Ювілей «королеви» буковинського баскетболу

0

Відомій буковинській баскетболістці та тренерові Валентині Федорівні Анісімовій – 75!

27 березня виповнюється 75 років відомій буковинській баскетболістці та тренерові Валентині Анісімовій. Впродовж багатьох років Валентина Федорівна плідно працює на ниві буковинського баскетболу.

Валентина Анісімова народилася 27 березня 1944 року у с. Рубановка Херсонської області. А баскетболом розпочала займатися у 7 класі вже після того, як її родина переїхала до Макіївки Донецької області. Згодом Валентина Анісімова вступила до Сімферопольського педагогічного інституту (факультет фізвиховання) та розпочала виступи за жіночу збірну АР Крим.

Помітних успіхів Валентина Анісімова досягла у складі команди «Сталь» (Дніпропетровськ). У сезоні – 67 «Сталь» виграла першолігову першість СРСР та підвищилася у класі. Гравцям «Сталі» присвоїли звання «майстер спорту СРСР». Через чотири роки Валентина Федорівна у складі збірної УРСР посіла третє місце на Спартакіаді народів СРСР.
З команди «Буревісник» (Івано-Франківськ) Валентину Анісімову запросили на Буковину. Тут Валентина Федорівна захищала кольори команди Прикарпатського військового округу, яку тренував відомий фахівець Віктор Крачуняк.

Після завершення кар’єри гравця Валентина Анісімова викладала у Чернівецькому залізничному технікумі та на кафедрі фізвиховання Чернівецького педагогічного училища.

У 2007 році Валентині Анісімовій присвоїли звання «Почесний працівник фізичної культури і спорту України».

Чернівецька обласна федерація баскетболу та спортивна громадськість краю вітає Валентину Анісімову з ювілеєм. Бажаємо, насамперед, міцного-міцного здоров’я та довголіття. Віримо, що Вас досвід ще багато років сприятиме розвиткові буковинського баскетболу!, – зазначає Чернівецька Обласна Федерація Баскетболу.

Біографію Валентини Федорівни можна подивитися тут.

***

Валентина Анісімова (баскетбол): зрілий ювілей з молодим відтінком

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.