Футбол: Чайковський і Ко програли у Словенії…

1

З поразки в Словенії розпочала кваліфікаційний турнір чемпіонату Європи 2013 року молодіжна збірна України, у складі якої виступає і чернівчанин Ігор Чайковський.

СЛОВЕНІЯ − УКРАЇНА − 2:0

Голи: 1:0 Лазаревич (56), 2:0 Єлич (67).

Словенія: Облак, Йович, Ресек (Трайковськи, 74), Крхин, Митрович, Кампл, Реп (Божич, 80), Лазаревич, Деламеа-Млинар (Мевля, 40), Єленич, Берич.

Україна: Коваль, Опанасенко, Парцванія, Путраш, Петров (Богданов, 68), Безус, Бабир (Шахов, 73), Каськов, Пластун, Чайковський, Гречишкін (Хомченовський, 59).

Українська команда недорахувалась цілої низки провідних гравців, в тому числі квартету своїх найдосвідченіших виконавців. Денис Гармаш пропускав гру через дискваліфікацію, зароблену в матчі проти іспанців у завершальному турі групового раунду ЧЄ-2011 в Данії. Сергій Кривцов та Богдан Бутко делеговані в національну команду, а Віталій Віценець зазнав пошкодження.

Додайте до цього відсутність травмованих Дмитра Єременка, Іллі Михальова, Віталія Федотова, Єгора Картушова, і можна усвідомити, з якими труднощами при формуванні складу зіткнувся наставник синьо-жовтих Павло Яковенко. Скажімо, йому довелося вперше зі старту випустити Романа Безуса та Артура Каськова, перевести на правий фланг Дмитра Гречишкіна, котрий зазвичай діє в центрі півзахисту.

За відсутності Бутка, тили Гречишкіна прикривав Євген Опанасенко, причому раніше вони у зв’язці на фланзі ніколи не діяли. Слід відзначити, що саме з їхньої зони відповідальності надходило найбільше небезпеки воротам Максима Коваля. Ліве крило атаки словенців працювало на повну потужність, хоча до гольових моментів справа не доходила.

Найліпшу нагоду господарі мали, коли Райко Реп на 45-й хвилині потужно пробив з-за меж карного майданчика після розіграшу штрафного. Однак Коваль у стрибку відбив м’яча. Українці, котрі до перерви в атаці діяли все ж гостріше, свої найкращі шанси мали також при стандартах. Однак штрафні у виконанні Кирила Петрова та Артура Каськова були неточними.

Зрештою, проблеми на правому фланзі українців далися взнаки. Опанасенко та Гречишкін не втримали Деяна Лазаревича, котрий увірвався в штрафну зону та класно пробив у дальній кут − 1:0. Одразу ж Гречишкіна змінив Дмитро Хомченовський, однак ані надійності редутам не додав, ані активності в нападі.

А невдовзі господарі забили вдруге: затяжна атака, під час котрої м’яч побував на обох флангах, завершилась влучним ударом Енея Єленича з центральної зони. Засмучені українці так і не зуміли дати відсіч господарям. Не спричинили перелому в грі свіжі Андрій Богданов та Євген Шахов. Наступним суперником синьо-жовтих стане Мальта, тоді як словенці зійдуться з іншим лідером групи − шведами.

ffu.org.ua

***


Leave A Reply

Your email address will not be published.