Фото: Резервісти «Буковини» готуються в Карпатах до міжнародного турніру за участю німців і французів

1

У рамках підготовки до міжнародного футбольного турніру U-16 «Чотири регіони для Європи» юнацька збірна області зіграла 8.08.13 товариський матч у Берегометі.

 

За мить м’яч влетить у лівий нижній кут воріт команди Берегомета
За мить м’яч влетить у лівий нижній кут воріт команди Берегомета

Юнацька команда, яка представлятиме 21-23.08.13 Чернівецьку область на традиційному міжнародному турнірі з футболу U-16, з 6 серпня перебуває на навчально-тренувальному зборі у Берегометі Вижницького району – на базі дитячого оздоровчого табору «Юність». Готуються юні буковинські футболісти під керівництвом досвідченого тренера Юрія Крафта, який, до слова, брав участь у всіх попередніх турнірах у рамках проекту «Чотири регіони для Європи».

Нагадаємо, цей футбольний турнір проводиться з 2002 р. У ньому беруть участь команди 16-річних з департаменту Майєнн (Франція), округу Швабія (Німеччина), Сучавського повіту (Румунія) та Чернівецької області. Змагання по черзі проводяться у Німеччині, Румунії, Франції та Україні.

Чернівецька команда виграла ці змагання поки що лише одного разу – у 2005 р. у Чернівцях. А ось як виступали наші земляки у попередніх турнірах: 2002 р. (Німеччина) – 3 місце, 2003 р. (Румунія) – 3 місце, 2004 р. (Франція) – 3 місце, 2005 р. (Чернівці) – 1 місце, 2006 р. (Німеччина) – 3 місце, 2007 р. (Румунія) – 3 місце, 2008 р. (Франція) – 4 місце, 2009 р. (Чернівці) – 2 місце, 2010 р. (Німеччина) – 3 місце, 2011 р. (Румунія) – 2 місце, 2012 р. (Франція) – 2 місце.

Варто зазначити, що самі змагання у цьому проекті не є «головними». Головна мета – створення комунікативного майданчика для молоді, формувати дружні стосунки між підростаючим поколінням з названих регіонів. Зрозуміло, що ці турніри збагачують міжнародним досвідом і юних футболістів, і їхніх наставників. У цьому контексті дуже важливими є спільні тренування, які передують кожному турніру і проводяться із змішаними групами тренерами з різних країн.

Проте боротьба на самому турнірі кожного року точиться дуже гостра. Кожна команда прагне здобути на рік перехідний трофей і докладає для цього максимум зусиль.

Цього року проведення змагань «Чотири регіони для Європи» займається Департамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, керівники якого напівжартома зазначають, що, мовляв, настав час знову здобути головний трофей. Відповідно, для підготовки команди намагаються створити максимально можливі комфортні умови.

Наставник команди Юрій Крафт зазначив, що до турніру готуються практично всі найсильніші футболісти області у цій віковій групі. Поки що їх 20, але до заявки мають увійти лише 16.

Під час НТЗ у Берегометі 8.08.13 підопічні Крафта зіграли товариський матч з місцевою дорослою командою. І поступилися з рахунком 2:3 (у чернівчан відзначилися Руслан Циганеску та Дмитро Косован). Юнаки першими повели у рахунку. Перший тайм завершився унічию 1:1. Після перерви склад майже повністю було змінено.

А перед виїздом на збір юнацька збірна області обіграла 4:2 у контрольному матчі у Чернівцях сильну команду «Динамо» (Чернівці), яка, щоправда, виступала не в оптимальному складі (хоча на поле вийшли, зокрема, чемпіон Всесвітньої Універсіади 2009 р. Олександр Крохмалюк, нещодавній гравець «Буковини» Роман Степанков, який забив за рахунку 1:4, та інші).

Перед товариським матчем у Берегометі з юними футболістами зустрілися керівники управління фізичної культури і спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА.

Зауважимо також, що з 2010 р. проект «Чотири регіони для Європи» розширений і доповнений мистецькою частиною, в якій беруть дівчата-танцюристки з тих же регіонів. Цього року вони, разом з колегами з Чернівців, мають станцювати буковинський танець на урочистому концерті до Дня Незалежності (23 серпня у Літньому театрі).

Футбольні «баталії» заплановані на штучному полі ФОК «Олімпія» (запасне поле – «Мальва»).

Розклад матчів

21 серпня (середа)

16:45. Сучава (Румунія) – Майєнн (Франція)

18:15. Чернівці (Україна) – Швабія (Німеччина)

22 серпня (четвер)

10:00. Швабія – Сучава

11:30. Чернівці – Майєнн

23 серпня (п’ятниця)

9:00. Майєнн – Швабія

10:30. Чернівці – Сучава

Товариський матч у Берегометі 8.08.13

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

8.08.13. Товариський матч. Берегомет – юнацька збірна області U-16 (SportBuk.com)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.