Футбол: Буковина готується приймати турнір «4 регіони для Європи 2013»

2

Утретє Чернівці приймають традиційний юнацький турнір U-16 з футболу «4 регіони для Європи», який гостюватиме у столиці Буковини 19-24.08.13.

 

У змаганнях, які проводяться з 2002 року, беруть участь команди округу Швабія (Німеччина), департаменту Майєнн (Франція), Сучавського повіту (Румунія) та Чернівецької області (Україна). Турніри по черзі гостюють у кожної території. У Чернівцях юні футболісти в рамках цього проекту змагалися у 2005 та 2009 роках.

Переможців та призерів традиційно визначають за підсумками одноколового турніру. Команда Чернівецької області одного разу святкувала перемогу – вдома у 2005 р. На виїзді наші земляки, як правило, посідають 3 місце. У 2011 р. у Сучаві та у 2012 р. у Франції українці виборювали друге місце, що є найкращими виїзними виступами.

ХІІ Міжнародний юнацький турнір «4 регіони для Європи» відбуватиметься 16-24 серпня 2013 р. у Чернівцях.

Відповідальність за підготовку та проведення заходу на належному рівні покладено на Департамент освіти і науки, молоді та спорту ОДА, що вказано у відповідному розпорядженні голови облдержадміністрації. За спортивну (футбольну) частину, як зазначила на засіданні Оргкомітету перший заступник директора Департаменту Любов Тарангул, відповідає заступник директора Департаменту і начальник управління фізичної культури і спорту Анатолій Швець, а за культурну програму – заступник директора Департаменту і начальник управління сім’ї, молоді та гендерних питань Олександр Довганич. Любов Миколаївна підкреслила, що все має пройти на найвищому рівні, аби гості відчули, що це Європа, і що сюди варто приїжджати знов і знов.

Юні спортсмени та тренери будуть проживати (у двохмісних кімнатах) і харчуватися у багатопрофільному ліцеї по вул.. Винниченка. А 28 дівчат, які беруть участь у запровадженій останнім часом творчій частині проекту, зупиняться у ПТУ №8 по вул.. Руській.

Команди з Франції, Німеччини та Румунії приїдуть 19.08.13. На другий день відбудеться спільне тренування (або на штучному полі ФОК «Олімпія», або на стадіоні «Мальва»), під час якого команди діляться на змішані міні-групи, з якими займаються тренери з різних країн.

Матчі відбудуться 21, 22 і 23 серпня. Знову ж таки, залежно від погодних та інших умов, або на «Мальві», або в «Олімпії». Але, за словами Любові Тарангул, офіційне відкриття змагань точно відбудеться у ФОК «Олімпія». Місце для тренувань і матчів забезпечує міська рада, точніше – міськспортуправління (Святослав Дяконюк).

Творча частина проекту відбуватиметься переважно у Палаці «Юність Буковини».

За підготовку команди Чернівецької області до цього турніру відповідає директор обласної ШВСМ і заступник голови обласної федерації футболу Сергій Задорожняк. За словами Сергія Григоровича, головним тренером команди знову буде досвідчений фахівець Юрій Крафт, який практично щороку бере участь у цьому проекті.

Зазначимо, що через ці міжнародні змагання свого часу встигли пройти чимало юних футболістів, які потім стали гравцями команд майстрів.

Футбол: Чернівецька область – друга у виїзному турнірі «4 регіони для Європи» (+ фото, відео)

Leave A Reply

Your email address will not be published.