Футбол: Чернівецькі футболісти вірять, що «Буковина» здолає в 1/8 фіналу Кубку України «Арсенал» (Київ)

1

Один з лідерів Прем’єр-ліги «Арсенал» (Київ) дістався чернівецькій «Буковині» в 1/8 фіналу Кубку України. Керівники та футболісти чернівецької команди вірять в перемогу над цим серйозним суперником.

 

До 1/8 фіналу Датагруп Кубка України вийшло 12 представників ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ і по 2 клуби від Першої та Другої ліг. Кульки з номерами, які відповідають певному номеру у сітці змагань, витягав почесний гість заходу − володар Кубка СРСР 1988 р. у складі «Металіста» Ігор Якубовський.
Внаслідок жеребкування представники нижчих дивізіонів не зіграють один з одним, а отже, автоматично будуть чекати у гості команди Прем’єр-ліги. Серед чотирьох пар, де між собою позмагаються команди еліти, кожен матч обіцяє бути надзвичайно цікавим. Але вже зараз можна стверджувати, що найбільша увага буде прикута до поєдинку найбільш титулованих опонентів і нинішніх лідерів Епіцентр Чемпіонату України. Перевага власних стін у поєдинку з «Шахтарем» буде у «Динамо».
«Сталь» Дніпродзержинськ − «Чорноморець» Одеса
«Металург» Запоріжжя − «Ворскла» Полтава
«Волинь» Луцьк − «Дніпро» Дніпропетровськ
«Буковина» Чернівці − «Арсенал» Київ
«Карпати» Львів − «Металіст» Харків
«Суми» − «Зоря» Луганськ
«Динамо» Київ − «Шахтар» Донецьк
«Металург» Донецьк − «Кривбас» Кривий Ріг

На даній стадії, як і на всіх інших, переможець двобою визначається в одному поєдинку. Першими вказані господарі поля. Базовий день проведення цих матчів, як повідомляє fpl.ua, − середа, 26 жовтня.

Усі результати Кубку України можна подивитися тут:

Результати жеребкування 1/8 фіналу Датагруп Кубку України генеральний директор ФСК «Буковина» Микола Клим прокоментував клубній прес-службі так:

«Нам дістався серйозний суперник. Київський «Арсенал» зараз перебуває серед лідерів Премєр – ліги. У столичній команді грають футболісти, які мають досвід виступів за національні збірні своїх країн – України, Фінляндії, Румунії, Литви… Зрозуміло, що на гравців «Буковини» очікує серйозне випробування. І все ж, ми віримо у те, що можемо перемогти «Арсенал». Переконаний, що нам суттєво допоможуть наші вболівальники, які заповнять трибуни чернівецького стадіону».

А ось що думають про наступний кубковий двобій гравці «Буковини».

Олександр МУСІЄНКО, воротар ФСК «Буковина»: «Арсенал» – хороший суперник, який демонструє комбінаційний футбол. Вважаю, що київський колектив відповідає рівневі Ліги Європи. Нам буде цікаво зіграти з такою сильною командою».

Вадим МЕЛЬНИК (на фото), капітан ФСК «Буковина»: « «Арсенал» – одна із найсильніших команд, яка могла б стати нашим суперником. Зрештою, на цьому етапі слабких колективів немає. Шанси перемогти, звісно, у нас є. Будемо старатися пройти столичний клуб і порадувати своїх уболівальників».

Сергій БАСОВ, захисник ФСК «Буковина»: «Я задоволений результатами жеребкування. Ми знову гратимемо з командою елітного дивізіону. Для нас це буде можливість набратися досвіду у матчах із сильними суперниками. Ми розраховуємо на підтримку наших уболівальників. Сподіваюся, що буковинські шанувальники футболу вболіватимуть за нас, так і у матчі з «Оболонню».

Олег КЕРЧУ, захисник ФСК «Буковина»: «Жеребкування для нашої команди є вдалим. Ми зіграємо з колективом Прем’єр-ліги, який можемо перемогти. У 2005 році я вже грав у Кубку України проти «Арсеналу». З тої команди, яка грала проти «канонірів», зараз у «Буковині» окрім мене залишилися Олександр Семенюк і Валентин Заяць, який зараз працює у нашій команді. У тому матчі ми гідно грали з суперником. Нам трохи не вистачило для успіху. Зараз же «Буковина» прагнутиме таки обіграти столичних футболістів».

Олександр СЕМЕНЮК, нападник ФСК «Буковина»: «Шість років тому я вже грав на Кубок України проти «Арсеналу». Це був мій перший матч у цих змаганнях. Тоді ми гідно протидіяли команді вищої ліги. А пропустила наша команда гол вже наприкінці зустрічі. Нам буде приємно зіграти проти колективу Прем’єр-ліги та здобути перемогу».

Степан МАКОВІЙЧУК, нападник ФСК «Буковина»: «Жеребкування для нас вдале. Могло статися так, що нам би довелося їхати грати до команди другої ліги. Звісно, що «Арсенал» – це не «Динамо» чи «Шахтар», однак досить сильний суперник. Гадаю, що наша гра з київською командою викличе великий інтерес у вболівальників, а ми прагнутимемо продовжити боротьбу за Кубок України».

***

1 Comment
  1. Павло says

    Так воно і буде – пірвемо той Арсенал як Тузік тряпку!:)

Leave A Reply

Your email address will not be published.