З дружиною на руках – до Книги рекордів України

0

Чернівчани виграли перші в Україні змагання з бігу з дружиною на руках та встановили інші незвичні рекорди.Обіцяти носити свою половину все життя на руках можуть багато чоловіків. А зробити це, бодай раз публічно, несила? Чернівчанину Віталію Дмитрюку – ні. Він проніс на руках свою дружину Світлану Коропецьку, з якою живе у громадянському шлюбі сьомий рік, аж до Книги рекордів України. Вони виграли відповідну номінацію у не зовсім звичних змаганнях, які відбулися минулої суботи на стадіоні “Буковина” у рамках відкритого міського пробігу. Віталій пробіг 50-метрову дистанцію з дружиною на руках за 10,52 сек. При цьому, як зізнався, біг не на повну силу:

– Просто за півгодини до цього пробіг 4000 метрів (і виграв – прим. авт.), тому з дружиною на руках біг, як кажуть, на виграш. Змусити пришвидшити темп могли хіба що Олег та Юлія Ленюки, які показали другий час.
– А як часто взагалі ти носиш дружину на руках?
– Щодня! (дружина Світлана ствердно кивнула головою – прим. авт.). З кухні до спальні і навпаки. А ще нерідко спускаю її на руках сходами униз до нашої хатинки (вони живуть у дачному районі на Кемпінгу – прим. авт.). 93 сходинки – я вже їх на пам’ять знаю. Пропоную влаштувати і тут змагання. Ми готові влаштувати суперникам тренувальні збори (сміється – прим. авт.). Про те, що буде пробіг з дружиною на руках, дізнався вже на стадіоні, але інтуїтивно готувався до них вже давно.
Заслужений майстер спорту Юрій Омельченко ще перед змаганнями заявив, що приїде зі Швеції і поб’є з дружиною Інгою цей сімейний рекорд…

Те саме я вже чув після змагань від інших знайомих, які бачили нас в українських телевізійних новинах. Нехай спробують.Але можете не сумніватися: ми зі Світланою будемо захищати свій рекорд до останнього! Я тепер носитиму дружину сходами й до гори – мусимо тримати себе у формі, все-таки рекордсмени (сміється – прим. авт.).
Світлана має вагу 47 кг і зріст 164 см, а чоловік, відповідно, – 65 кг і 180 см. Віталій – відомий спортсмен, кандидат до національної збірної України. Представляє товариства “Спартак” та “Динамо” і тренується під керівництвом дружини, яка працює у ДЮСШ №2.

Побив рекорд Гіннесса

У рамках рекордної акції під пильним оком експертної комісії та представників місцевих ЗМІ, крім названого, було зафіксовано ще низку рекордів у нестандартних номінаціях – біг задом наперед, проїзд на одному колесі велосипеда, “забіг офіціантів” та надування 2-літрових грілок до розриву. Усі переможці увійшли до “Книги рекордів України”, оскільки раніше в нашій країні офіційно змагання у таких видах не проводилися. А Степан Тунь із села Жадове Сторожинецького району Чернівецької області, який за 5 хвилин 23 секунди надув до розриву 6 грілок, має шанс увійти й до “Книги рекордів Гіннесса”. Наразі, як зазначила головний редактор “Книги рекордів України” Оксана Сніцарук, у цій номінації офіційний рекорд – 4 грілки. Тож найближчим часом буде оформлено заявку до “Книги рекордів Гіннесса”. До речі, Степан мав намір за 10 хвилин “розірвати” щонайменше 10 грілок (вдома йому це вже вдавалося), але за низької температури (10 градусів) грілки, зрозуміло, втрачають еластичність, тому зробити це було набагато важче. За попередньою домовленністю, наступна рекордна спроба відбудеться у прямому ефірі на телеканалі “Чернівці”.

