ЄвроІгри-2019: Хотинчанин Миронець і Ко здобули перше місце (відео, фото)

0

Збірна України з легкої атлетики, до складу якої входив і хотинчанин Олег Миронець, виграла ІІ Європейські ігри 2019 у Білорусі (Мінськ)!

За сумою 8 видів програми Україна набрала 74 очки (з 96 можливих). На другому місці Білорусь – 74, на третьому Німеччина – 52, – повідомляє SportBuk.com.

У змішаній естафеті 4х400 м український квартет (Олег МиронецьТетяна Мельник, Анна Рижикова, Данило Даниленко), який у півфіналі встановив рекорд Європейських ігор (3.16,65), виборов 2 місце, поступившись у драматичній боротьбі на фініші чехам 0,07 сек. – 3.19,28 проти 3.19,21

Отож, Олег Миронець (29.05.1998, ШВСМ, Хотинська ДЮСШ, Іван Павлюк, Василь Ліщук, Ірина Ячнюк), який поїхав до столиці Білорусі із недолікованою травмою ноги, по ходу перейшов зі «шведської естафети» в «сусідню», записав до свого активу рекорд Європейських ігор та 2 місце у змішаній естафеті 4х400 м, плюс перше командне місце!

ВІДЕО:

Фінал

***

Півфінал (як рекорд встановлювали)

***

ФОТО:

***

Україна виграла Європейські ігри у змаганнях з легкої атлетики і до п’яти особистих медалей додала ще й командне золото. Додому наші переможці повертаються вже завтра, 29 червня, о 8:00. Зустріч збірної – у терміналі D аеропорту “Бориспіль”.
 
Фінал Європейських ігор у змаганнях з легкої атлетики, які проходять за форматом DNA – Динамічна нова легка атлетика – почався для збірної України з перемоги. Старт на дистанції 100 метрів був не за Сергійєм Смеликом, проте по ходу дистанції він продемонстрував і характер, і жагу до перемоги, і не лише наздогнав суперників, а й першим перетнув фінішну лінію. 10,44 секунди для Смелика – і перші 12 очок вже у скарбничці української команди.
 
У змаганнях зі стрибків у довжину Україну представляла Марина Бех-Романчук. Першу дуель вона виграла з результатом 6,52 метри, другу – з результатом 6,46 метрів. Переможним для неї став і фінал за перше місце! Бех-Романчук змагалася зі своєю основною конкуренткою білорускою Анастасією Мирончик-Івановою і перемогла її з результатом 6,79 метрів, принісши команді ще 12 очок.
 
Христина Стуй фінішувала третьою з бігу на 100 метрів (11,79 с) і додала ще вісім очок нашій команді. Україна продовжує утримувати лідерство у фіналі.
 
Ганна Гацько-Федусова у першій дуелі з метання списа поступилася білорусці Татьяні Холодович, завершивши її з результатом 51,91 м. Натомість перемогла у другій дуелі (54,64 м) – з італійкою Сарою Джемай. Такий виступ дозволив українці у фіналі боротися за третє місце. Її суперницею стала чешка Ірена Седіва. Цей поєдинок завершився саме на її користь (58,46 м). У Ганни 53,25 м і четверте місце.
 
Українська змішана етафетна команда 4х400 метрів у складі Данила Даниленка, Тетяни Мельник, Анни Рижикової і Олега Миронця фінішувала другою, на фініші поступившись чехам лише сімома сотими секунди. Час українців – 3.19,28 хв. Проте саме українці продовжують утримувати перше командне місце у фіналі.
 
На дистанції 110 метрів з бар’єрами Артем Шаматрин фінішував третім (14,05 с – найкращий результат сезону). За три види до завершення фіналу Україна у командному заліку залишається першою.
 
Анна Плотіцина фінішувала третьою з бігу на 100 метрів з бар’єрами (13,14 с). Білорусь після перемоги Ельвіри Герман (12,86 с) скоротила відрив від України у командному заліку до двох очок.
 
Андрій Проценко у першій дуелі зі стрибків у висоту замовив 2,16 метрів і, подолавши її, отримав перші три очки. А от у другій планка після його стрибка на 2,19 м не встояла, та це не завадило йому вийти у фінал, у якому він боровся за перемогу з білорусом Максімом Нєдасєковим. Проценко замовив 2,24 м, Нєдасєков – 2,25 м. Проценко відмінно виконав свій стрибок, проте те ж саме зробив і Нєдасєков, тим самим принісши Білорусі на два очка більше, ніж Андрій, що дозволило його команді зрівнятися за очками у командному заліку з нашою збірною.
 
Команда-переможниця Європейських ігор визначалася у гонці переслідування – змішаній естафеті 800-600-400-200 метрів за системою Гундерсона. Українці і білоруси стартували разом. На першому етапі за нашу збірну, які на попередніх етапах біг Євген Гуцол. Естафету Ользі Ляховій він передавав майже одночасно з білорусом Яном Сломою. Не вдалося збільшити перевагу і після другого етапу. На третьому етапі Олексій Поздняков відразу наростив швидкість і зумів дещо збільшити відрив від білорусів, а Яна Качур утримала лідерство і привела Україну до перемоги у Європейських іграх (4.27,14 хв). Білоруси другі (4.27,81 хв). Трійку призерів замкнула збірна Німеччини.
Інформація uaf.org.ua

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.