Позаймались фітнесом і отримали призи (фото, відео)

0

Ще один оздоровчий захід з приємними сюрпризами від молодьспортуправління ОДА, облцентру «Спорт для всіх» та олімпійського відділення – цього разу це було заняття з фітнесу у манежі «Спартак».

У рамках обласного етапу Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» охочих запросили безкоштовно випробувати на собі позитивний вплив занять фітнесом на базі соціальної групи, яку веде заступник директора ДЮСШ міськспортуправління Тамара Танасієнко (до речі, найстарший інструктор з фітнесу в Україні, 72 роки). А після тренування всі учасники отримали олімпійські презенти та взяли участь у розіграші подарунків від облмолодьспортуправління, які вручив представник управління Вадим Ткач.

З питань занять у групі фітнеса в манежі «Спартак» звертайтесь за телефоном: (099) 272-89-29 (Тамара Юліанівна).

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

Фото:

***

Відео:

***

Пробіжкою підтримали відомого тренера і поета-пісняра (фото,відео)

***

За участь в оздоровчих пробіжках – футболки та інші призи (фото)

***

МОЛОДІСТЬ ЖІНКИ – У ЛЮБОВІ ДО СЕБЕ

ВЛАСНИМ ПРИКЛАДОМ У ЦЬОМУ ПЕРЕКОНУЄ ЧЕРНІВЧАНКА ТАМАРА ТАНАСІЄНКО

Свій вік тренер із фітнесу з Чернівців Тамара Юліанівна Танасієнко не приховує. Ще б пак! Незважаючи на паспортні 66 вона виглядає молодше років на 15-20. Струнка й підтягнута пані Тамара буквально випромінює енергію. Головне – вона щедро ділиться власним рецептом молодості та здоров’я.
За словами тренера, секрет її сили, бадьорості та позитивної енергії у любові до себе. Цьому вона вчить інших. Саме тому тренування із Тамарою Юліанівною не можна назвати просто фітнесом. Хоча жінки, звісно, приходять у спортзал, аби підтримувати себе у формі, щоразу тренування у пані Тамари завершується психологічним тренінгом із самовдосконалення. Тому трапляється, що жінка, яка вперше прийшла до неї на фітнес і чує її настанови, іноді навіть плаче. А все тому, що ніколи не замислювалась, що може бути іншою – красивою, успішною на роботі та щасливою в шлюбі, впевненою та енергійною.
– Жінок постійно вчать, що маємо жити для когось: повинні прати, прибирати, народжувати, виховувати, працювати, копати город – все маємо робити ми. За такого ритму життя часу на себе ніколи не вистачає. Тому вчу жінок ламати цей стереотип, любити себе, знаходити можливість дбати про власне здоров’я. Спеціально для тренінгів почала писати вірші й навіть поєднала це із Біблією. Бог казав любити ближнього як самого себе. Значить, спочатку потрібно все-таки навчитися любити, власне, себе. І це не гріх, бо мова не про самозакохність чи егоїзм, а про елементарну увагу й повагу до себе, до свого здоров’я, – каже Тамара Юліанівна. – Необхідно навчитись себе цінувати, знаходити для себе час, дбати про самовдосконалення і, звісно, про власне здоров’я, а одним із проявів цього є заняття фітнесом.
Оскільки метою тренувань є не схуднути, а набути гнучкості та позбутися відкладення солей, вправи, які підбирає Т. Танасієнко для своїх занять, розраховані для шийних хребців, плечового та поперекового поясів, для всіх суглобів. Під час тренувань м’язи насичуються кров’ю, розтягуються, стають сильнішими. Тож жінки виходять із залу окриленими, у них з’являється сила і натхнення. І це попри те, що заняття відбуваються ввечері після робочого дня.
Тамара Юліанівна переконує, що для того, аби схуднути чи не набирати маси тіла не потрібно мучити себе дієтами. Це шкодить організму, а втрачені кілограми повертаються досить швидко. За її словами, натомість потрібно їсти багато овочів та фруктів, салати заправляти оливковою олією або яблучним оцтом та відмовитись від борошняних виробів.
– Особисто я не їм хліба років зо 20 і виключила з раціону солодощі. Мені 66 років, але вважаю, що для свого віку маю прекрасний вигляд, тому і ті, хто зі мною працює, і ті, кого я треную, рівняються на мене.
Недарма на тренування до пані Тамари (а вона веде фітнес з 1997 року) ходять цілими поколіннями: від онуки – до бабусі. Всі хочуть бути такими, як вона, тож, насамперед, запозичують її головне правило вічної молодості – регулярно займатися фізичними вправами.
На сьогодні можливість займатися фізичною культурою мають усі. Ера інтернету та телебачення дає можливість кожному підібрати собі фітнес програми та різноманітні фізичні вправи. Проте самостійно займатися досить складно. З групою все інакше – це єдиний ритм, музика, правильне налаштування та дружня атмосфера. Але якщо немає змоги відвідувати тренування, їх можна легко замінити: катайтеся на велосипеді, бігайте зранку у спокійному ритмі, а на роботу чи на ринок ходіть пішки, – радить пані Тамара. – Бо той, хто поважає та цінує себе, хто хоче бути здоровим, має постійно займатися фізкультурою, адже лише у здоровому тілі – здоровий дух. І пам’ятайте, що почати любити себе ніколи не пізно.

Анна ГАРГАЛЯ, zid.com.ua

Leave A Reply

Your email address will not be published.