Надзвичайно гострою виявилася боротьба за перемогу та “пропуск” до “Книги рекордів Буковини” і “Книги рекордів України” у забізі офіціантів на 100 метрів. Учасники долали дистанцію із підносом з 200-грамовою склянкою, наповненою на 7/8 водою. Треба було бігти (йти) так, аби до фінішу не розлити жодної краплі води. У змаганнях найспритніших офіціантів з мінімальним відривом переміг Андрій Самокрайний з ресторану “Чернівці” готельного комплексу “Буковина” – 30,2 сек. На якусь мить пізніше лінію фінішу перетнули Андрій Варварюк та Олександр Цопа з ресторану “Шарм”. Можливо, вони зажадають реваншу. Якщо поступить відповідна заявка від другого та третього призерів, як, втім, і від інших офіціантів з Буковини (і не лише), “полювання” на чинний рекорд їм влаштують.
Стометрівку задом наперед серед жінок найшвидше подолала Ганна Дядюра із ЗОСШ-інтернату №2 – 27,02, а серед чоловіків – Ярослав Галан (ЧНУ) – 21,73.

У велозмаганнях подвійний успіх відсвяткував переможець юнацької першості України зі швидкісного спуску (маунтінбайк) та ВМХ Сашко Джепаров. На передньому колесі велосипеда він проїхав 10 м 28 см, а на заднему – 645 м 60 см.

Грілки до розриву надув не лише рекордсмен
За тим, щоби всі рекорди були встановлені у чесній спортивній боротьбі стежила експертна комісія у складі: чемпіон світу з бігу на 100 км, почесний президент “Книги рекордів Буковини” Сергій Яненко, керівник проекту “Книга рекордів Буковини” Георгій Мазурашу, заслужений майстер спорту, дворазова чемпіонка світу зі стрільби з лука Тетяна Мунтян, голова обласного відділення НОК України Віталій Омельянчук, головний редактор Національного проекту “Книга рекордів України” Оксана Сніцарук, директор муніципальної телерадіокомпанії “Чернівці” Геннадій Сергєєв, комерційний директор газети “Молодий буковинець” Сергій Первозванський, головний редактор обласної ДТРК Ігор Савчин, заслужений тренер України Денис Тищук Юхим Штемплер.
Після того, як Степан Тунь встановив свій грілочний рекорд, серед присутніх виявилося чимало бажаючих спробувати повторити цю вправу. Надути грілку до розриву вдалося лише двом – названому вже Віталію Дмитрюку та судді змагань Миколі Кочубею. Причому обидва “лопнули” по дві сертифіковані грілки, які для встановлення рекорду надала аптечна мережа “Вако”генеральний директор – Микола Михайлов).
Усі “новоспечені” рекордсмени отримали офіційне підтвердження про свій статус від “Книги рекордів Буковини”, презенти від фірми “Поляріс” та призи від граючого президента ФК “Мамаївці” Дмитра Микулинського. Сімейним переможцям Дмитро презентував ще й футбольний м’яч – на розширення сім’ї (наразі вони вирощують доньку). Згодом номінанти отримають сертифікати і від “Книги рекордів України”.
Сюжети про незвичні рекорди оперативно були відправлені на “Новий канал” та ICTV. Зйомки вели також представники місцевих телекомпаній ТВА, держтелебачення та МТРК “Чернівці”. Останні присвятять рекордній акції окрему програму.
та головний суддя змагань, суддя національної категорії (


Підтвердження про занесення рекордів до “Книги рекордів України” можна знайти тут.


У найближчі плани “Книги рекордів Буковини” входить визначення жінок з найдовшим у краї волоссям, найбільшим бюстом, найтоншою талією тощо.

Заявки на побиття чинних або встановлення нових рекордів України та Буковини можна подавати електронною поштою (sportbuk@gmail.com) або просто зателефонувавши за номерами: (050) 841-61-33, (0372) 90-90-35.

Рекордсмени Віталій Дметрюк та Світлана Коропецька. Фото Юхима Штемплера
Рекордсмени Віталій Дметрюк та Світлана Коропецька. Фото Юхима Штемплера

Leave A Reply

Your email address will not be published.