Новоселиця виграла турнір з волейболу 2017 на честь Петра Раци (фото)

0

Турніром з волейболу серед ветеранів 40+ у Новоселиці вшанували земляка Петра Рацу – легенду не лише місцевого волейболу, першого на Буковині майстра спорту з цієї популярної гри і вже й чемпіона світу серед ветеранів.

Доля першого місця вирішилась у двобої між командами «Новоселиця» та «Галичина». У драматичній боротьбі перемогу святкували новосельчани. Третє місце у гостей з Путили.

Петро (Пантелей) Григорович Раца родом з Костичан Новоселицького району. Волейболісти «зі стажем» згадують, як чудово він грав у молоді роки, і з яким захопленням стежили шанувальники цього виду спорту за його майстерними і потужними атаками.

А ще в контексті живої легенди буковинського волейболу (і враховуючи, який подарунок зробив Петру Григорович представник обласної федерації волейболу – уродженець Путильщини Василь Марич, дивіться на фото), можна згадати забавну історію, яку SportBuk.com розповів директор ФОК «Олімпія» Геннадій Дзівідзінський. Він пригадав, як в часи, коли він успішно тренував футбольну команду заводу «Легмаш», вони під час чергового навчально-тренувального збору в Путилі пересіклись з Петром Рацею, який приїхав туди на обласні «колосівські» змагання. На схилі гори, куди футболісти забігали під час кросової підготовки, було великими літерами написано «СЛАВА ПРАЦІ!». Геннадій Романович, будучи кмітливим і любителем «похохмити», попросив одного з підопічних під час ранішньої пробіжки скинути літеру П. І коли учасники тих змагань, на які приїхав і Петро Раца, вийшли з готелю, побачили на схилі гори надпис: «СЛАВА  РАЦІ!»:) Петру Григоровичу досі згадують той «прикол»:)

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.