Нагородили кращих (найпопулярніших) спортсменів Буковини 2019 (відео, фото)

0

У вівторок, 22.01.2019, у готелі «Буковина» нагородили кращих (найпопулярніших) спортсменів Чернівецької області 2018 року за підсумками голосування серед вболівальників.

Найбільше голосів набрав зірковий каратист Валерій Чоботар (СК «Лідер»), який, що цікаво, і найбільше очок набрав за таблицею оцінки результатів у спорті вищих досягнень, на другому місці ще один  представник  СК «Лідер» Андрій Заплітний, на третьому – бігун Влас Тележинський

Цього року вперше окремо нагородили кращих саме за підсумками голосування в інтернеті. Відзначили лауреатів («Спортивне сузір’я 2018») за підтримки ЖК «Ромтісбуд» (Ромео Скрипа). А вручив трофеї Заслужений майстер спорту, кращий спортсмен України 2006 р., голова обласного відділення НОК України та профільної комісії обласної ради Іван Гешко.

Голоси вболівальників при визначення кращих спортсменів краю почали враховувати з 1995 року (з ініціативи Георгія Мазурашу), коли «Нова буковинська газета» запропонувала читачам взяти участь в обранні топ-10 (через відповідні купони). Цю традицію далі продовжили через «МБ», пізніше застосовували і SMS-голосування (за підтримки телеканалу «Чернівці») та інтернет-голосування. 

Тривалий час народну десятку кращих визначали за сумою балів, набраних претендентами у трьох номінаціях – «сухі» результати (таблиця нарахування очок), опитування серед фахівців (заслужені тренери, керівники спортивних організацій і т.п.) та голосування вболівальників. У кожній номінації спортсмени могли набрати від 1 до 10 балів, і перших 10 за сумою балів й ставали лауреатами народного спортивного рейтингу. З 2003 року кращих спортсменів краю (та їх тренерів, партнерів) відзначали у рамках шоу-програми «Зірки естради – зіркам спорту» (співавтори свята – Народний артист України Павло Дворський та Георгій Мазурашу). Декілька років (2005-08) офіційну десятку кращих визначали в такий же спосіб (тобто комплексно). Під час цих святкових дійств було вручено 3 ордери на квартири у Чернівцях (Іван Гешко, Ольга Унгурян-Панчук, Денис Тищук). Шоу-програму на обласному рівні не проводять з 2014 року (з відомих причин). Хоча вже цього року була ініціатива відродити це спортивно-мистецьке свято.

Минулого року кращого (найпопулярнішого) спортсмена області визначали в два етапи. Спершу голосуванням визначили двох суперфіналістів, після чого відбувся другий, суперфінальний етап голосування. Тоді голосування також виграв Валерій Чоботар. І він також був відзначений за підтримки ЖК «Ромтісбуд». Партнери цього проекту – обласне відділення НОК України, облцентр «Спорт для всіх», портал SportBuk.com.

Результати голосування у групі Буковинський спорт (SportBuk.com) у Facebook за 2018 рік можна подивитися тут.

SportBuk.com

***

***

Андрій Заплітний, Валерій Чоботар, Влас Тележинський

***

***

***

Найпопулярніші спортсмени Буковини 2018 (опитування)

***

Тележинський – нова зірочка на небосхилі буковинської легкої атлетики

***

Народну десятку кращих спортсменів Буковини 2017 очолив Чоботар

***

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.