Відповідаючи на запитання щодо того, чим організатори збираються дивувати у майбутньому, Валерій Миколайович зазначив, що головне не розказувати, а працювати і підносити землякам приємні сюрпризи – мовляв, вдавалося досі, вдалось цього року, значить будуть цікаві новинки і в майбутньому. Він підкреслив, що масові заходи від організаторів «Буковинської милі» не обмежуються звітними змаганнями. І мова не лише про «Буковинську міні-милю», яку проводили у Кіцмані. У планах і інші масові пропагандистські заходи. Зокрема, навесні організатори «Буковинської милі» хотіли би провести велику естафету вулицями Чернівців – як у «добрі старі часи», коли так відзначали День Перемоги.

Директор змагань – чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко в інтерв’ю SportBuk.com зазначив, що успіх проекту «Буковинська миля» – це яскравий приклад реалізації головного гасла Чернівців («Спільними зусиллями»): «Звісно, нам дуже приємно, що після кількох років відповідних клопотань «Буковинській милі» дали статус Чемпіонату України з бігу на 1 милю. Судячи з відгуків спортсменів і фахівців, ми, як організатори, виправдали цю довіру. І в цьому велика заслуга, безумовно, нашого головного партнера – готельно-туристичного комплексу «Буковина», який очолює депутат міської ради Валерій Чинуш. Цього разу допомогу вперше надав і народний депутат України Артем Семенюк, який запевнив, що й надалі підтримуватиме «Буковинську милю». І як завжди вдалою виявилась організаційна співпраця спортклубу «Гешко» з місцевою владою, обласним відділенням НОК України, обласним центром «Спорт для всіх» та іншими постійними симпатиками та помічниками «Буковинської милі».

Однією з родзинок цього разу став масовий забіг. Надзвичайно приємно, що на наше запрошення долучитися до пропагандистського забігу на 2 милі відгукнулися близько 700 чернівчан і гостей міста. Ми навіть виявилися неготовими до такої кількості і не змогли всім учасникам вручити на фініші пам’ятні презенти. Хоча відповідальність за це у нас спільна, адже ми просили реєструватися попередньо через сайт, а таких виявилося лише близько 100 людей. Ми постараємось «вирахувати» тих, хто не отримав, і додати презенти. Але сподіваємось, що в майбутньому люди активніше реєструватимуться попередньо, щоби таких проблем не виникало. В будь-якому разі це чудово, що ми продемонстрували, як гарні світлі ідеї спроможні об’єднувати людей. Ми разом підтвердили тезу, що Буковина – край, де варто жити, де люди хочуть бути здоровими і спортивними!»

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

1.10.13. Прес-конференція Івана Гешка і Валерія Чинуша після “Буковинської милі” (SportBuk.com)

***

Генеральний партнер – готель «Буковина». Патронат – депутат міської ради Валерій Чинуш. За підтримки народного депутата України Артема Семенюка.

Медіа-партнери: «МБ», ТРК «Чернівці» (трансляція), ТРК «АСС», «Чернівці.ТВ» (онлайн-трансляція), ТВА, SportBuk.com (портал змагань), «Час».

Звукова та музична підтримка – DJ Fox.

Супровід церемонії нагородження – модельне агентство «Шоу-Тайм».

***

Відео: «Спорт-тайм» від 30.09.13 (Буковинська миля, велоспорт ВМХ, Чемпіонат України з панкратіону, футбол «Буковина» – «Дніпро»)

***

Відео: Буковинська миля 2013 (Video: Bukovynian mile 2013)

***

Фото: Буковинська миля 2013 (Photo: Bukovynian mile 2013)

***

Буковинська миля 2013: Перемогу знову святкував Олександр Борисюк

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.