Буковинка відібралась на Євро-2018, представляючи іншу область

0

Чернівчанка з новоселицькими коріннями Юлія Профіс (Заєць) відзначилась на чемпіонаті України з гірського бігу і здобула право представляти Україну на чемпіонаті Європи.

На національному чемпіонаті в Яремче Івано-Франківської області 27.05.2018 р. Юлія Профіс (Заєць) на майже 8-кілометровій дистанції фінішувала третьою серед жінок і відібралась до збірної України для участі в Євро-2018.

Нагадаємо, Юлія тепер представляє Сумську область, у т.ч. через те, що одним з теперішніх її тренерів є місцева титулована бігунка Тетяна Головченко (і ще одна МСМК, з марафонського бігу, Тетяна Біловол з Одеси). 

Щодо перспектив поїхати на чемпіонат Європи з гірського бігу, Юлія Профіс (Заєць) зазначила, що це, великою мірою, залежатиме від того, чи будуть кошти на відрядження збірної на ці змагання. На жаль, профільне міністерство знаходить кошти для відрядження на європейські та світові змагання представників неолімпійських видів, які не входять навіть до програми Всесвітніх ігор з неолімпійських видів (тобто навіть не другий ешелон спорту вищих досягнень), ще й на щедрі призові за «гарантовані успіхи» в обхід вищої конкуренції, в той час як в олімпійських видах (і зокрема неолімпійських номінаціях) часто змушені вишукувати самостійно фінанси на виїзди на офіційні міжнародні старти, або відмовлятися від таких поїздок…

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

ФОТО:

***

***

На ЧУ 2018 з напівмарафону буковинка відзначилась за іншу область (фото)

***

Чернівчанка – друга на десятикілометрівці 2018 у Вінниці

***

Перші буковинські медалі на чемпіонаті України 2018

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.