Ільїн виграв Strongman open challenge 2018 і встановив рекорд України (відео)

0

Чернівецький богатир Костянтин Ільїн, попри проблеми з місцем для тренувань (які, за його словами, виникли внаслідок його критичних висловлювань на адресу Яценюка і Бурбака), після переїзду на іншу імпровізовану тренувальну базу встиг трохи відновити форму і записав до свого активу черговий успіх.

Відзначився володар титулу «Найсильніша людина України» (з 2009 р.) у фіналі міжнародних змагань «Strongman open challenge 2018», які до Дня Коломиї у цьому райцентрі Івано-Франківщини провела Федерація силового екстриму України.

Крім Ільїна, за нагороди цього турніру змагались Андрій Ананьєв (Харків), Ярослав Апальков (Дніпро), Антон Мазур (Дніпро), Віталій Міхеєв (Київ), Олег Силка (Київ), Чабука Чігладзе (Грузія) та Маріан Дімітров (Болгарія).

До змагальної програми, як повідомив SportBuk.com Костянтин Ільїн, увійшли 5 вправ.

У першій же вправі (тяга акселя, 300 кг за 1 хв.) Костянтин перевищив рекорд України (7 разів) – 8 разів. Попередній рекордсмен Ярослав Апальков потягнув 6 разів. Зрозуміло, що Костянтин Ільїн цю вправу виграв. При тому, що він виступав без спеціального костюму, який трохи допомагає у цій вправі.

В естафеті («овер-хет» – підйом над головою бочки 100 кг, ксель 120 кг, дамбл, тобто гантеля 80 кг, колода 140 кг і гантеля 90 кг за 90 сек) також сильнішим виявився чернівчанин.

Йок (коромисло) 380 кг на 20 м виграв Апальков, який виконав вправу на секунду швидше за Ільїна.

У «прогулянці фермера» (дві валізи по 140 кг – 20 метрів в один бік і назад) кращий час показав Олег Силка, Ільїн був четвертим.

У заключній вправі («трак пул») тягнули машину 12 тон (вантажний «МАN») на 20 м, на виконання давалась хвилина. Тут знову Амальков був першим, а Ільїн програв 1 секунду.

У підсумку чернівчанин Костянтин Ільїн святкував перемогу, на другому місці розташувався Ярослав Апальков (Дніпро), на третьому – Олег Силка (Київ).

Переможець зазначає, що змагатися в Коломиї було складно, через спеку, але вболівальники допомагали своєю гарячою підтримкою.

«Я тепер, звісно, далеко не в оптимальній формі. Відомо, що певний час мав проблеми з місцем для тренувань. Недавно переніс свої снаряди зі спортивної бази рятувальників у трішки недобудований за радянських часів потужний завод, який знаходиться на тій же вулиці Хотинській. Дякую Миколі Володимировичу Філатову за те, що дозволив поки що там тренуватися, поки завод ще не проданий потенційним інвесторам. На новому місці встиг провести лише 5 тренувань. Але й цього вистачило, аби трохи відновити форму. М’язова пам’ять працює. Сподіваюсь, до тих представницьких змагань у Китаї встигну набрати кращої форми. Там початок 28 вересня. До цього ще змагання у центрі Києва на День Незалежності, плюс змагання у Словаччині («Меч Матуша Чака») та Польщі. Зараз важливо, що можу спокійно тренуватися і віддаватися підготовці. А не так, коли приходиш на тренувальну базу і не знаєш, чи тебе запустять на територію, як було, на жаль, з рятувальниками».

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

***

***

***

***

Богатир Ільїн: на Чемпіонаті світу 2018 не дотягнув до медалі через… рятувальників

***

Богатиря Ільїна звільнили з роботи за критику на адресу Яценюка і Бурбака?..

***

Костянтин Ільїн у пргграмі «Доброгно ранку, Буковино»

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.