Стрільба з лука: Тріумф чернівецької олімпійської сім’ї на Універсіаді-2017

0

Усе, що можна було, виграли на ХІІІ Всеукраїнській Універсіаді 2017 у Харкові учасниця двох Олімпійських ігор Лідія Січенікова та її чоловік Михайло Косташ – син фіналістки Олімпійських ігор Тетяни Мунтян.

 

Щоправда, представляли вони на студентському спортивному форумі не рідну Буковину, а Сумщину, оскільки навчаються у Сумському державному педагогічному університеті, де спортсменів цінують, поважають і сприяють поєднуванню навчання та спорту вищих досягнень.

Лідія Січенікова (03.02.93, Чернівці, «Спартак», «Динамо», ШВСМ, Сумський державний педагогічний університет, тренер – Олег Осипенко, офіційний партнер – житловий комплекс «Водограй»)  перемогла індивідуально та в командному виді програми (разом із херсонкою Анастасією Павловою, яка також навчається у СДПУ, та Поліною Родіоновою з СумДУ). Михайло Косташ (9.07.90, Чернівці, «Спартак», ШВСМ, Сумський ДПУ, Олег Осипенко) також тріумфував і індивідуально, і в команді (партнери – Олексій Гунбін та Микита Шишкін). Ці змагання, як пише shans.com.ua, були відбірними для участі у Всесвітній Універсіаді 2017, яка відбудеться 19-30 серпня у Тайпеї.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

***

На Гран-прі Європи у Бухаресті чернівецьке подружжя – під різними прапорами

На 2 етапі European Grand Prix в Бухаресті (16-22.05.17) Лідія Січенікова та Михайло Косташ виступали, так сталось, під різними прапорами, адже голова сім’ї має контракт з румунським клубом CSM «Suceava», честь якого і захищав на цих європейських змаганнях. У столиці Румунії виступали ще двоє вихованців чернівецької школи стрільби з лука – Іван Кожокарь (10.01.2000, Чернівці, «Спартак», ШВСМ, Олег Осипенко) та Влад Черкез (8.05.97, освіта, «Динамо», ШВСМ, Анатолій та Наталя Єгорови) – у складі української команди «Динамо».

На цих змаганнях буковинські лучники виступили не так вдало, як хотілось би. У Бухаресті успішніше відзмагались інші українські лучники.

Сергій Макаревич (Львів) індивідуально був другим, поступившись у фіналі у перестрілці росіянину Болоту Цибжітову 5:6 (перестрілка 9:10). Юрій Гавелко (Львів) добрався до «бронзового» фіналу, де програв 0:6 росіянину Галсану Базаржапову. Вероніка Марченко (Львів) також змагалась за «бронзу» і поступилась Наталії Лесняк (Польща) – 2:6.

У командному виді програми жіноче тріо Вероніка Марченко (Львів), Дарина Павліченко (Суми) та Анастасія Павлова (Нова Каховка, Херсонська обл..) пробилось до фіналу, де сильнішою виявилась Франція (1:5). Серед чоловіків командою Олексій Гунбін (Суми), Георгій Іваницький та Маркіян Івашко (Львів) здобули «бронзу», програвши у півфіналі майбутнім переможцям голландцям – 3:5.

У міксі (змішаний розряд) Маркіян Івашко (Львів) та Анастасія Павлова (Нова Каховка) у фіналі поступились тандему з Росії – 1:5.

А ось як виступили чернівчани. Лідія Січенікова, яка була 11 кваліфікації, в 1/16 фіналу поступилась Clémence TELLIER (Франція) – 3:7 (28:25, 26:26, 25:28, 17:27, 24:25). Француженка, у свою чергу, у чвертьфіналі програла 2:6 майбутній переможниці – росіянці Влапдіславі Шеголковій. Іван Кожокарь (8 місце у кваліфікації) перші два раунди плей-оф був вільний, в 1/16 фіналу виграв у Ludvig FLINK (Швеція, 25 м в кваліфікації) – 6:5 (перестрілка – 9:7), а в 1/8 фіналу програв співвітчизнику Сергію Макаревичу – 2:6. Влад Черкез (33 місце у кваліфікації) перший раунд пропускав, а в 1/32 фіналу програв співвітчизнику Юрію Гавелку – 3:7. Михайло Косташ, який представляв румунський клуб «CSM Suceava», посівши 32 місце у кваліфікації, перший раунд пропустив, а в 1/32 фіналу поступився  1:7 Maciej FALDZINSKI (Польща), якого у чвертьфіналі перестріляв українець Сергій Макаревич – 6:4.

В одній сім’ї – чемпіони трьох країн

Повертаючись до успіхів олімпійської сім’ї Мунтян – Січенікова – Косташ, приємно нагадати, що цього року вони виграли чемпіонати трьох країн! Дворазова чемпіонка світу Тетяна Мунтян, яка останнім часом тренує у США і сама теж тренується, здобула «золото» чемпіонату Сполучених Штатів в приміщенні, залишивши позаду титулованих американок (серед них єдина американська лучниця на Олімпіаді-2016 в Ріо Браун та учасниця 5-ти (!) Олімпійських ігор Хатуна). Невістка Тетяни – Лідія Січенікова виграла чемпіонат України в приміщенні. А її чоловік Михайло Косташ став переможцем відкритого чемпіонату Румунії в приміщенні. У фіналі він переміг 6:4 RAZVAN MARCU («SCM DEVA»), а до особистого «золота» додав і командну «бронзу» в складі «CSM SUCEAVA» (партнери – DANILA ANDREI, POPESCU ALEXANDRU).

До слова, американська вихованка Тетяни Мунтян – Alex Zuleta цього ж сезону виграла чемпіонат США в приміщенні серед юніорок.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

Наша чемпіонка виїхала в США і мріє суперничати на Олімпіаді… з рідними

***

Тетяна Мунтян: польоти уві сні, злети – наяву

***

МУНТЯН Тетяна Степанівна

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.