В Садгорі фінішувала Дитяча Ліга “Юніор” з футзалу

0

В неділю, 10 березня, у спортивному залі чернівецької ЗОШ №39 закінчилися баталії першої в історії буковинського дитячо-юнацького футболу Дитячої ліги «Юніор» серед юнаків 2007-08 р.н. з футзалу. Змагання розпочалися ще взимку, наприкінці лютого, а цього сонячного, весняного дня було підбито підсумки цього цікавого турніру.

У баталіях Ліги приймали участь 8 команд, розбитих на дві групи. Кожна з груп мала свій ігровий день, а вчора відбулися півфінали та фінал змагань, тобто, поєдинки ліги «Юніор» тривали протягом трьох останніх уїк-ендів у Садгірському районі нашого міста.

Варто відзначити, що Дитяча ліга «Юніор» є Футбольно-спортивним проектом, започаткованим тренером ДЮСШ №4 (Садгірський район) Андрієм Хабайло за всебічної підтримки керівництва ДЮСШ №4 в особі директора Валентина Прегара. Проект було орієнтовано на розвиток футболу у Садгірському районі Чернівців і на залучення до цих змагань максимальної кількості талановитих юних спортсменів Садгори.

Відповідно, 6 команд-учасниць представляли саме Садгору, але, оскільки змагання проходили у форматі Відкритого Чемпіонату ДЮСШ №4 з фут залу, то до процесу підключилися також команди ОФСТ «Спартак» з мікрорайону Калічанка і ДЮСШ м. Хотин.

До фінальної частини Ліги пробилися по дві кращих команди з кожної групи, які зійшлися у півфіналах. У першому півфіналі зіграли ДЮСШ №4 та «Садгірець» (команда ЗОШ №39). Дивно, але глядачі побачили два зовсім різних тайми: у першому «Садгірець» тричі вів у рахунку, але суперник тричі відігрувався, а другий пройшов за цілковитої переваги ДЮСШ №4. Проте, у другому таймі глядачі забитих голів так і не дочекалися, тому виявлення переможця відбулося за допомоги післяматчевих пенальті, в яких перемогу відсвяткували юні гравці ДЮСШ.

У другому півфіналі, який пройшов за явної переваги ДЮСШ м. Хотин, було зафіксовано рахунок 8:3 на користь хотинчан, які впевнено перемогли «Спартак» (команда ЗОШ №16 мікрорайону Калічанка) і стали другим фіналістом Ліги «Юніор».

Фінальна гра теж виявилася доволі цікавою. І, знову ж таки, були дві різних половини гри! Перший тайм пройшов під акомпанемент хотинської ДЮСШ, яка забила чотири «сухих» м’ячі у ворота ДЮСШ №4, а от у другому, після зміни тактики команди, що програвала, все суттєво змінилося! На початку другого тайму садгірці двічи відзначилися і могли й надалі розвинути успіх, та фінальний свисток арбітра зафіксував рахунок 4:2 на користь хотинчан, які й здобувають перемогу у першій Дитячій лізі «Юніор» серед юнаків 2007-08 р.н. з футзалу!

Кращими гравцями турніру стали:

Кращий воротар – Даніїл Робуляк («Садгірець»)

Кращий захисник – Артем Філіп («Спартак»)

Кращий нападник – Кіріл Савіцький (ДЮСШ м. Хотин)

Кращий гравець – Богдан Хабайло (ДЮСШ №4)

Організатори змагань висловлюють особливу подяку викладачу фізичної культури та спорту Чернівецького професійного машинобудівного ліцею Петру Куцому, а також директору ЗОШ №39 Андрію Домашку і вчителю фізичної культури та спорту цієї ЗОШ Ярославу Ласоті за надання для змагань відповідних спортивних залів і за належну підготовку цих площ для поєдинків турніру.

Альберт КОМАРІ, A-3 SPORT MEDIA PRODUCTION

Leave A Reply

Your email address will not be published.