«Команда родичів і друзів» – одноосібний лідер у 2 колі чемпіонату області 2017

0

Єдиною командою, яка у другому колі чемпіонату області з футболу 2017 р., за тур до фінішу, ще не зазнала очкових втрат є футбольний клуб «Іванківці».

Після турнірного «екватору» команда з Іванківців Кіцманського району виграла всі матчі із загальною різницею 23:6. Це у шести зіграних у 2 колі двобоях (ще по 3 очки учасники чемпіонату отримали за технічні перемоги над «Путилою», яка знялась із змагань).

У передостанньому турі «Іванківці», які посідали у турнірній таблиці 3 місце (з однаковою кількістю очок з другою командою) приймали «Черемош-Вижницю» з 5 місця. І дещо несподівано першими пропустили. Але потім «перевернули» хід гри і «наколотили» гостям аж сім м’ячів. «Хет-трик» до свого активу записав зірковий новобранець ФК «Іванківці» у другому колі Максим Ілюк, який свого часу, ще зовсім юним, гучно перейшов з «Буковини» до донецького «Шахтаря», грав за резервістів донецького клубу, інші команди вищого дивізіону, але через травми так і не реалізував свій великий потенціал на майстрівському рівні.

Про унікальність ФК «Іванківці» читайте нижче.

А тепер про центральний матч 17 туру, в якому одноосібний лідер «Університет» міг фактично оформити дострокове чемпіонство, у разі виїзної перемоги над четвертою командою ФК «Кіцмань». І підопічні Миколи Осадця першими відкрили рахунок. Але втримати перевагу не змогли – після перерви вихованець київського «Динамо» і екс-гравець «Буковини» Роман Дорош заробив пенальті, який реалізував Юрій Масікевич. Студенти ж свої чисельні гольові моменти не реалізували. Декілька хороших нагод для взяття воріт втратили і кіцманчани. Ця нічия змушує «Університет» обов’язково перемагати у заключному домашньому поєдинку проти «Борівців», адже нічия може відкинути представників ЧНУ навіть на третю позицію (якщо «Волока» прогнозовано здолає в гостях «Колос-Глибоку», а «Іванківці» зможуть переграти у Новоселиці місцевий «Колос», який вдома грає достатньо потужно).

Отже маємо доволі інтригуючу кінцівку чемпіонату області, який може увінчатися навіть «золотим матчем» (це якщо «Університет» не впорається з «Борівцями», а переслідувачі не втратять очок).

17 тур

20.10. м.Кіцмань МСК «Кіцмань» – ФК «Університет» – 1:1

Голи: Юрій Масікевич (81 п.) – Степан Шулдак (24)

«Кіцмань»: 1 Василь Раковіца, 7 Олександр Завершенюк (13 Юрій Масікевич, 46), 16 Вадим попович, 6 Ілля Піцик, 14 Олександр Маковійчук (17 Іван Антонюк, 46), 9 Геннадій Куляк, 12 Роман Дорош, 4 Володимир Маковій (5 Олександр Філіпчук, 61), 8 Ігор Нистирюк (11 Андрій Гавриш, 46), 10 Олексій Бакалярик, 3 ВzЯчеслав Пилишатий. Запасний: 13 Василь Біблюк. Президент клубу – Олександр андієць, представник – Олег Скорейко.

«Університет»: 77 Іван Магіс, 13 Юрій Соломян, 5 Іван Молофій (12 Микола Нечипорук, 76), 6 Андрій Танасійчук,  21 Олег Циганчук (3 Юрій Остафійчук, 68), 9 Максим Коломієць (18 Георгій Нікифоряк, 72), 20 Олег Добровольський (16 Андрій Архілюк, 63), 8 Юрій Момот, 7 Олександр Крохмалюк, 15 Степан Шулдак (4 Андрій Лалак, 76), 10 Павло Олійник. Тренер – Микола Осадець.

Судді: Микола Столярчук (Сторожинецький р-н), Олег Найко, Володимир Бамбурак (Чернівці). Делегат-спостерігач – Микола Каланча (Чернівці).

Попередження: Юрій Момот (81).

