«Буковина» ставить завдання повернутися до вищої ліги (відео)

0

Сезон-2017/18 для буковинського футболу виявився, з одного боку, рекордно успішним в юнацькому футболі (у ДЮФЛ чернівецька команда U-15 вперше в історії здобула призове місце у вищій лізі, а команда U-19 стала бронзовим призером у І лізі), а з іншого боку – «Буковина» вилетіла з вищої ліги ДЮФЛ України.

Про той фантастичний успіх «Буковини» U-15, яка у фінальній частини грала з резервістами грандів вітчизняного футболу і виборола «бронзу», SportBuk.com вже повідомляв.

А ось у клубному заліку вищої ліги ДЮФЛ України, де учасники змагаються у чотирьох вікових групах (U-14, U-15, U-16, U-17), СДЮСШОР «Буковина» змушена була доводити право залишитися у вищій лізі у перехідних матчах проти переможців Групи 8 І ліги («Десна», Чернігів). 

Першого ігрового дня чернівецькі команди U-15 (тренер – Юрій Крафт) та U-17 (Олександр Бужак) вдома перемогли «Десну», відповідно, 1:0 та 2:0, а U-14 (Юрій Шелепницький) та U-16 (Сергій Гамаль) поступились у Чернігові з однаковим рахунком 0:2. Тобто після перших матчів очок у суперників було порівну, а різниця м’ячів у нас була -1.

У повторних матчах наша команда U-15 на виїзді перемогла 1:0, а U-17 поступилась 2:4, а вдома U-14 програли ?0:2, а U-16 – 0:3. 

Таким чином, у ДЮФЛ України сезону 2018/19 «Буковина» гратиме у І лізі, де змагаються у двох вікових групах – U-15 та U-17. Минулого сезону у І лізі ДЮФЛУ було по 8 підгруп у двох вікових номінаціях. А у вищій лізі ДЮФЛУ – по чотири підгрупи у названих вище чотирьох вікових номінаціях.

Прокоментувати підсумки сезону SportBuk.com погодився директор СДЮСШОР «Буковина» міськспортуправління Юрій Крафт, який, напевно, найгостріше відчув цю «вилку» успіх-невдача, адже, як тренер, причетний до історичного бронзового успіху у вищій лізі, а як директор футбольної школи – відповідальний за виліт з вищої ліги.

Проте розпочали ми розмову з деяких деталей біографії Юрія Крафта – про шлях у футболі, тренерські успіхи, бачення подальших перспектив очолюваної СДЮСШОР та буковинського футболу в цілому.

Юрій Рудольфович зазначив, що перед школою однозначно стоїть завдання вже наступного сезону здобути право знову виступати у вищій лізі Дитячо-юнацької футбольної ліги України.

Інтерв’ю записали на стадіоні у мікрорайоні Ленківці, де збірна команда 2002-03 рр.н. (переважно підопічні Юрія Крафта та екс-капітана «Буковини» Сергія Гамала) готувалась до чергового міжнародного турніру «Чотири регіони для Європи», який цього року гостюватиме у Німеччині (округ Швабія, буковинці вирушають туди 4 серпня).

Принагідно познайомились трохи ближче і з деякими представниками бронзового складу «Буковини» U-15 (Емре Мануїла, який має турецькі коріння, та Руслан Непийпієв).

***

***

«Буковина» – в призах у вищій лізі! Плюс наші – у «Динамо» і «Шахтарі» (відео)

***

Футбол: У півфіналі 2018 «Буковина» зіграє з «Динамо» (Київ)!

***

І лігу U-19 2017/18 виграли «пивовари», «Буковина» теж в призах (відео, фото)

***

Крафт Юрій Рудольфович

Народився 23 березня 1964 року у селі Звенячин (Заставнівський район, Чернівецька область). У 1981 — 1987 роках навчався у Камянець-Подільському педагогічному університеті. Виступав за аматорські команди Чернівецької, Івано – Франківської та Тернопільської областей.

У 2012 році під час курсів у Мюнхені отримав тренерський диплом УЄФА категорії «С» та диплом ФФУ у Києві, після яких у майбутньому зміг отримати дипломи ліцензії «В» та «А». З 2013 року куратор тренерських курсів УЄФА під егідою Федерації футболу Чернівецької області. З 2016 року директор чернівецької ДЮСШ (СДЮСШОР) з футболу міськспортуправління.

Кар’єра дитячо-юнацького тренера

Працює у ДЮСШ «Буковина» з 2007 року з перервами. Також з 2000-х років керував (тренував) дитячо-юнацькими футбольними секціями. Впродовж цих років Юрій Рудольфович виховав не одне покоління відомих футболістів, серед яких[6][7]: Денис Олійник, Руслан Платон, Олег Керчу, Степан Маковійчук, Василь Палагнюк та багато інших.

Тренерська кар’єра

Тренував аматорські колективи «Меблевик» (Чернівці), «Колос» (Новоселиця), «Підгір’я» (Сторожинець), ФК «Лужани» та ФК «Волока». Раніше працював у тренерському штабі «Буковини». Як тренер неоднократно вигравав першість Чернівецької області та володів обласним Кубком.

Привів ФК «Лужани» до перемоги в аматорській першості України, також виводив ФК «Волоку» у фінал аматорського кубка України, проте після півфінальних матчів команду дискваліфікували у зв’язку із порушенням регламенту змагань.

У липні 2017 року як виконувач обов’язків очолив головну команду буковинського краю[9][10]. Яку наприкінці серпня того ж року залишив за власним бажанням, передавши управління іншому відомому буковинському фахівцю Віктору Мглинцю.

Досягнення

ДЮФЛУ:
Бронзовий призер чемпіонату України U-15 (Вища ліга) (1): 2017/18
Бронзовий призер чемпіонату України U-19 (Перша ліга) (1): 2017/18

Аматорський рівень
Чемпіон України (1): 2008
Півфіналіст Кубка України (1): 2015
Бронзовий призер чемпіонату України (1): 2007
Чемпіон Чернівецької області (6): 1995, 1996, 1997, 2008, 2015, 2016
Володар Кубка Чернівецької області (3): 1996, 2009, 2016

Використані дані uk.wikipedia.org.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.