Тренеру-олімпійцю влаштували сюрприз до ювілею… обманом (відео, фото)

0

Аби влаштувати сюрприз до 65-літнього ювілею знаному тренеру і поету-пісняру Геннадію Терехову, вихованці пішли на легкий обман:)

Юлія Чорна (Шевченко) і Сергій Дубовенко «виманили» Геннадія Миколайовича «на чай». Він взяв пенсію і сказав, що запрошує в «Панду», де вони вже декілька разів збирались з іншими колегами по групі. Вони погодились, але поїхали в «Автограф», де свого часу Геннадій Терехов проводив різноманітні спортивно-творчі вечори для юних спортсменів та ветеранів спорту, з виховною метою в тому числі. Він здивовано запитав, для чого туди їхати, бо, мовляв, «Автограф», напевно, вже не працює (мав на увазі, напевно, як колись, коли це був і клуб за інтересами, і точка громадського харчування). Але вихованці наполягали на своєму – там попити чаю, а потім – в «Панду». Пустили його вперед, а там… темрява, а за мить – «святковий салют» з «хлопушок», вітання від вихованців і накритий стіл! 

І це ще не все. Далі були вже цінні телефонні вітання, у т.ч. від тих учнів, які тепер живуть за кордоном. Через вайбер з коучем зв’язались Стас Мушинкевич (нині живе в Канаді), Яна Ватрущак (тепер – на Кіпрі), Тамара Масіян (Ульянова, в Італії) і, звісно, олімпійка Руслана Цихоцька.

А ще один сюрприз очікував на ювіляра пізніше – привітати його завітав і перший тренер – Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Володимир Васильович Степанов, який навіть сльозу пустив, дякуючи, що і про нього не забули…

На місці у сюрпризному ювілейному заході брали участь, крім названих вже, Ірина Семенюк (Ходаницька), Олена Григоренко (Романюк) з чоловіком, Мирослава Цихоцька (сестра Русі)…

Не змогла бути на святі найвідоміша вихованка Геннадія Миколайовича – Євгенія Ставчанська, яка, нагадаємо, у 1997 році на Європейському Олімпійському юнацькому фестивалі у Португалії здобула 2 медалі («бронза» на 100 м з/б та «золото» у стрибках у довжину), а на Всесвітніх юнацьких іграх 1998 р. у Москві (тепер це Юнацькі Олімпійські ігри) виграла стрибки у довжину і стала срібною призеркою у потрійному стрибку. Встановлений у 1999 р. на чемпіонаті України в приміщенні у Львові юніорський рекорд Європи в приміщенні у потрійному стрибку (14 м 18 см) досі залишається непобитим. Як тренер-пісняр, Геннадій Терехов (раніше відомий також як Сергєєв) – лауреат Всеукраїнського пісенного конкурсу «Пісенний вернісаж», а також «Шлягер року» та «Пам’яті Назарія Яремчука». Пісні на його слова співали навіть народна артистка України Ольга Добрянська, популярний шансоньє Богдан Ластівка, зірковий співак «союзного» рівня Іон Суручану (Молдова) та інші відомі виконавці.

Останнім часом Геннадій Терехов опинився у непростих життєвих обставинах. Його підтримують, як можуть, вихованці та інші небайдужі.

Цікаво, що, переглядаючи архіви різних змагань, натрапив на цікаві результати юнацьких міжнародних стартів на призи тижневика «Дзеркало тижня» (1996 р., Київ), де серед переможців фігурують згадані вище Євгенія Ставчанська (виграла там 60 м з/б – 8,73 та стрибки у довжину – 6 м 01 см) і Тамара Ульянова (перша у потрійному стрибку – 12 м 90 см), а Іван Гешко тоді виграв 2000 м з/п (6.04,7).

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх» 

***

***

***

***

***

***

Пробіжкою підтримали відомого тренера і поета-пісняра (фото,відео)

***

Відео: Добрянська, Ластівка і Ко на творчому вечорі Геннадія Терехова

***

Суручану заспівав шлягер… чернівецького тренера (відео)

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.