Футбол: «Путила» у фіналі Кубку області 2017 подарувала інтригу (фото, відео)

1

На сюрпризній ноті розпочався вирішальний поєдинок Кубку Чернівецької області з футболу 2017 р., який відбувся 28 червня на стадіоні «Буковина». Сюрприз знову піднесла «Путила», яка неочікувано для багатьох пробилась до фіналу, та ще й вигравши по ходу всі попередні матчі.

 

Вже на 5 хв. фінальної зустрічі представники гірського райцентру відкрили рахунок, реалізувавши пенальті. Для інтриги це був чудовий початок, адже більшість або всі розуміли, що фаворитом у фіналі є ФК «Волока».

Щоправда, не довго фаворити були у ролі наздоганяючих. Вже на 12 хв. Вадим Шостак, скориставшись тим, що оборонець його «проспав», вискочив із-за спини і ударом головою рахунок зрівняв. А вже через 6 хв. екс-капітан «Буковини» Степан Маковійчук, теж не без «необов’язкових» помилок путильської оборони, вивів «Волоку» вперед.

Мінімальна перевага чинних чемпіонів і володарів Кубку області трималась до 87 хв. За цей час вони втратили чимало нагод збільшити рахунок (у т.ч. в епізодах, коли здавалося, що м’ячу нікуди діватися). Щоправда, і «Путила» могла зрівняти.

Остаточно питання щодо переможця зняв Андрія Мотовілець, чий влучний удар встановив остаточний рахунок гри – 3:1 на користь «Волоки», яка виграла кубковий трофей удвічі поспіль. Цілком закономірно. Адже за своїм складом «Волока», напевно, може потягнути і на «середнячка» професійної ліги. Та й за бюджетом «Волока» солідно виглядає. Минулого сезону, за неофіційними даними, на виступи головної команди в обласних змаганнях, другої команди в районних та роботу з резервами небайдужі до футболу газди Волоки зібрали приблизно 1,1 млн. грн.

Для «Путили» вихід до фіналу – теж безумовний успіх. Хоч і не перший в історії путильського футболу. У доступних статистичних даних фігурує, що «Сокіл» (Путила) вигравав чемпіонат області у 1960 році. Почесний президент ФК «Путила» Андрій Дутчак зазначив, що путильська команда тричі поспіль, у 1957-59 рр., вигравала чемпіонат області, а у 1960 р. виграла Кубок області. Як припустив заступник голови обласної федерації футболу Сергій Задорожняк, мова може йти про обласні «колосівські» змагання. Також Андрій Петрович зауважив, що цього року путильскій футбольній команді – 60 років, і що колись вона представляла край в аматорській першості України.

У церемонії нагородження героїв Кубку області 2017 взяли участь, зокрема, голова обласної федерації футболу Василь Орлецький, його заступник Сергій Задорожняк, заступник голови обласної державної адміністрації і великий шанувальник «гри мільйонів» Ігор Богатирець (чемпіон області серед державних службовців), арбітр ФІФА Юрій Мосейчук.

Як кращі гравці фіналу індивідуальними призами були відзначені Тарас Анжієвський (Путила) та Микола Гречко (Волока).

Фінальний матч у запису можна буде дивитися на телеканалі «Чернівці» (стежте за анонсами).

ФК «Путила» – ФК «Волока» (Глибоцький р-н) – 1:3

Голи: Михайло Берсан 1:0 (5 п.), Вадим Шостак 1:1 (12), Степан Маковійчук 1:2 (18), Андрій Мотовілець 1:3 (87).

«Путила»: 71 Максим’юк Василь, 2 Скибінський Георгій, 3 Літовський Микола, 16 Кабюк Віктор (6 Чепіль Данило, 88), 5 Паньків Іван – к/к, 11 Анжієвський Тарас, 21 Головачук Сергій, 15 Лазоряк Михайло, 8 Назарко Олександр (31 Яків’юк Анатолій, 74), 17 Берсан Михайло (13 Сушинський Станіслав, 90+1), 7 Черленяк Михайло (9 Івонча Андрій, 9).
Запасний: 1 Лазар Євгеній. Президент клубу – Фрей Петро (директор держлісгоспу), почесний президент – Дутчак Андрій, тренер – Кулаш Володимир.

«Волока»: 1 Цуркан Олег, 8 Лях Дмитро (9 Салогор Максим, 88), 17 Руснак Олександр, 4 Дележа Олександр – к/к (3 Янчик Сергій, 74), 23 Салогор Олександр (14 Мотовілець Андрій, 58, 5 Жижиян Сергій, 88), 20 Гречко-Волока Микола, 25 Тодорович Олександр (13 Омаров Олександр, 68), 11 Шостак Вадим (88 Скрипкарь Сергій, 81), 77 Пислар Вадим, 7 Ільїн Сергій, 10 Маковійчук Степан. 
Запасний: 71 Гоменюк Микола. Президент: Іван Семенюк, віце-президент: Ліліан Головач. Тренер: Сергій Янчик. Адміністратор: Тимчинський Микола.

Судді: Михайло Маланчук (Кіцманський р-н), Сергій Дарійчук, Марія Сас. Четвертий арбітр – Микола Байдюк. Інспектор – Аркадій Томашевський (Кіцманський р-н). Делегат – Дмитро Тівілік (Сторожинецький р-н).

Попередження: Дмитро Лях (64), Георгій Скибінський (77).

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

Фото: Анатолій БОЙДА (зйомка урочистих подій за найнижчими цінами в регіоні):

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Дмитро Лях, Михайло Лазоряк, Михайло Маланчук

***

***

***

***

***

***

***

Футбол: Кубок Чернівецької області (усі переможці)

***

Футбол: Чемпіонат Чернівецької області (всі чемпіони)

***

 

1 Comment
  1. ь says

    самий нецікавий фінал що був за ост роки

Leave A Reply

Your email address will not be published.