Семенович: «Стріба» в Тернополі провела «тренування» з підвищеною відповідальністю

0

Дві виїзні перемоги «Стріби» 12-13.03.11 у заключних матчах першого етапу Чемпіонату України з баскетболу серед команд вищої ліги проти «Тернополя-ТНЕУ» (112:82 і 95:85) були цілком прогнозованими. Але вони продемонстрували і проблемні місця, про що розповів капітан чернівчан Андрій Семенович, який в Тернополі виконував обов’язки тренера.

Андрій Семенович (капітан, виконуючий обов’язки тренера БК «Стріба»):

Сказати, що матчі в Тернополі не мали турнірного значення, теж не можна, адже на другому етапі ці результати якраз будуть враховані у боротьбі за 9-13 місця. Зрозуміло, що треба було вигравати. Хоча питання, певною мірою, стояло не вигравати чи ні, а як правильно використати ці поєдинки в контексті підготовки до наступних ігор з командами з групи А. Це при всій повазі до тернопільської команди, яка укомплектована молодими і перспективними хлопцями. Наші гравці були фізично і за індивідуальною майстерністю сильнішими за суперників. Тож реальної небезпеки програшу не було. Отже можна було сміливо експериментувати. Таке собі тренування з підвищеною відповідальністю.

Я не виходив на майданчик, а виконував обов’язки тренера. І хотів реалізувати певні свої ігрові задуми. Частоко їх реалізував. Хоча ще далеко до того, що все виконується чітко.

Видно проблеми, пов’язані з тим, що хлопці не завжди дотримаються вказівок, тому плани на гру збиваються більше на індивідуальні дії, замість командних. А треба грати в командний баскетбол. Будемо над цим працювати, зокрема, протягом тижня, який залишився до наступних матчів.

Попри те, що «Тернопіль» поступався у класі, нам закинули 82 і 85 очок. Це свідчить про те, що захист, як кажуть, залишає бажати кращого. Так захищатися не можна.

Так що ігри в Тернополі були корисними. Спробуємо застосувати певні тактичні схеми в іграх з наступними суперниками. З лави для запасник мені, як не гравцю, а тренеру, який спостерігавза всією картиною на майданчику і концентрувався на малюнку гри, добре видно було помилки. Зробимов висновки і постараємось усунути проблеми, аби виглядати на майданчику краще.

***

Нагадаємо, що 19-20 березня «Стріба», вже на другому етапі, прийматиме у ФОК «Олімпія» п’яту команду групи А «Коксохім-сталь» (Алчевськ).Початок матчів: субота – 18:00, неділя – 12:00.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.