20.10 с.Іванківці ФК «Іванківці» – «Черемош-Вижниця» – 7:1

21.10 смт.Глибока «Колос-Глибока» – ФК «Волока» – 0:5

***

    І В Н П М О
1. ФК «Університет» 15 10 3 2 35-20 33
2. ФК «Волока» 15 10 2 3 58-17 32
3. ФК «Іванківці» 15 10 2 3 44-26 32
4. МСК «Кіцмань» 15 8 3 4 21-15 27
5. «Черемош-Вижниця» 15 6 1 8 18-42 19
6. «Колос»  14 4 4 6 25-25 16
7. ФК «Борівці» 15 4 3 8 25-48 15
8. «Колос-Глибока» 16 3 1 12 16-47 10
9. ФК «Путила» 14 2 1 11 15-17 7

***

Наступні матчі: 18 тур

27.10. с-н Мальва ФК «Університет» – ФК «Борівці»

27.10. м.Вижниця «Черемош-Вижниця» – МСК «Кіцмань»

27.10. м.Новоселиця «Колос» (Новоселиця) – ФК «Іванківці»

***

***

***

ФК «Іванківці» – «команда родичів і друзів»

Команда з Іванківців є однією з «найбагатших» на внутрішні родинні стосунки, можливо, в цілій Україні. Як зазначає в інтерв’ю SportBuk.com капітан і один з лідерів ФК «Іванківці» Максим Максимюк, «у нас в команді всі родичі і друзі».

Іванківці – Кіцмань

Спробуємо пройтися по основних виконавцях іванковецького колективу, відштовхуючись від «родинності» до капітана. Валерій Кривенчук – троюрідний брат-вінчальний батько. Роман Гуцул – чоловік рідної сестри, Костянтин Гуцул – брат чоловіка сестри капітана. Ілля Гуцуляк – швагро. Павло Мотуз – чоловік двоюрідної сестри капітана, Денис Ящук – двоюрідний брат. Президент клубу – батько Борис Григорович Максимюк (він, до слова, не лише головною командою села багато років займається, а й підростаюче футбольне покоління підтримує, дитяча команда грає також під його патронатом), головний тренер – тесть Олег Лазарович Гуцуляк (хрещений батько Максима Ілюка). Родичем для «пів команди» є і головний партнер ФК «Іванківці» – знаний бізнесмен і депутат Чернівецької міської ради Валерій Чинуш.

Загалом, практично всіх гравців пов’язують або родинні стосунки, або близька дружба. Наприклад, ті ж Максим Максимюк, Максим Ілюк та Микола Коваленко практично одночасно «засвітились» у складі «Буковини», коли тренером був зірковий футболіст Віктор Мглинець, а президентом клубу – ще один земляк (а для багатьох і родич) Василь Олександрович Федорюк. Два Максима і Микола здружились у «Буковині». Потім їх футбольні долі склались по різному, але дружні сосунки залишились. І тепер вони «воз’єднались» в «Іванківцях». Не складно здогадатися, що на появу з другого кола в «Іванківцях» Ілюка (який до того грав за «Буковину») вплинув його хрещений батько (і футбольний теж) Олег Гуцуляк. Хоча зимового міні-футбольного сезону Максим Ілюк вже грав за команду з Іванківців.

Максим Максимюк захищає честь рідного села «все свідоме футбольне життя». Так само як Денис Ящук. «Старожилом №1», напевно, є Валерій Кривенчук, який з самого дитинства, вже понад 20 років, грає за команду рідного села (ще він був головним тренером футзального «Епіцентру», який минулого сезону успішно виступив у І лізі України). Анатолій Максимчук за рідний колектив грає близько 10 років (він має в активі також успіхи у складі чернівецького «Дрім-Тіму»). Ілля Гуцуляк (відомий також за виступами за «Університет») грає за «Іванківці» 7-й рік. Стільки ж, 7 років, захищає ворота «Іванківців» Роман Гуцул. Він був тривалий час основним голкіпером, а тепер на цій позиції його молодший брат Костянтин Гуцул, який пройшов через школу львівського училища фізичної культури (УФК Львів). Микола Коваленко розпочав виступи у складі «Іванківців» 8 років тому, але грав з перервами. Андрій Беженар вже захищав кольори ФК «Іванківці», повернувся до колективу у 2 колі чемпіонату-2017. Дмитро Давидний, Василь Томащук другий рік грають за Іванківці. Юрій Антонюк з сусідніх Шишківців вже 4 роки представляє Іванківці у футбольних баталіях. Прудкий форвард Дмитро Дучак розпочав виступи за «Іванківці» з зимової першості з міні-футболу, а Стас Вішніцький приєднався до команди з 2 кола цьогорічного чемпіонату.

Хлопці зазначають, що задоволені цим колективом, в якому на першому місці (після футболу, звісно) – привітні, дружні стосунки. Атмосфера в колективі дуже класна, кажуть вони, бо 2всі свої». І після ігор, як зізнається капітан, «ми завжди всією командою збираємося та гарно проводимо час за бокалом пива» (це вже «німецька технологія» – у напіваматорських тамтешніх лігах, як розповідав чернівецький легіонер «SV 09 Arnstadt» з німецької Ландесліги Олександр Білоус, після ігор дозволяють собі посмакувати хмільного напою, в міру, звісно).

«Наша команда цього сезону отримує задоволення від гри, і задоволення від того, що ми зустрічаємось і проводимо разом час», – резюмував Максим Максимюк.

SportBuk.com

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.