Чернівчанин – призер Євро-2019 з карате

2

Приємна новина з Данії, де триває чемпіонат Європи з карате WKF серед кадетів, юніорів та молоді. Чернівчанин Андрій Заплітний став призером серед юніорів у категорії до 76 кг.

У двобої за «бронзу» вихованець СК «Лідер» (тренери – Андрій Лазоренко та Олександр Пікулін) переміг суперника з Боснії та Герценовини.

Шлях до п’єдесталу:

1st round. 5-0 Finland
2nd round. 2-2 Kosovo
3rd round. 1-0 Luxembourg
4th round. 1-0 Hungary
Semifinal. 0-3 Belgium
bronze finale 1-0 Bosnian and Herzegovina

Ще двоє вихованців СК «Лідер» представляють на Євро-2019 сусідню Молдову, збірну якої тренує чернівецький фахівець Андрій Лазоренко: Родіон Ончуленко (молодь U-21, -75 кг), Олександр Ленський (кадети, -63 кг).Також на Євро-2019 у складі збірної України двоє вихованців клубі «Tay-Sen» (тренери – Руслан Білоскурський та Євген Мотовилін) – Максим Зрибнєв (17.06.2002, кадети, до 55 кг) та Микола Мануїла (+76 кг).

***

Інфо з сайті УФК

8-10 лютого в Ольборгу (Данія) пройшов 46-й чемпіонат Європи з карате серед кадетів, юніорів т молоді (U 21). Українські спортсмени здобули три нагороди (1 срібло, 2 бронзи) та посіли 21-е місце в загальному заліку.

Срібло на рахунку Валентина Найди (U 21, -67 кг), бронзові медалі вибороли юніори – Оксана Базелюк (-59 кг) та Андрій Заплітний (-76 кг).

Перші нагороди в скарбничку збірної України принесли саме юніори. В суботу, 9 лютого, спочатку медаль здобула Оксана Базелюк, вихованка тренера Максима Невмержицького (Київ, клуб «Чемпіон»). Вона послідовно перемогла суперниць з Шотландії (6:1), Англії (4:2), Німеччини (1:0), але у півфіналі поступилася майбутній чемпіонці Анні Чернишовій з Росії (1:5). У бронзовому фіналі Оксана здолала польку Магдалену Годлевську – 2:1.

Почин Оксани підхопив Андрій Заплітний. Вихованець тренерів Олександра Пікуліна й Андрія Лазоренка (Чернівці, клуб «Лідер») переміг суперників з Фінляндії (5:0), Косова (2:2), Люксембургу (1:0), Угорщини (1:0). У півфіналі Заплітний програв майбутньому віце-чемпіону Іліасі Уніфі з Бельгії (0:3). А в бронзовому фіналі завдав поразки боснійцю Недіму Сувалії (1:0). Таким чином, чернівецький юніор подовжив стрічку вдалих виступів, яку він розпочав у грудні 2018 року перемогою на етапі Молодіжної Прем’єр Ліги у Венеції, а потім – подовжив золотом та бронзою на Гран-прі Хорватії 2019 в січні.       

У неділю, 10 лютого, Валентин Найда, бронзовий призер Євро-2016 в кадетах, вихованець тренера Миколи Сіраковського (Київ, клуб «Сен Бін»), послідовно переміг суперників з Литви (6:0), Люксембургу (2:0), Білорусі (2:0), Італії (1:0) та дістався фіналу, де його зупинив турок Муратджан Деніз (0:2).

***

***

***

***

***

***

Карате: Чернівчани через Словенію пробились на Євро-2019

***

2 Comments
  1. Ярина says

    Вітаємо Андрія!
    Але було б доцільно, що окрім Молдови, Україну представляли ще двоє чернівчан із клубу Тай-Сен: Зрибнєв Максим та Мануїла Микола. Кожен провів по два поєдинки, представляючи Україну.

    1. Саме так, про це було повідомлено ще раніше;)
      http://sportbuk.com/2018/12/karate-chernivchany-cherez-sloveniiu-probylys-na-yevro-2019/
      Наразі не знаю, як вони виступили. Або ще виступають. Я в дорозі був з Сум, побачив цю приємну новину і відреагував;)

Leave A Reply

Your email address will not be published.