Leader Summer Camp 2018: 6 країн, міжнародні фінали і море емоцій (відео, фото)

0

День Незалежності України та офіційне відкриття «Leader Summer Camp 2018» стали основними акцентами святкового дня у цьому міжнародному таборі, який зібрав у комплексі «Сонячна долина» (с. Бояни Новоселицького району) представників 6-ти країн.

Яскравості і колоритності додали жовто-сині браслетики та стрічки, які роздали всім присутнім (з ініціативи Дмитра Левченка), а також патріотичне оформлення місця проведення основних заходів.

Після церемонії відкриття «Leader Summer Camp 2018» у спортзалі комплексу «Сонячна долина» провели фінальні двобої змагань з карате та дзюдо, а також показові виступи з ката. Учасники змагань представляли дві команди – «синю» і «червону». Подивіться і послухайте, як завзято вболівали за обидві команди! Зрештою, більше перемог у фіналі записали до свого активу представники червоних кольорів. Серед останніх можемо відзначити вихованця СК «Лідер» Флорінтина Танаса, який декілька років тому виїхав з сім’єю на постійне місце проживання до Бельгії, тепер отримав нове громадянство і є номером один у своїй номінації у цій країні. Флорінтин Танас переміг у фіналі угорського бронзового призера чемпіонату Європи у відповідній віковій групі.

Далі традиційно насичену програму табірного дня продовжили міні-футбольні баталії у декількох вікових групах. І центральний матч – між спортсменами-вихованцями СК «Лідер» та командою батьків. Це принципове протистояння, яке з нетерпінням очікують і викликає вже супер ажіотаж. Такий матч відбувається кожного року в таборі у «батьківський день». Цього разу вік спортсменів обмежили юнацьким, а команду батьків підсилив співкерівник і тренер клубу Олександр Пікулін. Батьки першими відкрили рахунок під завісу першого тайму (ще один гол перед цим не було зараховано, адже Пікулін ввходив м’яча з-за бокової, арбітр не помітив, чи шкіряна куля залетіла напряму у сітку, а голкіпер стверджував, що не торкнувся м’яча, тож на цьому і зупинились). Але після перерви чисельні атаки молодшої команди дали свої плоди – вихованці клубу зрівняли рахунок і вийшли вперед – 2:1. Батьки до останнього боролись і навіть на останніх секундах мали супер-шанс відновити рівновагу, проте рахунок залишився незмінним. 

Азартними були і «водні війни», які організували для молодших учасників табору.

А вже після обіду зі спортсменами працював тренер з фізичної підготовки – учасник Олімпійських ігор 2012 року на дистанції 10000 м, срібний призер командного чемпіонату Європи на дистанції 3000 м Микола Лабовський, чиї тренування є доволі важкими, але, тим не менше, користуються особливою популярністю серед спортсменів клубу «Лідер», які вже не раз пересвідчились в їх ефективності під час виступів на змаганнях.

Загалом, табірна програма є дуже насиченою. Але настільки й цікавою, тож сумувати не доводиться ні юним спортсменам, ні тренерам, ні організаторам;) 

Зі спортсменами працюють тренери збірних одразу декількох країн, у т.ч. Угорщини, яка тут представлена найбільшою кількістю титулованих спортсменів. Окремо можна відзначити і тренера збірної Азербайджану з ката Вахіда Айвазова, який свого часу тренував у Чернівцях (ще коли Валерій Галан тут працював) і який старається спілкуватися українською;) (його син тепер навчається заочно у Львові). 

До тренерського корпусу табору «з корабля на бал» приєднався і титулований чернівецький каратист Валерій Чоботар, який щойно повернувся з Малайзії, куди запросили попрацювати в якості спаринг-партнера одного з місцевих спортсменів, який здобув право виступати на Азійських іграх 2018. Про враження Валерія від цієї поїздки – окремо згодом на Sp[ortBuk.com.

Як зазначили співкерівники СК «Лідер» Олександр Пікулін та Андрій Лазаренко, цього року були ще охочі взяти участь у «Leader Summer Camp», у т.ч. з інших країн, тож очікують, що у 2019 році географія представлених країн буде ще ширшою.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ФОТО (для перегляду натиснути на фото):

Флорінтин Танас з колегами-«червоними» святкують перемогу над призером чемпіонату Європи

***

ВІДЕО:

***

***

***

***

***

***

***

Каратисти з різних куточків України з’їхались до «Сонячної долини» (відео)

***

Карате: Чернівчанин Чоботар на Євро-2018 – у «малому фіналі»

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.