Чернівчанка виграла Molokiya Lviv Half Marathon 2018 (відео, фото)

0

Перемогу серед жінок на міжнародних змаганнях з бігу по шосе «3rd Molokiya Lviv Half Marathon 2018» святкувала чернівчанка з новоселицькими коріннями Юлія Профіс (Заєць).

Напівмарафонську дистанцію 21 км 97,5 м буковинка подолала за 1 год. 19 хв. 18,3. 

Нагадаємо, Юлія Профіс (Заєць) (21.08.1989) стала на спортивний шлях завдяки Заслуженому тренеру України Володимиру Степанову (який тоді працював у новоселицькій ДЮСШ), потім Юлія Заєць декілька років тренувалась у Чернівцях під керівництвом іншого Заслуженого тренера України Дениса Тищука (до слова, учень Степанова). Подавала великі надії, прогресувала. Але так сталось, що рано дуже вийшла заміж (за Іллю Профіса), народила двох синів і на деякий час про спорт «забула». На жаль, сімейне життя не склалось. Ще й має неприємні наслідки у вигляді боротьби за одного із синів, який нині живе з батьком.

Попри ці сімейно-життєві проблеми, Юлія все ж повернулась у спорт. І повірити знову в свої сили та перспективи їй допомогли майстри спорту міжнародного класу Тетяна Головченко (Суми) та Тетяна Біловол (Одеса). Під їх керівництвом і за їх підтримки буковинка набрала форму і на зимовому чемпіонаті України (в приміщенні) сюрпризно фінішувала 6-ою і 7-ою на дистанціях 3000 м і 1500 м. Також вже представляючи Сумську область, Юлія Профіс (Заєць) на чемпіонаті України з напівмарафонського бігу «Ковельський напівмарафон» зупинилась за крок до п’єдесталу пошани – 4 місце (1:19.09). А ще не так давно на чемпіонаті України з гірського бігу в Яремче Івано-Франківської області 27.05.2018 р. вона на майже 8-кілометровій дистанції фінішувала третьою серед жінок і відібралась до збірної України для участі в Євро-2018.

І ось тепер Юлія Профіс у цікавій боротьбі виграла «3rd Molokiya Lviv Half Marathon 2018»! І вже фігуруючи у протоколі як представниця Чернівців;) Вітаємо!

Серед чоловіків кращий час у Львові показав Тарас Сало (Львів) – 1:08.51,8.

Георгій Мазурашу, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

ВІДЕО:

***

***

ФОТО:

***

***

Буковинка відібралась на Євро-2018, представляючи іншу область

***

На ЧУ 2018 з напівмарафону буковинка відзначилась за іншу область (фото)

***

Чернівчанка – друга на десятикілометрівці 2018 у Вінниці

***

Гешко та інші буковинці – на п’єдесталі Odesa Half Marathon 2017 (фото, відео, results)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.