Сергій Задорожняк: Є «залізні» аргументи проти чуток про «договорняки» «Буковини»

0

Колишній гравець «Буковини», а нині голова Чернівецької міської федерації футболу (на громадських засадах) і директор обласної школи вищої спортивної майстерності Сергій Задорожняк теж назвав чутки про ніби-то договірні останні ігри «Буковини» безглуздям і навів відповідні аргументи.

Сергій Задорожняк (голова Чернівецької міської федерації футболу):

– До відома так званих «фахівців» футболу. Перше. Коли команди домовляються (а такі явища, на жаль, ще мають місце в нашому футболі), 100% про це в курсі і судді. Я це в контексті матчу «Буковина» – ФК «Львів». То для чого арбітр давав би два пенальті у ворота команди, яка «мала виграти»? Друге. Якби справді йшлося би про свідоме незабиття пенальті (а це теж – безглуздя), то ніколи в житті не пішов би пробивати Гунчак, місцевий футболіст, щоби на очах у рідних, друзів, земляків не забити. Бив би якийсь немісцевий хлопець, який, умовно кажучи, через декілька місяців поїде звідси. Третє. Із достовірних джерел відомо, що футболісти ФК «Львів» приблизно три місяці вже не отримують зарплату. Тоді виникає питання, а за які кошти вони мали би купувати ігри! І для чого? Я вже мовчу про внутрішню напругу матчу, яку не помітили «фахівці» і яка була очевидною для фахівців без лабок. У перерві навіть виник конфлікт між командами. Гравець ФК «Львів» дорікнув, мовляв, збираєтеся виграти за рахунок пенальті, після чого ледь не виникла бійка. Плюс тренер гостей на післяматчевій прес-конференції не схотів дочекатися нашого головного тренера, а сам дав коментар по грі і пішов. Причому звинуватив на камери і під диктофони арбітрів в упередженості і сказав, що будуть офіційно «скаржитись» на його дії. То про які договірні ігри може йти мова?! А розмови про «договірну нічию» в Кіровограді я навіть коментувати не хочу – це вже повна патологія (сміється – авт.).

Особисто я знаю головного тренера «Буковини» Вадима Зайця як порядну, чесну людину. І впевнений на 100%, що ці всі чутки про «договорняки» – абсолютно безпідставні! Тому має рацію Вадим, що тим «фахівцям» краще сидіти вдома, а не ходити на футбол і обливати брудом рідну команду…

Leave A Reply

Your email address will not be published.